dijous, 21 de febrer del 2013

Prèvia del Matx Montcada - SC Sabadell Ronda 6

Com vem comentar ara faré la prèvia del matx de la jornada 6, que podria ser la final anticipada. SC Sabadell líder indiscutible visita el CE Montcada, tercer classificat però pot ser el gran rival ja que el primer ja s'ha enfrontat al segon. En principi el SC Sabadell és el favorit però el CE Montcada ha demostrat a les darreres jornades que està lluitant també pel liderat i que s'estan prenent molt seriosament la lliga, hi haurà emoció segur.

Prèvia del matx de la jornada

Trajectòria dels dos equips

CE MONTCADA: La primera jornada van guanyar per la mínima a casa contra el Figueres. La segona jornada perden per la mínima contra l'Escola d'Escacs Barcelona. Després d'aquests dos resultats semblava que el CE Montcada perdia el favoritisme que havia tingut altres anys en favor d'altres equips que van millorant les seves forces. Però a la ronda 3 van guanyar un matx molt important contra el fort CE Barberà per 6'5 a 3'5 i aquí van donar un cop sobre la taula, tornaven a entrar a les quinieles. La ronda 4 també van guanyar de forma contundent en la visita a Cerdanyola. Finalment la ronda 5 guanyen 6 a 4 al CE Sant Andreu. Per mi queden enrere les dues primeres rondes i arriben en bon moment.

SC SABADELL: La ronda 1 van guanyar un matx importantíssim contra un altre dels grans favorits el Barcelona Uga, a més per 7 a 3. El resultat feïa pensar que seria l'equip favorit però els hi faltava jugar encara contra Escola d'Escacs Barcelona. La ronda 2 victòria àmplia en la difícil visita a Figueres. I la ronda 3 un altre victòria vital, aquesta vegada contra Escola d'Escacs Barcelona per 6 a 4. Llàstima que aquests matxs decissius s'hagin produït tant aviat, ompliriem tintes i lletres en aquest Bloc. Després d'aquesta victòria semblava que alguns ja el donaven com a guanyador virtual però compte perque hi ha equips que tenen alguna possibilitat a un matx com el mateix Montcada. La ronda 4 un altre matx important amb victòria contra CE Barberà, s'anaven eliminant rivals directes. Finalment la ronda 5 victòria fàcil contra Cerdanyola. Arriben en un bon moment també per aquest matx.

Jugadors més destacats i possibilitats

CE MONTCADA: Aquí el gran dubte del matx es si aquest equip alinearà el GM Matthieu Cornette de primer tauler que va ser un reforç de la jornada 3. Això pot ser clau per tenir possibilitats en el matx perquè a més del seu nivell permetria baixar taulers. Els jugadors destacats que juguen habitualment són: GM Jaime Alexander Cuartas, GM Orelvis Pérez, GM Herminio Herraiz (aquest un altre que hi ha dubtós ha jugat rondes 2 i 3), MI Robert Alomà, MI Arturo Vidarte, MI Víctor Vehí i atenció al rendiment de MF José Camacho amb 5 punts de 5 partides. També gent que pot jugar per darrera estan forts com MF Erik Martínez amb 3'5 de 5 sense perdre partida i William Spinoza amb 4 de 4. El CE Montcada té armament per plantar cara en el matx, un altre cosa es veure quina és la seva alineació, de totes maneres en cas de no poder omplir l'acta amb totes les figures també poden passar coses perquè això és escacs.

SC SABADELL. Favorits per mi en el matx i a la lliga però no s'han de confiar, dóno possibilitats al Montcada també. Aquí jo penso que jugarà la seva estrella GM Paco Vallejo, ha jugat els matxs importants i aposto que aquest el juga. Els altres destacats són: GM Alvar Alonso, GM Jordi Magem, GM Juan Manuel López que porta 4'5 de 5 ni més ni menys, GM Josep Oms o MI Luís Rojas entre altres. Sembla un equip terrorífic, fa por. De moment porta 5 de 5 havent jugat contra els principals rivals i és favorit insisteixo. Una dada esfereidora d'aquest equip i la seva solidesa, es que tots els possibles integrants del mateix que segurament seran alineats, inclós un parell de suplents, porten de moment més del 50 per cent d'"score" guanyat fins aquestes 5 jornades.

Probables alineacions

Aquest apartat és molt atrevit però el faig perquè sóc conscient que dóna a parlar, i això compensa. Sempre resulta difícil pronosticar una alineació així en un matx com aquest però intentaré endevinar-la.

CE  MONTCADA                      -             SC          SABADELL

Mathieu Cornette (gran dubte)                         Paco Vallejo
Jaime Alexander Cuartas                               Alvar Alonso
Orelvis Pérez                                                 Jordi Magem
Herminio Herraiz (també dubtós)                   Juan Manuel López
Robert Alomà                                                 Josep Oms
Arturo Vidarte                                                 Luís Rojas
Víctor Vehí                                              Lluís Maria Perpinyà
José Camacho                                             Michael Rahal
Erik Martínez                                           José MªHernando
Willyam Spinoza                                           Kike Colon

En el cas del Montcada podrien entrar també Albert Gómez Jurado, Narcís Bravo o Teodoro Asensio en el cas que els hipotètics taulers 1 i 4 no juguin. L'alineació del Sabadell la veig més clara.

Estarem pendents d'aquest matx, és un dels importants en la lluita pel títol.


Diumenge proper noves anàlisis del Per equips. Divisió d'Honor i Primera Divisió Grup 1, no us ho perdeu !!!!.

També publicaré aviat en el Bloc el meu resum o temes de l'article "Rabiosa Actualitat" que es publicarà a la revista "Butlletí Columna Oberta num. 3". Tampoc us ho perdeu !!!!!.








1 comentari:

Victor Collell ha dit...

Quina llàstima que no el retransmetin!