dijous, 2 de maig del 2013

Ha Sortit Columna Oberta numero 5

Ha sortit un nou exemplar de la publicació Columna Oberta, el numero 5.





En aquesta publicació col·laboren dos clubs nous: el Foment Martinenc i el CE Diagonal Mar. Aquests es sumen als que ja ho feien, que també publiquen un article com el CE Sant Martí, CE Tres Peons, CE Peona i Peó i CE Catalunya.

També en aquest numero 5 trobem una partida comentada del MI Alfonso Jerez; com també les seccions habitual "La Pedrera" del Víctor Collell, la partida comentada del Gabriel Beaskoa, els problemes del Guillem Subirachs, "Coses de nens" del MC Joan Xancó, "Temps al racó" de l'editor Marc López, "El tauler de lletres" del Juli Bernat, "no tot són escacs" de la Ilora, i la "Teoria de Rapides" del MF Josué Exposito.

En les seccions dels clubs col·laboren també la MI Patricia Llaneza pel Foment Martinenc, el Ricard Llerins pel Sant Martí, Joan Galceran pel Tres Peons, Antonio Rios pel Diagonal Mar, Jordi Morcillo pel Catalunya i jo mateix pel Peona i Peó.

A la meva secció "Rabiosa Actualitat" la "La notícia del mes" es el campionat Per equips de Catalunya guanyat pel SCC Sabadell; també escric sobre la final del Mundial entre Anand i Carlsen; "Espai per Aplaudir" és sobre el Manifest de la UFEC; "Espai Crític" també opino sobre les retallades que pateix l'esport en general i els escacs; i acabo amb el "Racó de Nostradamus".

Recomano molt aquest exemplar de la revista. Hi ha un esforç col·lectiu important i articles molt interessants.