dimecres, 11 de febrer del 2015

El Parlament d'España impulsa els escacs com a matèria lectiva a les escoles. Prèvia Matx SCC Sabadell - Escola d'Escacs de Barcelona

ELS   ESCACS  COM   ASSIGNATURA;

IMPULSAT  PEL  PARLAMENT  D'ESPAÑA





Tots els partits polítics s'han mostrat partidaris de potenciar la introducció dels escacs a les escoles en horari lectiu.


Notícia a El País

Notícia a Chess Live

Resum de la notícia a diferents mitjans. Article a chess live

Entrevista a Catalunya Radio



PRÈVIA  MATX  RETRANSMISSIÓ

SCC  SABADELL  -  ESCOLA  D'ESCACS  DE  BARCELONA


Segueix en directe







Dos dels equips favorits a la Lliga s'enfrontaran entre ells en un matx on arriben necessitats de punts. Tant un com l'altre de les tres rondes jugades han perdut inesperadament una d'elles; ara si volen lluitar al màxim de possibilitats pel títol, no es poden permetre un altre ensopegada. Serà el Matx de retransmissió i promet moltes emocions pel potencial dels dos equips, i la necessitat de puntuar. 


SCC SABADELL. 2 punts.


El SCC Sabadell va inciar la Lliga amb una derrota davant un reforçat CE Mollet. Una inesperada derrota que ha estat un petit entrebanc a les seves aspiracions al títol; però s'ha recuperat a les dues darreres jornades amb victòries davant el Cerdanyola Vallès, i una mínima la darrera ronda contra el Terrassa. De moment està jugant amb pràcticament els mateixos jugadors als primers taulers; gent com Jordi Magem, José Manuel López o Alvar Alonso estan defensant les primeres taules. Si està rotant els darrers taulers amb gent jove com Imar Tallo, Gal·la Garcia o Aleix Jareño. Els punts estan sent força repartits; destaquen les puntuacions de jugadors com Luís Rojas, Carles Díaz Camallonga o el mateix Aleix Jareño. En aquest matx el gran dubte serà si hi haurà reforços als primers taulers. Previsiblement algun reforç hi haurà perquè l'Escola d'Escacs de Barcelona pot presentar una alineació molt competitiva. Gent com Navara o Vallejo podrien ser alineats pel SCC Sabadell; i la presència o no d'aquests jugadors pot desviar el favoritisme en un equip o un altre. En principi després de l'ensopegada de l'Escola d'Escacs de Barcelona a ronda 3 sembla un pèl més favorit el Sabadell però el matx estarà molt obert.

Punts a favor

- En cas de faltar gent dels primers,  tenen més força a possibles jugadors del darrera.
- Equip més acostumat a lluitar pel títol en matxs importants.
- Arriba després de 2 matxs consecutius guanyats.

Punts en contra

- De moment no ha jugat cap dels 3 primers. Si juguen amb la mateixa alineació poden ser inferiors en elo a l'Escola d'Escacs de Barcelona.



ESCOLA D'ESCACS  DE  BARCELONA. 2 punts.


L'Escola d'Escacs de Barcelona havia arribat en aquesta Lliga Catalana amb importants reforços. Semblava un clar aspirant al títol després de les inicials victòries davant el Terrassa i el Sitges. Però va ser sorprenent l'ensopegada davant el CE Sant Andreu. Ara semblen afrontar aquest important matx contra el SCC Sabadell amb menys opcions, però poden alinear 10 jugadors de molta qualitat i segur que serà un matx força important en la lluita pel títol. Si l'Escola d'Escacs de Barcelona vol seguir mantenint les primeres posicions necessitarà puntuar davant aquest fort equip. Han rotat l'equip en algunes posicions als taulers de davant i darrera; resultant els del mig els més constants a les rondes anteriors. Destaquen les puntuacions de Jorge Alberto Ramírez i Marc Narciso. Si volen aspirar a puntuar en aquest matx hauran d'alinear gent potent als taulers de davant; gent que ha jugat algunes com Rakhmanov, Spragget o Romero. Si juguen els tres poden inclús ser favorits, sempre depenen de l'alineació del SCC Sabadell.

Punts a favor

- Van guanyar amb molta facilitat els dos matxs inicials. En aquell moment semblaven en millor forma que el rival.
- Tenen alguns jugadors nous a la Lliga que poden sorprendre en el seu rendiment.

Punts en contra

- Els hi falta certa força als taulers de darrera si hi ha baixes.
- No estan tant acostumats com el SCC Sabadell a un matx d'aquestes característiques.


Possibles alineacions

SCC Sabadell                            Escola d'Escacs de Barcelona

Vallejo                                           Rakhamanov
Magem                                           Narciso
López                                             Romero
Alvar Alonso                                 Gual
Perpinyà                                         Bofill
Rojas                                              Aranaz
Lázaro Lorenzo                              Ramírez
Rahal                                              Avila
Colon                                             López
Carles Díaz Camallonga                Max Orteu



ANUNCI  DEL  BLOG



IV  ACTIU  DEL  CATALUNYA  ESCACS  CLUB


Diumenge 3 Maig

Jugadors amb elo català inferior a 2350.

10 hores matí ronda 1. Es jugarà matí i tarda.

Ritme de joc 15 minuts més 5 segons d'increment.

Local: Casinet Hostrafrancs. C/Rector Triadó 53.