dilluns, 18 de febrer del 2013

Anàlisi Primera Divisió Grup 2 després ronda 5

Ara farem la primera anàlisi del grup 2 de la Primera Divisió Catalana, aquest es porta a terme després de la ronda 5.

Líders indiscutibles, favorits a pujar a la màxima categoria.

CE TRES   PEONS. 5 de 5. Un històric dels escacs catalans que vol tornar a la Divisió d'Honor. En aquests moments és el màxim favorit del grup. Té dos primers taulers fortíssims com són MI Jonathan Cruz i MI Filemon Cruz; i després un equip molt compacte i sòlid en tots els taulers. Han utilitzat un gran nombre de jugadors ja que també tenen un equip B fort. Jugadors d'aquest equip amb un elevat "score" podriem citar a MI Jonathan Cruz 4 punts de 5 partides, MI Filemon Cruz 4 i mig de 5 partides, Marc Gonzalez 4 i mig de 5, Daniel Leiro 4 i mig de 5 partides. La setmana que ve tindran una prova de foc en la complicada visita a Sant Boi que també està dels primers classificats.

Equip revelació. Situació de privilegi en posició d'ascens, que duri el somni.

CE CATALUNYA. 4 de 5. Per mi l'equip revelació de la categoria de moment. Acabat de pujar de Segona Divisió Catalana, ha començat excel·lent el per equips i es troba a dalt. Els jugadors més destacats són: MC Jordi Amigó, MC Felipe Vera, MC Ruben Martin i la jove promesa Pau Juan. En els taulers de dalt no han variat massa la seva alineació, per darrera si han anat fent alguns canvis. Destaca l'"score" de MC Jordi Amigó que en el 1er tauler està fent uns interessants 3 i mig de 5 partides. En general reparteixen bé els punts aquest equip. La setmana que ve tenen un matx clau contra els rivals directes del CE Tarragona.

Es troben en una posició òptima per si punxen els de dalt. Tenen coses a dir i aspiracions.

CE SANT  BOI. 3 de 5. Únic equip que ha jugat amb els mateixos 10 jugadors durant totes les rondes. Això els fa un equip molt compacte i compenetrat. Destaquen jugadors com MF Ramon Chalmeta, MF Jose MªLerch, Jordi Chalmeta o MC Daniel Moreno. En general han anat repartint molt bé els punts entre els taulers de davant i els de darrera; potser destaca l'"score" de Josep Mitjavila amb 4 punts de 5 partides. La setmana que ve tenen una oportunitat de donar un pas importantíssim en el matx a casa contra els líders el Tres Peons, si puntuen aspiraran a tot.

CE  PEONA  I  PEO. 3 de 5. Un equip que s'està consolidant a Primera Divisió Catalana. I aquesta temporada ja no resulta cap sorpresa que estigui aquí. A més del fitxatge primer tauler la WGM Ana Matnatdze també destaquen jugadors com MF Marc Capellades o Francesc Serra entre altres. Hi ha molta il·lusió per fer una bona temporada i inclús hi ha qui somia en llocs d'ascens. Resulta meritori l'"score" del jugador Jose Anibal Gonzales amb 4 i mig de 5 partides; però en general s'han repartit bé els punts aconseguit per l'equip. La setmana que ve complicada visita al CE Sant Martí, s'aclariran els objectius de l'equip.

CE  TARRAGONA. 3 de 5. Un dels favorits. Ha punxat la darrera jornada però tenen moltes coses a dir encara, perque l'equip és molt fort. Destaquen jugadors com MF Francesc Farran, MC Viacheslav Kaidorov o MC Víctor Plasencia entre altres. Crec que acabaran lluitant per l'ascens. Interessant "score" de MF Francesc Farran al 1er tauler amb 4 punts de 5 partides. Han utilitzat un bon nombre de jugadors per aquesta categoria. La setmana que ve visiten el CE Catalunya en un matx vital per la lluita per l'ascens.

Equips amb experiència a mitja taula.

CE TERRASSA. 2 i mig de 5. Equip clàssic de la Divisió d'Honor i que té molta experiència en els seus jugadors. Estan fent un torneig digne però s'han allunyat dels llocs capdavanters. No hi ha que perdre'ls de vista, poden guanyar a qualsevol i miraran més cap a dalt que les posicions de baix; tot és possible encara. Destaquen jugadors com MF Alexandre Pablo, MI Joan Pomés, MF Marcel Ubach, MC Joan Canal entre altres. També reparteixen bastant els punts aconseguits. La setmana que ve volen puntuar a casa contra el Gran Penya.

CATALONIA. 2 de 5. Un clàssic d'aquestes categories altes catalanes. Es troba a mitja taula fent un torneig correcte. Destaquen jugadors com MI Joan Mellado, MC Miquel Herreros, MC Juan Ramon Menac o MC Lluís Coll. Meritoris l'"score" de Juli Perez amb 4 i mig punts de 5 partides i també els 3 i mig punts de 4 partides del 1er tauler MI Juan Mellado. La setmana que ve un matx interessant contra el Gerunda que es troba en una situació o classificació molt semblant.

Hi ha certa alarma però en situació òptima per reaccionar.

CE GERUNDA. 1 i mig de 5. Un equip interessant i sempre perillós en aquest difícil grup. Tenen pocs punts però penso que es produïrà aviat una reacció que els porti definitivament a mitja taula. Han utilitzat en determinats matxs gent molt jove de la cantera que han puntuat força. Destaquen jugadors com: MC Luís Enrique Valle, MC Marc Pruja o MC Jaume Domenech entre altres. Equip que també ha repartit molt bé els punts entre els taulers de darrera i els de davant; això ha estat una constant en varis equips d'aquest igualat grup.

CE  SANT MARTÍ. 1 de 5. Un equip també històric d'aquestes categories altes catalanes. De moment lluitant per sota la classificació però estic convençut que es produirà una reacció. M'ho fa pensar detectar que estan jugant amb un equip molt compacte i pocs canvis, hi ha fort esperit d'equip. Aviat puntuaran més. Destaquen jugadors com: MF Oscar Ruiz, MF Josep Aranda, MC Francesc Alex Nuñez entre altres. Interessants "score" de Evarist Perez amb 3 i mig punts de 5 i Eric Sanchez amb la mateixa puntuació. La setmana que ve esperen al CE Peona i Peó, interessant duel de Barcelona Ciutat.

Ho tenen difícil però hi ha confiança per remuntar.

GRAN PENYA. 0 de 5. L'equip de Vilanova no ha començat bé però són conscients que el grup és molt difícil i no han tirat la tovallola ni molt menys. Segueixen jugant amb el mateix equip tipus donant la cara en tots els matxs. Destaquen jugadors com: Carmelo Fernandez, Jordi Mila, o Joan Coll. La setmana que ve tenen un matx interessant contra el Terrassa on es podria produir alguna reacció.

1 comentari:

jpobletpuig ha dit...

Bé, bé... s'esperava l'anàlisi.