dijous, 7 d’agost del 2014

Anàlisi principals equips Olimpiada Tromso després ronda 5. Karen Grigoryan segueix liderant l'Open Internacional de Badalona després ronda 6. Juan Mellado primer a La Pobla de Lillet després ronda 6

ANÀLISI  OLIMPIADA  TROMSO  DESPRÉS  RONDA  5







Fotografies la majoria Susan Polgar.

AZERBAJAN   . L'Actual campió d'Europa és el líder provisional de l'Olimpiada. Ha guanyat 5 matxs i empatat un contra Sèrbia. Bones victòries contra equips com Croacia i un dels favorits França en un dels encontres més emocionants fins al moment. El primer tauler Mamedyarov porta 3 punts de 4 partides. Altres destacats són Mamedov 3 de 4 o Safarli 3'5 de 4 punts. El segon tauler Radjabov no ha estat tant fi i porta 2 punts de 4 partides. El proper matx contra Georgia.



BULGARIA . Un altre dels equips empatats a la primera posició amb 4 matxs guanyats i 1 empatat. Aquest darrer meritori contra Rússia. El seu primer tauler Veselin Topalov és el jugador més carismàtic, porta 2 punts de 3 partides. Resulta excel·lent el torneig que està realitzant Valentin Iotov amb 5 victòries; entre elles destacar una contra Illescas i sobretot la darrera ronda contra Karjakin. La propera ronda matx complicat contra Sèrbia.


RÚSSIA. Número 1 del ranking i segurament màxim favorit. De moment porta 3 matxs guanyats i 2 empats, 8ª posició provisional. Ha empatat dos matxs complicats contra Xina i Bulgaria. Vladimir Kramnik ha aconseguit una important victòria moral contra Topalov i porta 3'5 de 4 partides de primer tauler. Interessants també els 2'5 punts de 3 partides de Grishuk de segon tauler; o els 3 de 4 de Svidler. Karjakin ha estat una mica més irregular amb 3'5 punts de 5, amb només 0'5 punt les dues darreres. La propera ronda contra Uzbekistan, un dels equips sorpresa.


NORUEGA. Equip amfitrió i un dels atractius del torneig per la presència del campió mundial Magnus Carlsen. En aquest moment ocupa la posició 38 amb 3 matxs guanyats, 1 empatat i 1 perdut. S'havia col·locat a les primeres posicions però la darrera ronda ha estat aparellat contra la potent Armènia i Noruega ha perdut per la mínima. Magnus Carlsen porta 3 punts de 4 partides de primer tauler amb unes taules contra Levon Aronian. Interessant també el torneig de Ludvig Hammer amb 2'5 punts de 4. La propera ronda contra Italia. Hi haurà un interessant enfrontament al primer tauler entre Carlsen i Caruana.


ARMÈNIA. Guanyador de la darrera Olimpiada. En aquest moment porta 4 matxs guanyats i un perdut contra França. Important victòria la darrera ronda contra Noruega que el retorna a les primeres posicions. En aquest moment Armènia és 17è. Levon Aronian porta 2'5 punts de 4 partides de primer tauler. Les millors puntuacions les tenen Sargissian amb 4'5 punts de 5 partides; i també Akopian amb 4 punts de 5 partides. Difícil matx la propera ronda contra Anglaterra.


FRANÇA. Un dels principals favorits. De moment porta 4 matxs guanyats i un perdut contra Azerbaijan. Situats en 9ªposició provisional. Ha guanyat un matx contra un altre dels favorits Armènia, en un dels matxs més importants disputats fins al moment. Molt bones puntuacions dels darrers taulers Fressinet, Romain Edouard i Tkachiev amb 3'5 punts de 4 partides. Els dos primers taulers Vachier-Lagrave i Bacrot estan cumplint amb 2'5 de 4. De moment estan rotant els 5 jugadors de forma proporcional. El proper matx no es poden confiar contra Bòsnia Herzegovina. 


XINA. Porta 3 victòries i dos empats. 11è classificat. S'ha mantingut a la zona alta de la classificació amb un equip molt prometedor i que podria ser una de les sorpreses. De moment ha jugat contra equips forts com Hungria a qui va derrotar, i els dos empats contra Rússia i Holanda. La propera ronda un equip perillós com Egipte. Interessants la puntuació del segon tauler Ding Liren i també el tercer Yu Yangii amb 4 punts de 5 partides aquest. Davant Wang Yue ha puntuat poc però amb rivals difícils.




UKRANIA. Cap de sèrie numero 2 i un dels favorits. Però probablement de moment una de les decepcions del torneig. Provisionalment ocupa la 28è posició amb 3 matxs guanyats, 1 empatat i 1 perdut; però encara pot reaccionar. Decepcionant empat contra el segon equip de Noruega i derrota contra Uzbequistan. La propera ronda els hi toca la més dèbil Suïssa. Ivanchuk de primer tauler no està massa fi amb 1 punt de 4 partides. Millor puntuació tenen Ponomariov 3 de 4, Eljanov 3'5 de 4 o Moiseenko 4 punts de 4 partides.



ESPAÑA. Irregular torneig fins al moment de l'equip español. 3 matxs guanyats i 2 perduts; ocupant la 47è posició provisional. Ronda 1 va començar amb contundent victòria sobre Malasia per 3'5 a 0'5. Ronda 2 treballada victòria contra Argentina 2'5 a 1'5. Ronda 3 derrota contra Bulgaria que està realitzant un excel·lent torneig. Ronda 4 mínima victòria contra Singapur. Ronda 5 derrota mínima contra Hungria. De moments els jugadors de l'equip español han repartit força els punts. Paco Vallejo de primer tauler 2'5 punts de 5 partides. David Anton 2 punts de 4 partides. Ivan Salgado 2 punts de 4 partides. Miguel Illescas 2 punts de 4 partides. Renier Vazquez 2'5 punts de 3 partides. La propera ronda asequible enfrontament contra Zambia.



ANDORRA. Notable torneig dels del Principat en aquesta Olimpiada. 3 matxs guanyats, 2 perduts. Situats en 70ªposició provisional. Ronda 1 derrota contra la potent Holanda. Ronda 2 victòria 4 a 0 contra Gambia. Ronda 3 derrota contra la difícil Egipte. Ara porta dues victòries consecutives contra Bermuda i una meritòria contra Panamà. La propera ronda matx interessant contra Irlanda. Excel·lent torneig del primer tauler Oscar de la Riva amb 3'5 punts de 5 partides. Marc Simonet ha demostrat bona forma als darrers enfrontaments amb dos punts consecutius.


XINA  FEMENÍ.  Número 1 del ranking i màxim favorit del torneig. De moment líder provisional empatat amb Hungria i Rússia; els tres equips amb 5 matxs guanyats. La seva estrella Hou Yifan, campiona del món femení, no ha debutat fins la ronda 3 i porta 2'5 punts de 3 partides. La resta de l'equip també porten bones puntuacions com Ju Wenjun amb 4'5 de 5; o Tan Zhongyi també 4'5 punts de 5 partides. De moment sembla un equip molt consistent i sòlid. El seu màxim rival Rússia ha anat guanyant amb més dificultats i porta 3 victòries mínimes consecutives. Txina en canvi ha guanyat tots els matxs de forma clara. La propera ronda emocionant matx contra Hungria.




ESPAÑA  FEMENÍ. Notable torneig de l'equip español femení. 3 matxs guanyats 1 empatat i 1 perdut. 21ªposició provisional. Ha sovintejat les primeres posicions del torneig però la darrera ronda ha perdut contra Holanda per la mínima. Les victòries han estat contra Nicaragua, Moldavia i Filipines. També ha aconseguit un valuós i meritori empat contra Ukrania. La propera ronda complicat matx contra India. Sabrina Vega porta uns excel·lents 4 punts de 5 partides de primer tauler. Olga Alexandrova 3'5 punts de 5 partides. Ana Matnadze 2 punts de 4 partides. Amalia Aranaz 4 punts de 5 partides. Yudania Hernandez només ha jugat una partida.



Propera ronda 6 Open

Azerbajan   -   Georgia
Sèrbia   -  Bulgaria
Italia   -   Noruega
Cuba  -  Kazajstan
Uzbequistan  -  Rússia
Bosnia Herzegovina  -  França
Croacia  -  Indonesia
Txina  -  Egipte

Propera ronda 6 Women

Txina  -  Hungria
Venezuela  -  Noruega
Sèrbia  -  Rússia


OPEN  INTERNACIONAL  BADALONA






Classificació després ronda 6

GM Karen Grigoryan   Armènia   5'5 punts.
MI Somak Palit      India     5 punts.

Grup B

Josep Lluís Flores    La Lira    6 punts.
Marti Arribas          Edami      5'5 punts.

204 participants.


OPEN  INTERNACIONAL  LA  POBLA  DE  LILLET







Classificació després ronda 6

MI Juan Mellado    Catalonia     5'5 punts.
GM Karen Movsziszian   Sant Andreu   5 punts.

Grup B

Adrià Pérez    Peona i Peó   5'5 punts.

92 participants.