diumenge, 29 de juny del 2014

Campionat d'España Per Edats Sub 8 després ronda 7. Crònica Jordi Morcillo.









Classificació després ronda 7

Joan Moll                     Baleares   7 punts.
Jose Antonio Garrido   Andalucia   6 punts.
Ciro Revaliente         Andalucia      6 punts.

Catalans destaquen   Aitor Funés amb 5 punts i Jordi Camprubí també amb 5 punts.





CAMPIONAT D’ESPANYA SUB-8: TERCERA JORNADA

La jornada de la triple ronda, un “tour de force”




Avui tocava tastar tots els ingredients que proporcionen duresa a una competició com aquesta: matinar, ronda al matí (2) i a la tarda (1), rivals complicats i cansament acumulat. Els nostres cinc jugadors comencen a donar mostres del cansament, cosa que no és exclusiva dels catalans. Tot i que fem els possibles per minimitzar-ho, amb estones d’esbarjo i relax, són encara molt joves i aquest cansament es tradueix en molta son a la primera ronda, jugar més ràpid (encara més ràpid) de l’habitual i baixada de concentració a les partides i anàlisis.

Tot i així, encara tenim alguna tímida opció de rascar alguna cosa, si bé s’haurien de donar resultats òptims en els nostres jugadors. Esperem que treguin el millor de si en aquestes dues últimes rondes, però almenys a nivell d’experiència s’emporten un bon regal a la maleta.

Jordi Camprubí (5/7): ha començat el dia com ahir, amb una derrota inexplicable per la forma com s’ha produït, deixant-se la dama en una jugada sense pensar gens, i més peces a continuació. Als anàlisis, més que repassar errades, que eren molt evidents, hem repassat com cal gestionar el temps per evitar aquests regals. I sembla que poc a poc ho va corregint: les dues següents partides, amb victòria, han estat probablement les seves millors en aquest torneig. En la ronda de tarda, a més, en una situació de sobrecàrrega de la seva dama, s’ha tret de la màniga un brillant sacrifici que no només salvava material sinó que s’enduia dos peons i el feia entrar en un final guanyador. Esperem tenir aquesta versió en les dues últimes rondes.

Aitor Funes (5/7): ha començat el dia guanyant una partida increïble, on al mig joc s’ha quedat amb torre de menys, però a canvi una posició molt activa on ha aprofitat totes les debilitats de l’altre, guanyant peons i recuperant peça. Amb qualitat de menys compensada, ha rematat la feina. Després, li ha tocat perdre en una dolorosa partida, on ha sacrificat el cavall per tenir una autopista cap a l’enroc enemic que no ha acabat d’aprofitar. I, tot i el desànim, a la tarda ha tornat a guanyar en un complicat final amb més peons però on ha hagut de donar peça per un peó passadíssim. Per sort, els seus tres peons lligats eren massa pel seu rival.

Aitor Funes al Campionat de Catalunya per edats a Vilaseca.



Foix Torrents (3/7): En les tres partides d’avui, la Foix s’ha enfrontat, curiosament, amb tres nenes. El balanç de resultats ha estat d’una victòria i dues derrotes, però tal com tenia les partides, en molts moments hauria pogut endur-se un millor botí. La jove jugadora del Vilafranca està mostrant un plantejament excel·lent de les partides, però és de les que més ha notat el cansament d’aquests dies, sobretot a l’hora de rematar les partides. Esperem que en la jornada final surti de nou la seva millor versió i no caigui en el desànim.

Mihael Shneyderis (2,5/7): El jove jugador del Sant Cugat no ha tornat a guanyar des de la primera jornada, i avui només ha pogut signar unes taules en posició inferior. Li manca experiència en la competició, però té molt clar que l’any que ve tornarà amb més preparació i ganes de lluitar.

Ilyia Shneyderis (3/7): el gran dels dos germans ha seguit mostrant un joc anàrquic, que li reporta resultats bons i dolents a parts iguals (avui una victòria i tres derrotes). Igual que en Mihael, no podem esperar els resultats a la curta, però estem segurs que aquest torneig el farà fort i l’animarà a millorar.

La jornada triple, però, no ha estat estressant a nivell de desplaçaments ni menjars. L’organització, d’acord amb la majoria de delegats, va decidir endarrerir la ronda de la tarda una hora (començant a les 17h) per no haver de pair el dinar tan de pressa (fossis o no a l’hotel de joc). El cert és que a sub-8, una ronda de la tarda que comencés a les 16h, per a la majoria a les 17h ja hauria acabat, i amb la calor que comença a fer seria ben bé com tenir una altra tarda lliure.

Diumenge 29 de juny sabrem els nous campions d’Espanya i els integrants del podi. Si tot ens anés de cara, hi ha tímides possibilitats de ser-hi, però som conscients que és una empresa molt difícil i el que segur que ens endurem a la maleta serà un bon record i una experiència, per als nois, molt preuada.

Facilitat per Jordi Morcillo