dimecres, 10 d’abril del 2013

Anàlisi Prèvia Ronda 11 Divisió d'Honor Matx per Matx.

Com és la darrera ronda la 11 de Divisió d'Honor, farem una anàlisi matx per matx per veure que s'està jugant cada equip.








SITGES    -   SCC   SABADELL.

El SCC Sabadell està a punt de proclamar-se campió. Perdre 10 a 0 i que Barcelona Uga guanyi sobradament a Montcada ho podria impedir, però aquesta combinació en el moment que comencin les partides resulta molt improbable. El SCC és el favorit indiscutible en el matx contra el darrer classificat, el Sitges que ocuparà una de les places de Promoció. El jugador en més bona forma dels locals és MI Josep Anton Lacasa que porta 2 i mig punts a les 3 darreres partides, marca interessant tenint en compte que jugava de 1er o 2on tauler. Pel Sabadell hi ha varis jugadors amb bon "score" com GM Juan Manuel López amb 9 i mig de 10 partides, o MI Luís Rojas amb 6 punts les darreres 7 partides, o MF Kike Colon amb 5 i mig de les 6 darreres per posar alguns exemples.

BARCELONA   UGA  -   MONTCADA

2on amb 9 punts    -    3er amb 8 punts.

Segurament el matx més interessant de la jornada. El Barcelona Uga ho té pràcticament impossible atrapar al SCC Sabadell per la primera posició, per tant lluitarà amb el Montcada per la segona en enfrontament directe. Tots dos tenen asegurades les dues places de podi 2on i 3er perquè el quart està a 2 punts. Barcelona Uga l'empat li val per quedar segon; perdria aquesta amb una derrota clara, no mínima pel desempat que tenen. El pronòstic del matx resulta incert però pot ser difícil que a Barcelona Uga se li escapi el subcampionat. Jugadors amb bona forma de Barcelona Uga trobem a GM Xavi Vila amb 6 punts a les darreres 6 partides; MI Angel Martin amb 9 punts de 9 partides jugades; o altres com MI Hipolit Asís, MI David Pardo o GM Dani Alsina. Pel Montcada atenció a GM Orelvis Pérez amb 4 punts les darreres 4 partides, MF William Spinoza amb 9 punts les 9 partides jugades, o també MI Arturo Vidarte, MI Víctor Vehí o MI Robert Alomà entre altres.

ESCOLA   ESCACS   BARCELONA   -   BARBERÀ

4art amb 6 punts  -   5è amb 6 punts.

Un altre interessant i igualat matx on es jugaran la plaça quarta de la classificació. Els dos arriben de guanyar la ronda 10 i per tant amb certa moral per encarar aquest encontre. Pronòtic incert, podria ser favorit l'Escola d'Escacs Barcelona però el 9 a 1 del Barberà la darrera jornada fa que aquest equip tingui molt crèdit. Podriem també pensar que a l'Escola d'Escacs li podria pesar la jornada perduda pels extrangers, però aquest cap de setmana han guanyat la Copa Catalana, per tant arribaran amb moral segur. Jugadors en forma de l'Escola d'Escacs hi ha GM Viktor Moskalenko amb 5 i mig punts les darreres 6 partides o MI Toni Gual. Pel Barberà estan en bona forma gent com el GM Marc Narciso o MI Luc Bergez.

SANT   JOSEP   BADALONA   -  SANT   ANDREU

6è amb 5 punts    -     8è amb 3'5.

El Sant Josep de Badalona tractarà de guanyar i atrapar qui perdi de l'anterior matx. Mentre que el Sant Andreu segons la crònica a la web de la Federació Catalana està matemàticament salvat; si perdés i Andorra que té 2'5 guanyés no atraparia el desempat del Sant Andreu. Per tant aquest afronta el matx com a equip ja salvat de jugar la Promoció. El favorit del matx és el Sant Josep de Badalona. En aquest equip jugadors en forma podriem anomenar a GM Arthur Kogan, MI Lázaro Lorenzo o el GM Amador Rodríguez que no ha perdut cap partida en aquest per equips. Jugadors en forma del Sant Andreu hi ha MF Arian Gonzalez amb 5'5 de les 7 darreres partides de segon tauler; i varis jugadors amb un "score" interessant molt repartit.

FOMENT   MARTINENC    -   ANDORRA

7è amb 3'5 punts   -   11è amb 2'5 punts.

Foment Martinenc està en una situació semblant a Sant Andreu, afronta la jornada amb un desempat molt favorable respecte a Andorra; per tant està virtualment salvat de jugar la Promoció. Andorra en aquest moment penúltim, ho té complicat per salvar la plaça de Promoció; hauria de guanyar i esperar que Figueres perdi, o que ho fagi Cerdanyola Vallès i el superi en el desempat. L'empat contra el Foment Martinenc no li val perquè té un desempat desfavorable amb el Figueres. Foment Martinenc és favorit en el matx. Jugadors en bona forma té a MI Patricia Llaneza, MC Jordi de la Riva o MC Eduard Yepes. L'Andorra el seu primer tauler GM Oscar de la Riva està imbatut fent un excel·lent torneig; també està en forma el MF Raul Garcia Paolicchi.

FIGUERES    -   CERDANYOLA    VALLÈS

10è amb 3 punts    -    9è amb 3'5 punts.

Matx entre dos equips que encara podrien ocupar plaça de Promoció. Figueres té mig punt menys però un interessant desempat respecte a l'Andorra que es qui ocupa provisionalment la plaça de Promoció. Baixaria fins aquesta plaça si perdés i l'Andorra guanyés al Foment Martinenc. El Cerdanyola Vallès com el seu desempat no es notable podria complicar-se en cas de perdre i també guanyar l'Andorra que té 2'5. Matx de pronòstic incert, podria semblar favorit el Cerdanyola Vallès per nivell i elo, però el Figueres pot aprofitar el factor de local. Pel Figueres està en molt bona forma el jove Alexandre Pinsach amb 5'5 les darreres 7 partides; després altres jugadors han anat repartint els punts. Pel Cerdanyola Vallès hi ha en bona forma el primer tauler GM Fernando Peralta i també el MF Gabriel Castellet.