dijous, 20 de març del 2014

Prèvia del Matx Barberà - Sant Josep de Badalona. Altres encontres emocionants ronda 9. Entrevista a Cooltura FM








PRÈVIA  MATX  RETRANSMISSIÓ



BARBERÀ  -  SANT  JOSEP  DE  BADALONA

Interessant matx en el grup que disputen el títol entre dos equips encara amb opcions serioses d'aconseguir-lo. Sant Josep de Badalona que només ha cedit un empat contra Sabadell, i CE Barberà que només ha cedit una derrota contra el líder Barcelona Uga. El guanyador seguirà situat de ple en la lluita pel campionat; el perdedor de l'enfrontament donarà un pas enrera respecte a les primeres places. Els dos equips tenen recursos i jugadors per reforçar potser l'equip respecte a les alineacions habituals. Aquesta pot ser una de les claus de l'enfrontament, les alineacions que presentin els dos equips. Per altra banda durant la primera fase semblava més òptim el rendiment del Sant Josep de Badalona, però els resultats de la primera ronda de segona fase han indicat força millora en l'equip del Vallès. Els de Badalona en principi surten com a lleus favorits però segur que serà un matx molt igualat.


CE BARBERÀ. 7 punts.


Després d'una primera fase amb alguns dubtes, victòries mínimes, derrota contra Barcelona Uga; en aquesta darrera ronda 8 s'ha reivindicat aquest equip amb una victòria contundent contra l'Escola d'Escacs de Barcelona. Ara tornen a presentar la seva candidatura al títol i intentaran demostrar que poden continuar amb aquesta reacció. Aquest matx contra el Sant Josep de Badalona es presenta com la seva oportunitat per demostrar-ho. No surten com a favorits però poden presentar una alineació molt competitiva i tindran les seves opcions. Han utlitzat 15 jugadors a Divisió d'Honor, un ampli ventall i reparteixen força els punts aconseguits entre els de davant i els de darrera. Els jugadors amb millor puntuació són Marc Narciso, Aimen Rizouk, Erik Martínez, Luc Bergez, Benjamin Pérez, Sergi Obon, i en general tots els jugadors alineats als taulers de darrera.

Punts a favor:

- Victòria còmode a la darrera ronda contra un equip complicat. Semblen anar de menys a més.
- Incertesa sobre l'alineació titular. Poden haver reforços.
- Notables puntuacions en els taulers de davant i els de darrera.

Punts en contra:

- En l'enfrontament contra l'aspirant al títol Barcelona Uga van fallar. 
- Tenen mig punt menys que el seu rival. Més pressió per la necessitat de victòria.
- Probable menys elo mig que el rival.


SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 7'5 punts.


Jornada a jornada aquest equip va demostrant que és un candidat a guanyar el títol. En aquesta ronda 8 va guanyar només per la mínima contra el sorprenent Figueres, però van salvant els obstacles que se li presenten, i ja han mostrat com poden ser competitius també amb els equips més forts. Com el Barberà tenen possibilitats de reforçar l'alineació respecte a les més habituals. Han utilitzat també un ampli ventall de jugadors, en total 17 en aquestes 8 jornades a Divisió d'Honor. També han repartit de forma constant els punts aconseguits entre els taulers de davant i darrera. Concretament hi ha jugadors amb "score" destacat com Fernando Peralta 5 punts, Joan Fluvià 6 punts, Jordi Fluvià 6 punts, Orelvis Pérez 5'5 de 6 partides, Ramón José 6'5 punts.

Punts a favor:

- Probable major elo mig que el rival.
- Van demostrar molta competitivitat contra l'aspirant al títol el SCC Sabadell.
- Gran estat de forma i puntuacions de determinats jugadors.

Punts en contra:

- Més complicat pronosticar l'alineació del contrari.
- Només van guanyar per la mínima la darrera ronda 8 contra Figueres.


POSSIBLES  ALINEACIONS

Barberà                                          Sant Josep de Badalona

Marc Narciso                                    Fernando Peralta
Aimen Rizouk                                    Arthur Kogan
Alexis Cabrera                                   Joan Fluvià
Jonathan Alonso                                 Lázaro Lorenzo
Florian Grafl                                       Jordi Fluvià
Luc Bergez                                         Amador Rodríguez
Erik Martínez                                     Marcelo Panelo
Benjamin Pérez                                  Orelvis Pérez
Francisco Javier Garcia                      Ramón José
Sergi Obon                                        Joaquim Gutierrez


ALTRES  MATXS  INTERESSANTS  DE  LA   JORNADA  9



DIVISIÓ D'HONOR  FINAL  "A"

Figueres  -  SCC Sabadell

Els de l'Empordà van presentar molta batalla contra un dels favorits Sant Josep de Badalona. Ara intentarà mostrar-se igual de competitiu contra el fort equip del SCC Sabadell. Aquest pot presentar una alineació reforçada per l'estat de forma que està demostrant el rival. Serà un matx molt interessant que hagués pogut ser també perfectament encontre de retransmissió. Favorit SCC Sabadell.

Barcelona Uga   -  Escola d'Escacs de Barcelona

El líder Barcelona Uga tindrà una prova de foc important contra el fort Escola d'Escacs de Barcelona; aquest intentarà reaccionar després de la derrota contra el Barberà i demostrar que pot tornar a entrar a les primeres posicions. Favorit el Barcelona Uga però pot resultar un matx disputat.


DIVISIÓ D'HONOR  FINAL "B"

Peona i Peó - Sitges

Dos equips que es troben en una situació molt semblant. No estan directament en places directes de descens; aconseguint fins ara punts important i valuosos. Però no es poden relaxar ni un moment més i aquest matx els hi resulta bàsic per evitar caure en places delicades. Encontre important en la lluita pel descens. Sitges, equip amb experiència a Divisió d'Honor, contra Peona i Peó, equip jove i en forma. Pronòstic difícil.

Foment Martinenc  -  Tres Peons

Dos equips clàssics de la ciutat de Barcelona s'enfronten en una situació molt semblant. Tots dos han guanyat els seus matxs a ronda 8 i respiren allunyant-se temporalment de les posicions més delicades. Busquen en aquest encontre un punt que els serveixi per aconseguir la permanència a la Divisió d'Honor. Foment Martinenc lleu favorit, però la imatge oferta pel Tres Peons a ronda 8 no fa descartable una sorpresa.


PRIMERA DIVISIÓ  GRUP  1

Terrassa  -  Ideal Clavé

Sant Feliu  -  Catalonia

Catalonia porta mig punt més que el Terrassa en la lluita que portaran els dos equips per aconseguir la plaça d'ascens directe. Lluitaran tots dos contra el 5è i 6è classificat. Son encontres amb dos favorits respectius, però segur competits i amb emoció. Catalunya Escacs Club també intentarà posicionar-se en la plaça de promoció.


PRIMERA DIVISIÓ  GRUP  2

Sant Martí  -  Mollet

Un gran matx en aquesta jornada digne també de realitzar una retransmissió. S'enfronten 1er de grup Mollet contra 2on Sant Martí només amb mig punt menys. Es jugaran la plaça d'ascens directe i la plaça de promoció. Els altres equips del grup ja no poden atrapar-los. Mollet parteix com a lleu favorit, a més li val l'empat, però Sant Martí té un equip amb molta experiència i que ha realitzat també una gran temporada. Encontre molt obert i competit.



ANUNCI  DEL  BLOG



RADIO  COOLTURA  FM



PROGRAMA  COOLTURA  ESCACS





Aquest dissabte al Programa de Radio de Cooltura Escacs d'11h a 12 h del matí em realitzaran un altre entrevista. Els presentadors són Pepo Viñas i Richard Guerrero.




L'altre convidat és Pep Melendres, president de Peona i Peó.