dimarts, 4 de febrer del 2014

Anàlisi Grup 1 Divisió d'Honor Lliga Catalana després ronda 2. Carlsen lidera Zurich després de les partides a ritme clàssic.









Cròniques CE Mollet

Crònica CE Catalunya

Escola d'Escacs de Barcelona

Escacs Tordera

Escacs Figueres

Escacs Andorra

Blog del Víctor Collell

Escacs Montornès

CE Cerdanyola Vallès


ANÀLISI  GRUP  1  DIVISIÓ  D'HONOR  DESPRÉS  RONDA 2



SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 2 punts.

Després d'un altre cómode victòria del Sant Josep a ronda 2 segueix liderant la classificació del Grup 1. El Sitges va ser vençut per 8 a 2, de moment cap equip ha passat dels 2 punts contra els badalonins que semblen un dels principals favorits al campionat. Les puntuacions d'alguns jugadors resulten molt destacades després de dues rondes; per exemple Joan Fluvià, Lázaro Lorenzo, Ramón José i Jordi Gardela porten 2 punts. En aquesta segona ronda han utilitzat també alguns jugadors als taulers del darrera per fer algunes rotacions, com Carlos Fernandez o Pau Fernandez. El proper dissabte visiten el Tres Peons de Gràcia, un equip que està demostrant ser molt competitiu malgrat el dur calendari que li ha tocat en aquest inici. El Sant Josep no s'ha de confiar i potser anirà amb una alineació més reforçada.

SANT   ANDREU. 2 punts

Contundent victòria del Sant Andreu per 8'5 a 1'5 contra el Reus Deportiu. Es troba amb 2 punts de dos matxs compartint liderat, i pensant més en classificar-se pel grup capdavanter de segona fase, que no en eludir el descens. Ha estat important per aquest equip que a les dues rondes repeteixen alineació sense cap baixa, del 1 al 10 de la llista. Jugadors més en forma destacar a Eric Domínguez, Antoni Castelltort i Joan Bautista que han guanyat les dues partides. El proper dissabte van a Sitges on intentaran demostrar la seva candidatura a classificar-se entre els 4 primers del club. El Sitges és un equip també amb poques rotacions dels seus titulars; el Sant Andreu no es pot confiar.

SCC SABADELL. 2 punts.

L'actual campió de la Lliga Catalana de moment està complint els seus objectius aconseguint les dues victòries a les primeres rondes. En aquesta segona ha salvat un matx perillós contra el Tres Peons; fent jugar també com a la ronda 1 alguns jugadors joves als darrers taulers que estan responent molt bé. Destaquen jugadors com José Maria Hernando, Imar Tallo o Carles Diaz Camallonga que porten dues partides guanyades. Aquest dissabte els hi toca un matx molt complicat contra Escola d'Escacs de Barcelona, un altre dels aspirants al títol. Aquest serà el matx de retransmissió i sortirà publicada una Prèvia del mateix al Blog. Probablement el SCC Sabadell presenti un equip més reforçat contra aquest fort rival.

ESCOLA D'ESCACS DE BARCELONA. 2 punts.

Un altre dels aspirants al títol en aquest grup és l'Escola d'Escacs Barcelona que ha solventat guanyant per la mínima el complicat matx que tenien contra el Cerdanyola Vallès. Alexandre Bofill és un jugador en forma de l'equip que porta dues partides guanyades. També els primers taulers de l'equip estan rendint força en aquestes primeres rondes on l'equip porta dos punts aconseguits. El proper dissabte matx important contra el SCC Sabadell, pot ser un dels enfrontaments de la temporada; serà el matx de retransmissió i Prèvia al Blog també. L'Escola d'Escacs de Barcelona tindrà algunes opcions si té a la seva disposició tots els seus jugadors importants. Serà un matx emocionant.

TRES  PEONS. 0 punts.

Tres Peons no ha puntuat encara però ha demostrat ser un equip molt competitiu, amb dos matx contra equips potents perdent per resultats ajustats. De moment està demostrant una bona imatge durant aquest inici a Divisió d'Honor. En aquesta ronda segona només ha perdut per 6 a 4 contra el favorit SCC Sabadell. Hi ha jugadors del Tres Peons en bona forma com Joan Prat que ha guanyat les dues partides, o Jaume Gallart que porta 1'5 punts. El proper dissabte un altre equip dels aspirants al títol, com és el potent Sant Josep de Badalona. El Tres Peons està demostrant ser un equip perillós, que ningú el descarti.

CERDANYOLA VALLÈS. 0 punts.

Un altre inici de temporada irregular del Cerdanyola Vallès. També l'anterior no van començar com voldrien però van anar millorant; de moment porten 0 punts després de dos matxs disputats i competits però sense puntuar. Contra Escola d'Escacs de Barcelona ho tenien difícil però podien intentar aprofitar algunes baixes del rival; finalment derrota per la mínima. Alguns canvis en l'equip poden haver influenciat en aquest inici, però el Cerdanyola Vallès reaccionarà segur i encara pot aspirar a les places classificatòries pel grup capdavanter de segona fase. El proper dissabte tindran una interessant oportunitat davant el Reus Deportiu. Jugadors com Michael Oratovsky o Miguel Muñoz semblen en bona forma per defensar els primers taulers de l'equip.

SITGES. 0 punts.

Sitges encara no ha puntuat però sap que el seu objectiu és realitzar el màxim de punts possibles en aquesta primera fase que li serveixin per a la segona eludir el descens. Difícilment pot aspirar a entrar en el grup capdavanter. En aquesta ronda 2 derrota contra el potent Sant Josep de Badalona. El proper dissabte tindrà més opcions contra Sant Andreu, però compte perquè aquest es troba en un moment de forma espectacular amb dues victòries; pot ser complicat també per al Sitges. Interessant estat de forma de Antoni Escobar i Antoni Ayas als taulers intermitjos.

REUS DEPORTIU. 0 punts.


Reus Deportiu és un altre equip amb un objectiu d'aconseguir la salvació o mantenir la Divisió d'Honor. Porta 0 punts, però ja arribaran més endavant els matxs importants per intentar puntuar i que li serveixin aquests per a la segona fase. En aquesta ronda 2 derrota contra Sant Andreu; el proper juga contra Cerdanyola Vallès, podria tenir alguna opció aprofitant els 0 punts d'aquest equip també. Interessants les dues taules aconseguides per Ruben Fernandez als taulers intermitjos.


ALINEACIÓ  DE  LA  SETMANA GRUP  1  RONDA  2




1) Karen Movsziszian  Sant Andreu
2) Joan Fluvià  Sant Josep de Badalona
3)Lluís Rojas  SCC Sabadell
4)Antoni Ayas   Sitges
5)Xavier Avila  Escola d'Escacs de Barcelona
6)Ruben Fernandez  Reus Deportiu
7)David Pueyo  Sant Andreu
8)Joan Prat   Tres Peons
9)Llàtzer Bru   Cerdanyola Vallès
10)Carles Díaz Camallonga  SCC Sabadell


CHALLENGE  ZURICH









Resultats Ronda 5

Fabiano Caruana   -  Levon Aronian       1  -  0
Hikaru Nakamura  -  Boris Gelfand       1/2  -  1/2
Viswanathan Anand  -  Magnus Carlsen  1/2  -  1/2




Classificació després ronda 5

Magnus Carlsen  8 punts.
Levon Aronian    6 punts.
Fabiano Caruana  5 punts.
Hikaru Nakamura  4 punts.
Viswanathan Anand  4 punts.
Boris Gelfand        3 punts.

Magnus Carlsen líder destacat del torneig.


Fabiano Caruana guanya a Aronian i es presenten aquests dos com alternatives al campionat.



Aquest dimarts es jugaran les ràpides que tornen a puntuar 1 punt per partida guanyada i mig per les taules. Fins ara valia doble a la classificació.


ANUNCI  DEL  BLOG