dimecres, 6 de febrer del 2013

Anàlisi Lliga Catalana Divisió Honor 2013 després Ronda 3

M'ha agradat la iniciativa de la web de la Federació Catalana d'Escacs d'incloure una petita crònica de les rondes de Divisió d'Honor o Lliga Catalana 2013. Jo vaig fer l'anàlisi dels equips després de la ronda 1 al segon volum de Columna Oberta, dins el meu article "Rabiosa Actualitat".

Ara vull fer la mateixa anàlisi equip per equip però passades 3 rondes:

Líder indiscutible de moment

SC SABADELL. Porta 3 punts de 3 possibles. Ja ha jugat contra 2 dels equips també favorits, Barcelona Uga i Escola d'Escacs Barcelona. En aquests dos matxs vitals ha jugat per davant amb alineacions molt semblants, amb gent tan forta com el nou gran fitxatge GM Paco Vallejo, GM Alvar Alonso, GM Jordi Magem, GM Josep Manuel López, GM Josep Oms. Amb aquest equipàs i havent jugat contra els favorits, sembla que camina cap el títol. Seria en aquests moments una sorpresa que no l'aconseguís. Però no s'han de refiar.

Volen encara aspirar al títol

ESCOLA D'ESCACS BARCELONA. 2 punts de 3 possibles. En un principi l'altre equip favorit. Actuals campions i també guanyadors de la Copa Catalana a Barcelona. Tenen jugadors molt importants també per davant com GM Kevin Spragget, GM Viktor Moskalenko, GM Cristian Cruz, el darrer fitxatge GM Fabien Libiszewsky, MI Antoni Gual. Amb aquest equip tot és possible, si els de davant punxen aquests estaran atents.

BARCELONA  UGA. 2 de 3. L'any passat van donar molta guerra, tenen una barreja interessant de joventut i experiència i un equip potent. Difícil per aconseguir el títol però estarà a les primeres posicions fins al final. Després de punxar contra el SC Sabadell a la primera semblava que no se'ls consideraria favorits però amb el 7 a 3 contra el Sant Josep a la darrera jornada han donat un cop damunt taula. En aquest equip destaquen GM Daniel Alsina, MI Jordi Fluvià, MI Axel Delorme, GM Xavi Vila, MI Hipolit Asís.

Tenen coses a dir

SANT  JOSEP. 2 de 3. Equip que ha pujat molt la força i rendiment en els darrers anys. Semblava el gran equip revelació o possible sorpresa, però amb el 3 a 7 perdut a la darrera jornada contra Barcelona UGA sembla que ha baixat el seu possible favoritisme. De totes maneres hi ha equip i ganes de sobra per reaccionar i mantenir les posicions capdavanteres. Destaquen jugadors com GM Arthur Kogan, MI Joan Fluvià, MI Làzaro Lorenzo, GM Amador Rodríguez o MI Marcelo Panelo.

MONTCADA. 2 de 3. Compte que potser tenen més força que no pensava. A l'article de "Columna Oberta" vaig dir que abans era l'equip de referència però que cada vegada han anat afluixant, però no sabia que jugaria el GM Matthieu Cornette. Penso que ara poden guanyar a qualsevol, compte amb aquest equip. En aquesta darrera jornada han guanyat al Barberà en un matx important. Destaquen a més d'aquest jugador dit: GM Jaime Alexander Cuartas, GM Orelvis Pérez, GM Herminio Herraiz, MI Robert Aloma, MI Arturo Vidarte.

BARBERÀ. 2 de 3. Un equip que sempre se l'ha de tenir en compte per estar a les primeres posicions. De moment cumpleixen tot i perdre amb un dels seus rivals el Montcada. Destaquen GM Marc Narciso, GM Aimen Rizouk, MI Jonathan Alonso. Hi ha força i ganes per continuar per dalt.

Per mi de moment l'equip revelació.

ANDORRA. 2 de 3. Fent valer la seva gran força com a equip local han guanyat dos matxos molt, molt importants que els allunya del possible descens i els ha enviat a dalt de la classificació. Hauran agafat una moral molt òptima per encara el que queda. Tenen 2 primers taulers fortíssims a l'alçada de qualsevol equip GM Oscar de la Riva i GM Davir Norwood. Els taulers de darrera afluixant una mica però de moment estan donant la cara.

Històrics que cumpleixen a mitja taula.

FOMENT  MARTINENC. 1 i mig de 3. Jo el veig un equip molt compacte, amb taulers del darrera molt potents. Per aquest motiu podrien donar alguna sorpresa molt important. Es un històric dels escacs catalans que sempre s'han de tenir en compte. Destaquen jugadors com MI Leonardo Valdés i MI Alfonso Jerez.

CERDANYOLA  VALLÈS. 1 de 3. Un altre històric. Ja han recuperat i està jugant GM Fernando Peralta que estava a Wijk aan Zee, això els haurà donat molta moral i confiança. També un equip que sempre s'ha de vigilar de reüll. A més de l'anterior GM destaquen el seu nou fitxatge GM Miguel Muñoz, MC Josep M Baron entre altres.

Hi ha moltes ganes de reaccionar. I es pot produir, que ningú ho dubti

SANT  ANDREU.  Mig de 3 punts. De moment porten pocs punts però si ens fixem amb els resultats han estat a punt d'aconseguir més renda. Per mi resulta enganyós el mig punt que tenen. Ho estan fent bé i segur que hi haurà reacció. Destaca el GM Karen Movsizian i el MF Arian Gonzalez. Es un equip força jove i talent pels taulers de darrera.

FIGUERES. 0 de 3. Ningú es pot relaxar contra aquest equip. No porta cap punt però es enganyós perquè ha jugat contra dos forts equips donant la cara, i també van estar a punt de puntuar en el desplaçament a Andorra. El Figueres en els matxs a casa serà més fort. I tenen ganes per reaccionar, es produira aquesta segur. Els jugadors més destacats són MI René Alonso, MF Jordi Cuadras, MF Víctor Lillo.

SITGES. 0 de 3. Però hi ha molta il·lusió i ganes de reaccionar també. Per exemple en aquesta jornada ha jugat MI Josep Anton Lacasa que no havia jugat les altres. O sigui prova que no tiren la tovallola. Altres destacats son MI Santiago Beltran i MI Enrique Fernandez.