dimarts, 16 de juliol de 2013

Open Internacional del Sant Martí després ronda 4. Crònica del Víctor Collell

OPEN  INTERNACIONAL  DEL  SANT  MARTÍCRÒNICA  PARTICIPANT   VICTOR  COLLELL 

Foto: Víctor Collell de Peona i PeóArribem a l’equador d’aquesta quinzena edició de l’Obert de Sant Martí amb tot encara per decidir. Queden cinc rondes per a que finalitzi el torneig i tot el que podem pronosticar són pures especulacions. Sí que hi ha candidats que estan demostrant bon joc i estant en un bon estat de forma, i això es tradueix a punts. Tot està encara per decidir.

Grup A
Són tres els jugadors amb quatre punts de quatre possibles; el Mestre Internacional italià Danyyil Dvirnyy, el Mestre Internacional català Hipòlit Asís i el Gran Mestre noruec Simen Agdestein. Cinc són els principals perseguidors amb tres punts i mig. Hi ha una nombrosa multitud amb tres punts. Està sent un torneig molt igualat, molts favorits han punxat i els no tant favorits estan demostrant que tenen possibilitats.

Foto: Dvirnyy ronda 3


Grup B
En aquest Grup B tant i tant dur, de fet no recordo un Grup B d’un dels torneigs del Circuit Català tant dur com el de Sant Martí, són quatre els jugadors amb el 100% dels punts. El jugador del Club d’escacs Sant Martí Norberto Moreno, el jugador d’origen gallec Jorge Iglesias, el jugador del Club d’escacs Sant Josep de Badalona Juan Carlos Aguilera i el jugador del Club d’escacs Barcelona UGA Antoni Ayza (foto 2010 Cotxeres) Hi ha cinc perseguidors immediats amb tres punts i mig que esperen a que els de dalt punxin i aprofitar l’avinentesa per fer-se un lloc entre els líders. Molts jugadors també amb tres punts.L’ambient que es respira en aquest torneig és magnífic. Ambdues sales de joc són esplèndides, sobretot la que on juga el Grup A i primeres taules del B, amb una climatització perfecte, estant-s’hi molt fresc. Són sales àmplies i còmodes. L’actuació arbitral molt bona, de moment sense incidències. A l’hora de donar instruccions també ho fan en anglès i doncs els jugadors estrangers ho agraeixen. Cada jugador disposa del clàssic però cada vegada menys comú en els torneigs cartellets, amb el nom del jugador, el club, la nacionalitat, el rànking i l’ELO FIDE, FEDA i Català.

*Com a curiositat, diem que la germana de l’actual 1 del rànking mundial, el noruec Magnus Carlsen, està disputant aquest Obert de Sant Martí, al Grup A, on contem de la presència de diversos jugadors del mateix origen. 

Facilitat per Víctor Collell

Blog:Classificació després ronda 4

Grup A

MI Daniyyl Dvirnyy     Italia                4 punts.
MI Hipòlit Asís         Barcelona Uga    4 punts.
GM Simen Agdestein  Noruega          4 punts.
GM Nazar Firman      Ukrania           3'5 punts.
MI Roy Saptarshi      India                 3'5 punts.
GM Alexander Kovchan  Ukrania      3'5 punts.
GM Mauricio Flores     Chile              3'5 punts.
GM Hovik Hayrapetyan    Armenia    3'5 punts.

119 participants.


Propera ronda 5

Dvirnyy   -   Agdestein
Kovchan  -   Asís
Hayrapetyan  -  Firman

Segueix en directe aquí:


Cròniques del torneig aquí:Grup B

Norberto Moreno         Sant Martí            4 punts.
Jorge Iglesias                 Galicia                 4 punts.
Juan Carlos Aguilera     Sant Josep            4 punts.
Antoni Ayza Casamitjana  Barcelona Uga   4 punts.

150 participants.


NOTICIA   DE   DARRERA    HORA !!!!

CAMPIONAT  D'ESPAÑA   SUB   14   SALOBREÑAGuillem Salagran català del CE Gerunda ha guanyat amb negres a la ronda 4 i serà un dels líders amb 4 punts.

Aquesta nit sortirà una entrada després ronda 4 i 5.

Foto Guillem a Padron 2013I  ENCARA   UN   ALTRE  APUNT   DE   DARRERA   HORA   TAMBÉ:

Carlos Martínez de Peona i Peó, també representant de Catalunya ha guanyat la ronda 4 i porta uns destacats 3'5 punts.

Foto: Carlos a la Copa Catalana