dimarts, 19 de novembre del 2013

Vuitena Partida. Segueixen les taules i Carlsen s'apropa al títol.




Segueix en directe:



Prèvia del matx

Prèvia a Rabiosa Actualitat


MAGNUS  CARLSEN  1/2   -  WISWANATHAN  ANAND     1/2




Marcador de la final:

Magnus Carlsen         5
Viswanathan Anand    3






Comentaris Gabriel Beaskoa

Anand ha aconseguit millor posicions amb negres i, com que necessita guanyar ja, semblava que avui seria el dia per veure una partida llarga i plena de sobresalts. Però quan Carlsen ha jugat per primer cop e4, en comptes de buscar complicacions amb la seva estimada siciliana, el campió vigent ha decidit jugar una berlinesa. Definitivament, no és la millor opció per embolicar la troca. Carlsen ha escollit la variant més avorrida, com ens té acostumats darrerament, i la partida ha estat com un intercanvi de cromos tenguis i faltis. Una siciliana hagués millorat les perspectives? Segurament no, perquè l'insípid noruec hagués jugat Cf3, d6, Ab5+, per aconseguir altre cop posicions poc ambicioses, però sòlides. Anand ha jugat dos dies amb por a perdre, a arribar a una posició amb un mínim de possibilitats de ser desequilibrada, i Carlsen ha aplaudit la seva actitud. "Even in the Sicilian, if you want to play a dry system they are available.", ha dit l'indi a la roda de premsa quan li han preguntat perquè no havia jugat la siciliana. Sí, molt bé, Magnus pot escollir un sistema que dugui a una igualtat senzilla, però si jugues la berlín ja saps que serà així al 100%. Perquè no provar-ho llavors? No et valen les taules, has de guanyar amb urgència! Jo suposo que necessitava treure'l el mal gust de les derrotes. Pensa que encara té temps o, definitivament, s'ha posat en mans del destí i creu que si ha de tenir sort, ja li arribarà.
Per altra banda, l'amic Lasaosa m'ha ensenyat alguns tweets de grans mestres i un d'ells demanava una llei contra la defensa berlinesa, que et faria perdre el punt si la jugues. Ho he trobat molt interessant, tot i que no li donaria suport. Sembla que posar certs handicapsno hauria de ser el que volem pel nostre joc. Instaurar aquestes lleis voldria dir acceptar que hem arribat a un límit, i tot i que Leontxo i altres grans mestres insisteixin que hi ha més possibilitats de jugades en una partida d'escacs que electrons en tot l'univers conegut, tots sabem que hi ha certes finituds, però no suficients com per haver de prohibir variants perquè s'han tornat perfectes. Si per mi fos, posaria un goril·la darrera de cada jugador que clavaria una clatellada cada cop que algú provés de jugar el mur de pedra, o la caro-khan, però no seria just; molt divertit, però no just.
Hi ha, no obstant, alguna esperança. L'infinitament més emocionant torneig de candidats, que va decidir in extremis qui reptaria el campió, va servir per confirmar que els escacs són la millor afició que existeix, que pot produir emocions semblants a les d'una tanda de penals d'un mundial i que Carlsen es posa nerviós quan veu que està a punt d'aconseguir algun èxit en la cursa pel campionat del món.Si Anand aconseguís posar en problemes al noruec durant les darreres rondes, potser li esquerdaria aquesta carcassa massissa que el protegeix. No m'agradaria pensar que aquest campionat del món passarà a la història com el campionat del bassal de baba al coixí.
Els organitzadors haurien de ser més honestos, també els jugadors, i abolir el dia de descans de demà, que ja en duem tres, però com que no ho faran, esperarem amb emoció que les coses canviïn demà passat. Anand serà blanques i si juga e4, allargaré el meu braç fins a Chennai per posar-li la mà oberta al costat de la galta i trencar-li les ulleres si, contra e5, no juga una escocesa o un gambit de rei.


Llocs interessants on es comenta el mundial

Ajedrez21

Video resums Ajedrez21

Videos Chess Club

Partida 1 analitzada a Escuela de Ajedrez

Partida 2 analitzada a Escuela de Ajedrez

Partida 3 analitzada a Escuela de Ajedrez

Partida 4 analitzada a Escuela de Ajedrez

Partida 5 analitzada a Escuela de Ajedrez

Partida 6 analitzada a Escuela de Ajedrez

Partida 7 comentada a Escuela de Ajedrez

Partida 8 analitzada a Escuela de Ajedrez

Partida 4 analitzada per Fermin Gonzalez

Partida 8 analitzada per Fermin Gonzalez

Notícies Chess Base

Articles Leontxo Garcia El Pais

Article Leontxo Garcia El Pais Ronda 8

Article Leontxo Garcia El Pais ronda 7

Article Leontxo Garcia El Pais Partida 6

Article Leontxo Garcia El País Partida 5

Article Leontxo Garcia a El País. Partida 4

Article Leontxo Garcia després de la partida 3

Partida 7 comentada per Leontxo Garcia a El Pais

Partida 2 comentada per Leontxo Garcia a El Pais

Article a El Pais de Leontxo Garcia després de la partida 1

Ajedrez Actual a Facebook

Chess and strategy. Tota la informació actualitzada. Web francesa.

Chess Live Crònica Ronda 7

Article Chess Live Partida 5

Chess Live. Cròniques ronda a ronda

Articles diari Marca de la final

Comentari Marca partida 4


ANUNCI  DEL  BLOG