diumenge, 27 de novembre del 2016

Assemblea Ordinària de clubs de la FCDE. 26 Novembre 2016. Redactat per Ricard Llerins

El dissabte 26 de novembre de 2016 hi ha hagut lloc una nova assemblea ordinària de clubs de la Fce a la seva seu del carrer Sant Adrià nº 20 de Barcelona. En entrar a la sala l'amic Álex Gimeno et donava la típica cartulina per poder votar els que hi estiguessin autoritzats i un dosier de 8 fulls, tots escrits per les dos cares afortunadament pels que ens agraden els arbres.

A la reunió han assistit 38 persones respecte les 14 del mes de maig, sense contar els oradors, d’esquerra a dreta Sr. Viñas, Sr. Toni Ayza i Sr. Camell, ni els treballadors de la Fce presents. De fet han hagut de portar tres cadires de la sala anexa perque faltaven. Cal dir que a les assemblees fetes pel matí sol anar més gent que per la tarda i que a la de final d'any també sol anar més gent que a l'altra. Aquest cop no hi ha hagut imatges a la televisió del que es parlava.
També estaven presents a la sala els  membres de la Junta Directiva Sr. Sr. Albert Badosa, Sr. Jaume Ribera, Sr. Ramón Chalmeta, Sr. Ferran Torta i Sra. Imma Montoliu. Almenys els membres de la junta directiva de l'estrada no han pres part en cap votació.
L'assemblea ha començat a les 10:00h. en segona convocatòria amb la benvinguda del Sr. Viñas, qui ha fet altre cop de moderador, passant ràpidament la paraula al president de la Fce Sr. Toni Ayza per que pronunciés el seu discurs habitual, que copio íntegrament tot seguit.
Benvinguts a l’assemblea de la Federació Catalana d’Escacs.

En primer lloc deixeu-me felicitar al Mollet per la magnífica organització de la Festa Catalana que vam poder gaudir a la seva ciutat. i  a la Societat Coral Colón de Sabadell per la seva victòria al Campionat de Catalunya de ràpides per equips que es va celebrar com es ja habitual en el marc de la Festa.

Vull agrair la feina d’organització de tots els tornejos del Circuït Català. Un circuït que hem construït entre tots i que ja és un referent fora de Catalunya. Fa pocs dies vam fer la reunió anual amb els directors dels tornejos, per tal d'introduir millores als reglaments que el regulen. Destacar que els tornejos actius han estat tots avaluats per elo Fide de ràpides, i han augmentat significativament la seva participació.

Felicitar a Camilo Ernesto Gomez, campió de l’edició 2016 i a Miguel Muñoz millor català classificat.
Vull felicitar també a L’Escola d’Escacs de Barcelona pel seu ascens a la Divisió d’Honor Espanyola.

Als Campionats d’Espanya absoluts, els nostres jugadors van tenir una actuació molt destacada, amb el títol de Campió d’Espanya de la modalitat llampec per al GM Marc Narciso, el títol femení per la WGM Ana Matnadze i el títol de Campió d’Espanya d’escacs ràpids per al GM Alvar Alonso, que a més va tornar amb dues medalles més: el bronze a l'absolut i la d’argent al llampec. En aquesta modalitat, el pòdium va ser íntegrament català ja que el tercer lloc el va guanyar el MI Hipolito Asis.

Als Campionats d’Espanya d’edats els nostres representants van tenir globalment una actuació mes discreta, però vull destacar la plata del Gerard Ayats i el tercer lloc de la Joana Ros.

Al Campionat d’Espanya de veterans Joan Bautista i Emili Simón també van aconseguir pujar al pòdium com a segon i tercer de la seva categoria.

Recentment s’ha disputat el Magistral Ciutat de Barcelona amb victòria del Gm. David Antón. Paral·lelament es van disputar els dos tancats sots-10 i sots-12, que a partir d’aquesta edició porten el nom de Memorial Arturo Pomar.

Destacar que l’edició d’enguany del Magistral hem tornat al format de 8 jugadors i creiem que s’ha de continuar treballant per tornar al format de 10.

També s’han disputat els Campionats de Catalunya per equips d’edats a Lloret de Mar. Les meves felicitacions als clubs que han guanyat les diferents categories.

Soc conscient que diverses persones es van queixar de l’allotjament a l'hotel, i per això he demanat informes a les diverses persones implicades en l’organització. Com probablement al torn obert de paraules sortirà aquest tema, podrem donar les explicacions pertinents més tard.

En el departament d'escacs femenins, cal destacar el récord de participació (27 parelles) en el Torneig per Parelles Mixtes realitzat al gener i l'alta participació en les concentracions femenins que s'han realitzat. També s'està impulsant una nova activitat, les trobades femenines, per tal de procurar augmentar el nombre de jugadores. Volem felicitar a l'actual Campiona de Catalunya, l'Elisabeth Riera, campiona per tercer any consecutiu.

Malauradament, el Campionat de Catalunya Femení d'enguany va comptar amb una participació de 12 jugadores, igual que en les últimes edicions. Si en la propera edició no hi ha un augment de participació, seria convenient que la propera junta estudiés un canvi de format.

Actualment, Catalunya té aproximadament un 8% de fitxes de fèmines i la mitjana de la FIDE està en un 7%, però tot i estar per sobre la mitjana, creiem que és vital per als escacs  femenins seguir potenciant l'augment de jugadores.

El programa Escacs i escoles, aquest curs arribarà a prop de 300 escoles amb un nombre d’alumnes d’aproximadament 20.000. La Federació continua formant professors i aquest any tenim 36 grups de formació de mestres.

Ja podem afirmar que a bastantes de les escoles que es desenvolupa el programa, s’han creat activitats extraescolars d’escacs, per lo que ens ratifica en la idea que teníem, de que el programa no es competència, si no tot el contrari, de l’oferta extraescolar que esta en mans de clubs i de professionals.

Paral·lelament hem realitzat dos tallers de didàctica a càrrec del especialista sudamericà Esteban Jaureguizar a L’Espluga de Francolí i Girona.

També volem destacar que estem començant a treballar, en la mateixa línia d’escacs i escola, a les presons i estem fent una proba pilot amb Can Brians de Figueres.
Aquesta presó ha creat un nou club, el Atzucac de Figueres que disputarà la propera Lliga catalana.

Hem continuat amb el programa de promoció dels escacs a poblacions sense club. S’han fet activitats a Tremp, Falset, Les Borges Blanques, i Santa Coloma de Farnés.

Esperem que aviat tinguem resultats i es puguin crear clubs nous en aquestes poblacions.
Hem establert un programa solidari amb una acció anual de col·laboració amb ONG’s que desenvolupin activitats d’escacs.

Aquest any s’ha materialitzat amb la donació de 10 jocs a la ONG Ensenyament Solidari, amb seu a Sant Boi de Llobregat, pel seu projecte a San Miguelito (Nicaragua), aquest passat estiu, i el proper any també donarem uns altres 10 jocs, a la Fundación Nuestros Pequeños Hermanos, pel seu projecte a Haití, a inicis del 2017.

A l’àrea de noves tecnologies, hem posat en marxa el nou elo ràpid català, i hem remodelat la web del Circuït català que ara té una navegació molt mes dinàmica i intuïtiva.

Aquest procés de racionalització de la navegació s’anirà implementant progressivament a tota la web de la Federació.

La propera Lliga catalana contarà per FIDE a totes les categories. Per implementar aquesta mesura necessitàvem automatitzar, per la seva complexitat, l'elaboració dels informes. Ja hem realitzat la proba pilot i estem ja polint detalls, per que tot estigui a punt per al començament de la lliga.

Tenim ja preparat el registre i l’enviament d’informes arbitrals via web, que utilitzaran tant els clubs per registrar els tornejos com els àrbitres per enviar els seus informes. Estem acabant d’elaborar el manual d’us, que es penjarà a la web, per posar-ho en marxa. Aquestes mesures agilitzaran molt els tràmits i els terminis de tramitació.

S’ha preparat la web per que els clubs puguin enviar els dni’s dels jugadors. Aquesta mesura obeeix a dos motius: per un costat hem de controlar amb un document fefaent l’edat dels jugadors i hem de garantir que tots els jugadors estiguin degudament assegurats.

L’asseguradora no garantia l’assegurança perquè havien detectat que hi havia gent que s’inventava els números de DNI a l’hora de tramitar la llicència. Per regularitzar la situació hem donat un termini d’un any pels jugadors que ja tenien llicència i és obligatori per a noves llicencies.

En el cas de menors hem habilitat la possibilitat de fer excepcions a criteri de la comissió esportiva. Com sé que hi ha gent que li preocupa la seguretat d’aquest fitxers de DNI’s, he de comunicar que els fitxers estan donats d’alta, com tots els de la Federació, a la Agencia de protecció de dades.

Que la totalitat dels DNI’s només son accessibles per als treballadors de la Federació, i que cada club es responsable del bon us de les seves claus d’accés als seus DNI’s.

També vull destacar que el sorteig públic de la formació de grups de Segona Divisió es va retransmetre per internet i el vídeo ha quedat publicat a la web de la Federació.

Com molts ja deveu saber, el proper any es convocaran eleccions a la Junta de la Federació Catalana. Ja he anunciat públicament que no em presentaré a la reelecció. No estic cansat, però crec que no es bo que ningú es perpetuï en un càrrec i per tant no repetiré mandat.

Les eleccions tal com marquen els terminis dels nostres estatuts s’han de celebrar al proper mes de maig. Els terminis que tenim previstos son avançar la assemblea de maig al mes de març, on presentarem el balanç del 2016, ja hem avisat als auditors que el proper any hauran de treballar mes ràpid per a tenir els balanços i els informes tancats dins d’aquets terminis. En aquesta Assemblea del mes de març aprovarem el calendari electoral que ha d’acabar al mes de maig i es convocaran les eleccions.
Vull manifestar la meva intenció de fer de president fins que acabi el meu mandat i també que el meu darrer servei a la federació serà vetllar, des de la meva responsabilitat, per garantir unes eleccions justes.

En aquesta assemblea presentarem els pressupostos del 2017, uns pressupostos dels que només gestionarem en una part. Hem preparat uns pressupostos continuistes, per què creiem que si s’han de fer canvis, els haurà de fer la propera junta. La nova junta, d’acord amb els estatuts, podrà fer modificacions de fins al 20% i podrà augmentar aquest percentatge, convocant una assemblea extraordinària, si ho creu oportú.

A dia d’ahir teníem 7.848 llicències tramitades al 2016, per sobre del rècord de l’any passat de 7.784. Crec que tots ens hem de felicitar perquè la Federació continuï creixent, i us volem felicitar per la feina que feu, per què el número de llicències no es res més, que la suma de la feina de tots els clubs catalans.

Moltes gràcies per la vostra atenció.


Un cop acabat el discurs del president s'ha passat a elegir dos interventors entre el públic. S'ha presentat voluntari el Sr. Costas de La Lira i encara que m'he posat al final de la sala a veure si no em veien, com no n'ha sortit cap més m'ha tocat el rebre altre cop. No sé si el sr. Cabello ha deixat de venir a les assembles perque no el nomenesin a ell.

Llavors el Sr. Viñas li ha donat la paraula al president de la Fce sr. Ayza per exposar als presents el Calendari esportiu de l'any 2017, primer punt de l'ordre del dia. El president ha dit que el calendari era continuista respecte al d'aquest any 2016 i que la Lliga catalana el proper any es jugarà tota abans de Setmana Santa, que la Copa catalana es jugarà el 2 d'abril per no fer-la coincidir amb la festa de Sant Jordi i que el 2017 els torneigs territorials dels diumenges que ara s'estan acabant es suspendran el cap de setmana que coincideixi amb la Final de Catalunya per equips sots-18, perque molta gent que el juga va a aquesta final.

Algú ha preguntat quan eren les fases prèvies de la Copa Catalana i li han respost des de la taula que es jugaven el 15 de gener, tret de la terretorial de Lleida que juga dos diumenges i la juguen el 8 i 15 de gener.

Llavors ha pres la paraula el Delegat territorial de Tarragona Sr. Ferran Torta per dir que la Festa dels escacs de Tarragona es celebraria el 11 de juny i no el 10 de juny com posava al full que ens han donat.

Un cop feta aquesta esmena s'ha aprovat el calendari esportiu de la Fce de l'any 2017 per unanimitat.

Seguidament hem passat a tractar el segon punt de l'ordre del dia, el projecte de pressupost de la Fce per l'any 2017. Ha pres la paraula el tresorer Sr. Camell per dir que el pressupost presentat a l'assemblea era continuista canviant petits detalls, donat que la present Junta directiva només gestionaria el pressupost de la mitat de l'any 2017 perque hi ha eleccions el mes de maig, afegint que el pressupost de l'any següent es feia veient com anava el de l'any en curs els mesos de setembre i octubre.

La previsió d'ingressos i despeses del pressupost de la Fce per l'any 2017 és de 578.400 €.

En el torn obert de paraula el president del Club d'escacs Pallejà Sr. Pere Alegre, que en algun moment ha dit que era economista, ha preguntat com és que hi havia una partida tan gran per “amortitzacions”: 32.000 € en l'apartat despeses i 26.000 € en l'apartat ingressos. El tresorer ha respost dient que donant per fet que tots els presents sabien què era una amortització, l'actual local de la Fce s'havia remodelat mitjançant un prèstec que ja estava pagat, que havia cobert una subvenció del Consell Català de l'Esport, CCE a partir d'ara. El cas és que a més de posar quantitats molt grans en un sol pressupost anual el que es sol fer és repartir-les en diferents anys, de forma com si una part del prèstec encara estigués pendent de pagament. Són anotacions comptables que no afecten a la caixa real de la Fce. Si no fos així aquesta partida seria d'uns 3.000 €. El president ha matitzat que es periodificaven en diversos anys unes quantitats que en realitat ja estaven pagades per no alterar molt el pressupost d'un any respecte l'altre. El sr. Alegre ens ha exposat unes estadístiques de les despeses de la Fce que passo tot seguit:

Administració: 52 %                                           Territorial Girona: 2,52 %
Oficina:           3,96 %                                         Territorial Lleida: 2,52 %
Seu federativa: 6,60 %                                       Territorial Tarragona: 1,86 %
Competicions: 2,20 %                                         Bancs-Auditoria: 2,16 %
Representació: 0,94 %                                        Pis Gran via: 0,23 %

L'anterior és sense contar les amortitzacions i altres despeses.

Si ho he entés bé, ha dit respecte els ingressos que el 66 % es debien a les quotes dels clubs d'escacs i un 32 % a subvencions.

Ha dit que no era una crítica a la Fce però ha demanat a la junta que en properes assemblees expliquen millor el desglosament de les despeses federatives.

El president de la Fce ha agraït aquest treball de desglosament de les despeses federatives i ha dit que així ho farien en properes assemblees.

Llavors ha intervingut el Sr. Viñas per dir que les despeses de personal eren difícils de quantificar perque a més del que és sou pròpiament, els empleats de la Fce anàven a col.laborar en multitut de competicions arreu de Catalunya on també s'els havia de pagar un extra. Respecte els ingressos ha aclarit que també tenien els seus problemes pel fet per exemple que fins aquest any 2016 exclós, com ha aclarit el president en un altre moment de l'assemblea, els torneigs del Circuït revien de la Fce una ajuda cap el mes d'abril per poder-los fer, amb l'obligació de demanar la subvenció del CCE i un cop la revien havien de tornar la quantitat rebuda per la Fce i si la subvenció del CCE era més gran es quedaven la resta. Això va anar bé uns anys, encara que tens ingressos d'un any que corresponen a l'ajut als clubs de l'any anterior, però amb la crisis la subvenció del CCE als clubs no solament es va retallar i retrasar, si nó que a més hi va haver clubs que no van poder tornar els diners que els tocaven a la Fce per no cumplir les bases de la subvenció del CCE o perque aquest es va retrasar molt en els pagaments. Una ruina per la Fce. El cas és que a partir d'aquest any 2016 la Fce ha baixat el que dona als clubs del Circuït un 25 % però és a fons perdut, de forma que el que treballi la subveció del CCE aconseguirà recursos extres pel seu torneig.  

Algú ha preguntat llavors com és que els torneigs de la Fce tenien un pressupost tant elevats i des de la taula han contestat que alguns torneigs tenien patrocinadors com el Ciutat de Barcelona on el patrocina l'Ajuntament de Barcelona mitjançant una subvenció. El sr. Camell ha explicat llavors respecte la final de Catalunya individual sots-18 que una agència de viatges patrocinava el 30 % de la competició i que d'un pressupost d'uns 47.000 € conseguien un retorn de 12.000-14.000 €. Porten amb la mateixa agència de viatges molts anys perque els havia anat bé fins ara. El president ha dit llavors que si algú coneixia una agència de viatges que estaven oberts a rebre ofertes per l'allotjament dels jugadors i delegats de diferents competicions de la Fce i que no era fàcil trobar un hotel amb sales grans, que els hotels barats estaven a la costa i que havien tingut sort de trobar el Palace-pineda del que van marxar un any a l'Ametlla a la final de Catalunya sots-18 perque l'hotel de La Pineda no volia millorar les condicions i un cop van marxar van començar a negociar. El Sr. Ayza ha dit llavors que el personal de la Fce i de la junta no eren experts en hotels i que els diners que rebien de l'agència no eren en metàlic, o molt poca cosa, si nó en places de franc pels organitzadors, àrbitres i nens classificats.

Llavors ha intervingut el Sr. Ramón Povill del Peona i peó per dir que no estava d'acord en el model, que el darrer campionat sots-18 per equips a Lloret havia estat deplorable, que Viatges Tarraco no era una bona agència i que proposava anar a un hotel on tohom pagués el mateix. El president ha respost que li semblava molt mala idea anar a un hotel on tothom pagués el mateix i que el seu objectiu era trobar preus asequibles pels que anaven a jugar les diferents competicions que la Fce organitza.

Seguidament ha intervingut el Sr. Flores del Terrassa per dir que els darrers nous treballadors contractats de la Fce havien fet incrementar molt el pressupost d'empleats de la Fce i que no havia rebut darrerament el butlletí en paper anual de la Fce. El president ha respost que l'increment de sous dels treballadors de la Fce pels darrers contractats no havia estat tan alt, que la propera junta si ho considera convenient en podrà acomiadar algun amb 20 dies per any treballat segons la llei actual i no li suposaria una gran despesa, els més antics són més cars, i que el butlletí en paper va desaparèixer fa un parell d'anys segons es va aprovar en alguna de les anteriors assemblees, que la subvenció del CCE a la Fce ha baixat aproximadament de 312.000 € l'any 2011 a 87.000 € l'any 2016, compensada en una petita part per l'increment de recaptació en les fixes dels federats que havien anat augmentant en aquest temps i que a pesar d'haver deixat d'ingressar més de 200.000 € no havien deixat de fer cap gran activitat, que cada cop hi ha més competicions a qui presten material d'escacs que dona feina de per revisar-lo, que no sobren treballadors a la Fce perque fan molt feina de gestió i que la fce té bona salut econòmica.

El Sr. Alegre ha preguntat llavors per les despeses del Circuït de la Fce i el Sr. Ayza ha respost que molts torneigs importants a nivell estatal havien caigut o baixat molt els premis mentre que a Catalunya no havia estat així per que els clubs organitzadors havien tingut el suport per part de la Fce com s'ha explicat més amunt.       

El pressupost de la Fce per l'any 2017 s'ha passat a votació en aquest moment amb el resultat de 31 vots a favor i una abstenció aprovant-se d'aquesta manera.

Llavors ha intervingut el sr. Viñas per dir si algú volia una votació separada de l'anterior pel preu de les llicències que ja estaven dins la comptabilitat de la Fce, la qual cosa no s'enten gaire. Com ningú ha recolçat aquesta nova votació s'ha donat tota la comptabilitat novament aprovada.

Els preus de les llicències de la Fce per l'any 2017 són iguals que el 2016:

Llicències jugadors:                Temporada 2017

Llicència sènior:                         34,20 €
Llicència + 65 anys i sots-16     21,30 €
Llicència sots-14                           8,80 €
Llicència sots-10                           4,60 €

Quota de club                            183,30 €

Llicència àrbitres estatals               90 €

Llicència àrbitres Fce, suport o sense llicència Fide 33,40 €.

Llicència monitors-entrenadors-tècnics                     33,40 €.


Llavors s'ha procedit a tractar el tercer punt de l'ordre del dia, és a dir les propostes de modificació de reglaments que presenta a l'assemblea, la Junta de la Fce. 

La primera tractava de modificar la secció 2 sobre el Tràmit de llicències de jugadors referent al canvi de club.

El president ha dit que a pesar que hi ha gent que compleix la legalitat fa coses que no els agraden i per això fan aquesta modificació per impedir que un jugador sots-18 que no ha jugat la Lliga catalana amb un primer club i es canvia de club amb el permís del primer club a mitat d'any pugui jugar la final de Catalunya sots-18 per equips. Es tracta d'evitar fer equips de diseny a mitja temporada, ha dit el Sr. Ayza. El president ha dit que hi havia tant clubs que volen donar de baixa un jugador a mitat d'any perque no ha pagat la quota de soci com jugadors que es volen canviar de club a mitat d'any perque s'enfaden a l'estiu.

El Sr. Flores ha dit llavors que a ell l'afectaven els veterans que es retiraven a mitja competició.

El texte presentat a l'aprovació dels presents és aquest literalment:

6.2 Un jugador podrà canviar de club durant la temporada amb les següents condicions: a) que tingui per escrit l'autorització del club pel qual té llicència abans de canviar. b) El canvi de club implicarà que el nou club ha de tornar a pagar a la Fce la llicència del jugador amb un recàrrec del 20 % i el seu anterior club no recuperarà l'import de la llicència. c) No podrà participar en competicions per equips durant el que resti de temporada amb el nou club.

En aquest moment s'ha produït una votació sobre aquest canvi normatiu i s'ha aprovat amb una abstenció i molts vots a favor.
 
La segona proposta de modificació reglamentària era sobre la fòrmula feta servir per calcular l'elo català, o més concretament pel càlcul de la lletra “delta” que té a veure amb les partides jugades per cada persona en els darrers anys, que es va introduir fa un parell d'anys per incrementar o devaluar la “K”. El tema segons la Fce és que s'ha incrementat molt les partides avaluades els anys 2015 i 2016 i que ha fet que es desestabilitzi el sistema, perjudicant especialment els jugadors que més elo català tenen. Als fulls que ens han donat als presents i havia un seguit de fòrmules matemàtiques que no deu entendre quasi ningú. 

Quins temps aquells on et podies calcular el teu elo català a mà sense tantes complicacions matemàtiques. Les coses que solen trionfar a la vida són les fàcils. A més, als jugadors de bon nivell potser per desgràcia, l'elo català no els interessa gens.

Com l'expert sobre aquest tema de la Fce està treballant a Bolònia, doncs tampoc s'han pogut donar grans explicacions. Sembla que l'objectiu de tot plegat és que els jugadors no tinguin grans oscilacions d'elo en una evalucació.
De fet ha dit el president que aquesta oscilació era brutal quan hi havien llistes semestrals, però que ara amb les llistes mensuals això era més difícil.

A mi de fet em deia fa temps un fort Mi català que si volies fer emocionant el joc i fer variar molt l'elo de la gent, posesis una K molt alta. Pels que portem molts anys en això i variem poc l'elo potser seria estimulant.

El president ha dit en algun moment que en alguns torneigs amb molts estrangers, el grup A de Sants, Llucmajor i Costa Brava, pel fet que el reglament de la Fide diu que s'ha de calcular la perfomance dels jugadors sense elo català per asignar-n'hi un, però no diu quin tipus de performance s'ha de fer servir, el Gm Fier per exemple que havia guanyat el torneig de Sants tenia un elo de 2600 Fide però una performance de 2300 que s'aplicava al càlcul de l'elo català del seus rivals, cosa poc realista. Crec que l'exemple no és molt bo perque si tens elo Fide i no català et conta el Fide com a català. La performance que jo sàpiga s'aplica per calcular l'elo de jugadors que no tenen cap elo oficial demostrable.

Llavors ha intervingut el Sr. Costas de La Lira per dir que hi havia un problema amb els jugadors sots-8 per exemple, als que s'els assignava un elo automàtic de forma que encara que ho fessin bastant bé en diferents torneigs, quan passaven a jugar en sots-10, aquests sense haver fet una partida tenien un elo superior català que els que ja n'havien jugat moltes i eren millors però pel fet de tenir una k baixa no pujaven el suficient per superar els de l'edat següent.

El president crec que ha dit que ho mirarien però que en qualsevol cas en competicions per equips per jugadors d'un elo inferior a 1700 hi havia llibertat per alinear els jugadors lliurement.

En aquest moment ha intervingut el Sr. Alegre per dir que la fòrmula del càlcul d'elo era molt dolenta i que en proposaria una nova en una propera assemblea queixant-se llavors de la normativa dels 40 dies amb els que s'han de presentar les propostes de reglaments abans d'una assemblea o del 10% de signatures de clubs que les avalin. El Sr. Viñas ha respost que aquestes limitacions figuraven als estatuts però que en els 12 anys de la junta actual sempre havien portat a l'assemblea les propostes dels clubs que n'havien fet alguna, tret de la del senyor Vilarroya que va presentar diversos cops la proposta de fer la Lliga Catalana a doble volta i s'en van cansar fins rebutjar-la. El president ha afegit que eren molt receptius a qualsevol proposta dels clubs i que acceptaven debatre propostes lògiques que solucionesin injustícies a l'assemblea encara que no hi estiguessin d'acord. 

En algun moment s'ha dit que els nens tenien k molt altes perque comencen amb elos molt baixos i que a la Fide era pitjor encara, que l'elo català era més realista que el Fide perque els jugadors en general han jugat més partides amb el primer elo i que alguns jugadors estrangers o d'altres llocs d'Espanya no diuen que han jugat prèviament i surten amb uns elos Fce molt baixos i començen a guanyar trams, però que la Fce si ho detecta ho corritgeix però no sempre és així.

Un cop dit això s'ha procedit a la votació sobre aquesta proposta reglamentària i s'ha aprovat per 5 abstencions i molts vots favorables.


El torn obert de paraules han estat molt llarg.

El Sr. Joaquim Mundet del Gerunda ha demanat que la Fce es queixés a la Feda, ja que ells ho havien fet dos cops i no havien obtingut resposta, perque al darrer Campionat d'Espanya d'edats un dels seus jugadors havia quedat al darrer lloc entre els empatats a punts perque un dels desempats aplicats va ser la mitja de la perfomance dels rivals que perjudica els jugadors que tenen poc elo Fide com és el cas de molts catalans. El president de la Fce ha dit que s'havia de fer una reunió de presidents autonòmics durant el proper torneig Bali de Benidorm al que assitirà i allí exposaria aquest cas, donat que aquest desempat no és un dels que recomana la Fide.

Després ha parlat la Sra. Llaneza representant el Foment Martinenc per dir que ells posaven seu al Torneig territorial de Barcelona des de fa molts anys i que animaven a d'altra gent a fer-ho també, ja que només hi ha tres seus i els jugadors estan una mica apretats i ha preguntat com és que la Fce no n'era una. Des de la taula li han dit que si la Fce obria en diumenge s'havia de pagar algú que obrís, però que aquest no era l'argument principal per fer-ho ja que es va oferir el Club d'Escacs Barcelona a més de l'Once i van preferir que fossin els clubs d'escacs els que es fessin càrrec d'aquesta competició.

Més tard ha pres la paraula el sr. Costas per dir que el fet d'haver de demanar el DNI als nens menors de 14 anys que no tenen per què tenir-ne és un problema pels delegats escolars i un obstacle per federar nens que altres esports no tenen. Des de la taula li han contestat que només demanaven la cara del DNI per comprovar l'edat del nen, el número de carnet i la foto, que alguns jugadors omplien el camp del número de Dni amb un de fals i era un problema per l'assegurança que no els cobria. S'ha afegit que entenien que els nens estrangers o amb pares separats podien tenir problemes per treure'l, per això la Comissió esportiva seria flexible en aquest tema i acceptaria la partida de neixament o el llibre de família per demostrar l'edat del nen i fins i tot el catsalut temporalment com fins ara. Com vaig dir ahir al programa de ràdio Xarxa de mat, si aquest és el gran problema anem llestos. Una assegurança que no s'ha fet servir mai en 20 anys no pot ser el motiu per demanar el DNI als nens. 

El Sr. Costas ha preguntat tot seguit com havia quedat el tema de les nenes que reben premis d'edats exclusius per categories als Campionats d'Espanya i al món, mentre a Catalunya no. El president ha dit que seguien discutint el tema a la junta de la Fce on no hi havia unanimitat en el tema i que ho hauria de decidir la propera junta directiva que surti a les eleccions de maig.

Ha pres la paraula llavors el sr. Joan Antoni Pérez del Club d'Escacs Llinars per dir que al seu poble, com a molts altres de Catalunya, no hi ha comisaria de Policia per fer els Dni més que algun dia d'estiu i que havien d'anar a Granollers en dia laborable amb les molèsties que comporta. El president ha dit que acceptarien el llibre de família per comprovar l'edat del nen i que els jugadors ja federats tenien un any fins a la renovació de les fitxes de 2018 per presentar-lo o pujar-lo al web de la Fce.

El mateix orador ha parlat llavors del torneig Ceclub de Benidorm sots-18 on la normativa s'ha esponjat i permet agrupar jugadors de diferents clubs per fer un equip si són socis de l'entitat en qüestió. El president ha respost que a Espanya hi havia federacions sèries i d'altres que no ho eren i que el que estava prohibit a Catalunya a Espanya no tenia per què. De fet feia una estona s'havia aprovat una normativa per limitar els canvis de club dels sots-18, afegint que la Feda havia aprovat un nou Campionat d'Espanya d'aficionats per l'any 2017 sots-2300 i sots-1700, amb el vot en contra de la Fce per ser una mica ridículs.

Llavors ha parlat el Sr. Caro del Club d'Escacs Mollet per felicitar la junta sortint que ha tingut moltes crítiques i pocs reconeixements, ha recordat que són voluntaris, que els empleats de la Fce eren treballadors i responien ràpidament les consultes que revien i ha parlat finalment del reglament de la Divisió d'honor, DH a partir d'ara, per dir que calien àrbitres a la màxima categoria mentre que el president ha dit que calia que la nova junta repensés el reglament de la DH perque en alguns temes s'havia quedat obsolet.  

Seguidament ha parlat el Sr. Vigo del Club d'Escacs Catalunya per exposar que a la cinquena ronda del Territorial de Barcelona dels 52 participants 20 jugadors havien demanat un bye per coincidir amb la final de Catalunya per equips d'edats i ha preguntat com és que havien donat mig punt als jugadors que els coincidia aquest torneig amb el de veterans però als que els coincidia el Territorial amb aquesta final no. El president ha contestat que el reglament de competicions de la Fce diu que es pot concedir mig punt en un bye demanat si coincideixen dos proves oficials de la Fce individuals i en el cas de Lloret coincidia una prova individual, el Territorial, amb una per equips, la de Lloret dels nens. L'any proper aquesta coincidència s'ha solucionat amb el Calendari esportiu aprovat anteriorment.

El Sr. Vigo ha preguntat llavors com és que una partida d'aquest territorial s'havia jugat a Lloret i el president ha respost que dos jugadors sabent que estarien allotjats a Lloret van decidir baixar a Barcelona a jugar la partida del diumenge però llavors va donar la casualitat que els va tocar entre ells i llavors van demanar a la Fce que com hi havia àrbitres a Lloret si podien jugar-la allà per evitar baixar a Barcelona i estalviar fer als jugadors 200 kilòmetres, començant a la mateixa hora del campionat com la resta de jugadors. Malgrat que la Fce va donar el seu consentiment per jugar aquesta partida a Lloret, a darrera hora un dels jugadors va ser hospitalitzat i l'altre va guanyar per incompareixença.

Per acabar el sr. Vigo ha dit sobre l'hotel de la final de Catalunya per equips d'edats que l'aigua sortia groga de l'aixeta, hi havia escarbats al menjar i una aranya al cafè. El president de la Fce ha reconegut que no va anar a Lloret perque no pot fer-ho amb totes les competicions, però que el sr. Vigo va enviar una foto des de el hall de l'hotel on deia que l'hotel era magnífic i que hi havia bon ambient general, que segons un informe de la Sra. Cristina Bosc hi va haver quatre canvis d'habitació a petició dels interesats, que a través de les xarxes socials s'havia transmés una situació de pànic gratuïta, que a la sala de joc hi havia 6 sortides d'emergència i no una com havia escrit el senyor Vigo, ensenyant un planell on estaven dibuixades, que hi havia unes 430 persones com a màxim a la sala de joc que és la cabuda legal que suportava aquesta sala, que acceptava queixes raonades i no les que provocaven escàndol injustificat i que comparar allò amb les víctimes del Madrid Arena era una desconsideració cap a elles. El Sr. Ayza ha continuat dient que la pensió complerta a l'hotel de Lloret costava uns 34 € i que no es podia esperar un menjar com si costés 80 €, que si hi havia alguna cosa trencada s'havia de reclamar a la recepció de l'hotel o a l'agència de viatges i no a ells, que parlaria amb l'agència de viatges a veure què havia passat, que la Fce no obliga ningú a allotjar-se a l'hotel on es celebra la competició i que dos representants de la Fce havien anat a veure l'hotel, la Sra. Bosch i el sr. Capellades i els havien ensenyat habitacions de diferents tipus i les van trobar correctes. El president ha seguit dient que el turisme a Lloret no solia ser d'un gran nivell econòmic i que l'hotel podia estar més atrotinat que a d'altres llocs, que hi havia mig hotel reformat sense problemes i mig que no on hi havia endolls encara que pocs i que el sr. Vigo havia exagerat els problemes.  

Ha contestat el Sr. Vigo dient que la foto penjada en una xarxa social l'havia penjada en entrar a l'hotel que tenia bona aparença, sense arribar a l'habitació i que es veritat que hi havia bon ambient entre els jugadors. Que a la sala de joc hi havia unes 500 persones per sobre el seu aforament màxim, que no hi havia cap control de la gent que hi entrava, que a l'entrada a la sala de joc l'ambient era asfixiant per la quantitat de gent que s'hi aplegava, que podia haver hagut una desgràcia i que ell hi era i el president no. El president de la Fce ha respost que la inscripció d'aquest torneig ha crescut en 13 equips respecte l'any 2015 i que davant l'allau d'inscripcions a darrera hora van preferir que juguessin tots els nens a dir-los a 12 equips que no hi havia lloc.

Llavors ha intervingut el Sr. Viñas per dir que era difícil trobar hotels amb grans sales com el Palace pineda, però que com els clubs de Girona s'havien queixat que Tarragona els queda lluny havien fet la competició en terres gironines, que posats a fer probes les havien fet en aquest torneig i no a l'individual que és molt més gran, que organitzem multitut de torneigs al llarg de l'any i solen tenir unes condicions acceptables, que felicitava els empleats de la Fce que van estar a Lloret i el Sr. Capellades com a responsable de la competició, que no són professionals en el tema d'hotels i que calia mesurar les crítiques perque no tenia sentit el demanar que els tornin els diners com havia fet alguna persona.

Seguidament ha pres la paraula la Sra. Montoliu per dir que algunes habitacions tenien un mobiliari vell, que la sala de joc era bona, que hi havia molta gent a la sala de joc els cinc primers minuts on els pares feien fotos als nens però després no, que el vestíbul de la sala de joc era petit, que tota la gent present a la sala de joc estava acreditada i que igual va tenir sort però no va veure cap escarbat a la sopa, mentre que els nens tenien activitats un cop acabades les partides tant pel matí com per la tarda.

Més tard ha parlat el Sr. Joan A. Pérez del Llinars per dir que la sala de joc de l'hotel de Lloret era bona, que hi havia un colapse de gent els cinc primers minuts on els pares volien fer fotos als nens, que l'organització d'aquesta competició no havia estat un desastre perque per exemple a diferència de l'hotel de La Pineda no hi havia cues al menjador, que hi havia uns 400 jugadors i uns 80 delegats allotjats a l'hotel i que potser a la reunió de delegats de properes competicions seria bo explicar on estan les sortides d'emergència, preguntant finalment com és que hi havia premis només pels allotjats a l'hotel i si era així proposava que no s'en donesin.    

Seguidament ha parlat el Sr. Povill per dir que la seva habitació de l'hotel era un desastre i que la porta del lavabo estava podrida.

El Sr. Mundet ha dit llavors que agraïa a la Fce l'acostar el torneig per equips d'edats a terres gironines, ha proposat que a més dels premis generals que s'els queda el club es donin als nens guanyadors individualment un diploma o medalla que puguin emportar-se a casa, ha demanat si es podia fer un filtre al programa de la Fce perque els clubs amb molts jugadors con el seu fos fàcil saber quants DNI et quedaven per introduir a l'aplicació i ha preguntat si calia demanar el DNI als jugadors que canviaven de club.

El Sr. Ayza ha respost dient per la Fce seria fàcil trobar una sala de joc a qualsevol lloc de Catalunya i que la gent s'espavilés per trobar un allotjament proper, que hi havia unes crítiques respecte el tema de Lloret coherents i d'altres no, que serien flexibles amb l'aportació dels DNI de la gent que canvia de club, que li acabaven de dir que era possible el filtre que demanava el Sr. Mundet i així el farien, que no podia evitar que l'agència de viatges donés uns premis però només als allotjats a l'hotel de la competició i que deixaria escrit a la propera junta que donesin un diploma individual als nens dels equips guanyadors al torneig per equips.

El Sr. Mundet ha seguit preguntant, donava la novetat que representa pel Gerunda estar a la màxima categoria, si el desè jugador ocupa plaça de titular a l'equip donat que un jugador de l'equip de DH. potser de més avall. El president ha contestat que la plaça del darrer jugador es va crear per fer possible que algun jove jugador promocionable pogués pujar al primer equip i no perque contractesis un Gm extra. 

En aquest moment ha pres la paraula el sr. Flores per dir que alguns membres del seu club no volien que tingués el seu DNI la Fce. Llavors el Sr. Viñas ha recordat el cas d'un antic membre de l'antiga junta directiva que el Sr. Flores presidia que va denunciar la junta actual demanant una indemnització de 60.000 € quan els comptes de la Fce no estaven tan sanejats com ara, perque apareixia a les llistes d'elo la seva data de naixement. El Sr. Flores ha dit que es va retirar la denúncia però el Sr. Viñas ha dit que no que es va guanyar al jutjat perque per sort la mateixa junta a la que pertanyia aquesta persona havia aprovat en assemblea que aquesta data de naixement aparegués a la llista d'elo per la qual cosa el jutge els va donar la raó a ells l'any 2003. El moderador ha continuat dient que la Fce passava anualment una auditoria específica de l'Agència de protecció de dades que costa 600 €, que els membres de la Junta directiva de la Fce no tenien accés a les dades dels jugadors i que només el tenien alguns empleats als quals els autoritzava la pròpia Agència de protecció de dades on la base de dades de la Fce tenia unes mesures de seguretat adequades. Ha dit el president que en aquest món tot podia passar i que si entraven a les bases de dades del pentàgon doncs a la de la Fce també podia ser possible, que només volien comprovar el nom de la gent, el número de DNI i la foto, dades que no es donaven als àrbitres, ni als representants dels clubs. Només contestaven per confirmar o no si una dada presentada per un club era correcta o no. 

El Sr. Flores del Terrassa s'ha queixat llavors perque es fa servir per elaborar els grups de DH la classificació de l'any anterior quan d'un any a l'altre els equips poden patir grans canvis. El president ha contestat que si s'esperés a que els clubs acabessin de fitxar els jugadors s'hauria de fer els sorteig de la Lliga Catalana de la DH la setmana abans de començar, quan hi ha gent que voldria saber-lo amb quatre mesos d'antelació. A més d'això hi ha la picaresca possible de posar a la llista de jugadors, com ja ha passat, algun Gm que després no ha jugat cap partida per tenir un millor número i que et toqui un grup assequible, a més que la fisolofia de la competició és que et guanyis els privilegis o ascensos, evitant l'especulació sempre que sigui possible.

 
Seguidament el president del Pallejà ha preguntat si no era obligatori que qualsevol club que tractés dades particulars de jugadors estigués donat d'alta a l'Agència de protecció de dades i des de la taula li han dit que si el tractament era físic que no, però que si era electrònic llavors sí.

El sr. Viñas ha dit que els clubs, un cop introduien la cara del Dni a l'aplicació de la Fce podien esborrar el document mentre que el delegat territorial de Tarragona ha dit que la UFEC, Unió de Federacions Esportives de Catalunya, feia seminaris i assesorava les federacions sobre el tema. 

El sots-president de la Fce Sr. Chalmeta ha pres la paraula llavors per dir que la normativa de la protecció de dades no era nova i no afectava només al DNI, si nó a d'altres dades que té la Fce dels jugadors.

Per rematar l'assemblea el president ha dit amb gran encert que era impossible conèixer i complir totes les normatives existents sobre les entitats esportives, que a la vida la seguretat complerta no existeix, que era més fàcil que et toqués la loteria i que si la volguesis no sortiries al carrer per evitar tots els perills que comporta.

Llavors s'han retirat els oradors de l'estrada i hi ha pujat el Gerent de la Fce Sr. Antoni López per desenvolupar el sorteig de les categories superiors de la Lliga Catalana, qui ha comentat que dos clubs, el Barberà i el Sant Boi, havien domanat que coincidís el número del primer equip i el segon perque juguesin els dos a casa o fora alhora. El Sr. Álex Gimeno anava passant entre els assistents per que treiesin d'un pot un paper amb el nom dels clubs per elaborar els números de ranking. El resultat ha estat el de sota.

                                           Divisió d'honor

Grup I                                            Grup II

1. Figueres                                 1. Cerdanyola del vallès
2. Montcada                                2. Banyoles
3. Sant Andreu                            3. Barberà
4. Tres peons                              4. Colón Sabadell Chessy 
5. Peona i peó                             5. Foment Martinenc
6. Mollet                                       6. Terrassa
7. Gerunda                                  7. Escola d'Escacs de Barcelona
8. Lleida                                      8. Sant Josep


                                           Primera Divisió

Grup I                                                            Grup II

1. Ateneu Colón                                  1. Sant Boi
2. Escola d'Escacs Salou                    2. Catalònia
3. Sitges                                              3. Vilafranca
4. La Colmena                                    4. Tàrrega
5. Granollers-Canovelles                    5. Congrès
6. Barcelona                                        6. Olot
7. Sant Cugat                                      7. La Lira
8. Gran Penya                                     8. Catalunya
9. Peona i peó B                                 9. Sant Martí
10. Reus Deportiu                               10. Andorra

                                          Segona Divisió

Grup I                                                       Grup II

1. Santa Eugènia                                 1. Sant Boi B
2. Rubinenca                                        2. Ideal Clavé
3. Gerunda B                                        3. Vallfogona
4. Tres peons B                                    4. Santpedor
5. Guixolenc                                         5. Barcelona B
6. Platja d'aro                                       6. Torà
7. Masnou                                            7. Cardona
8. Tordera                                            8. Calaf
9. Figueres B                                       9. Maragall
10. Llinars                                            10. ComtalGrup III                                                                  Grup IV

1. Molí nou                                                    1. Vila Olímpica
2. Montmeló                                                  2. Tarragona
3. Barberà B                                                  3. Peo Vuit
4. Castelldefels                                              4. Hospitalet Bellvitge
5. Sant Feliu                                                  5. Foment B
6. Jake                                                           6. Lira vendrellenca
7. Cerdanyola del Vallès B                            7. Valls 
8. Sant Andreu B                                           8. Escacs Reus
9. Cornellà                                                     9. Amposta
10. Colón Sabadell Chessy B                        10. La Ràpida

Un cop acabat aquest sorteig el gerent de la Fce ha donat per acabada aquesta assemblea.


Esperant perdoneu els errors i oblits que hi pugui haver de comprensió o transcripció del que ha dit cada persona en un escrit tan llarg, us saluda atentament el diumenge 27 de novembre de 2016 per la nit:

Ricard Llerins.  


Ll.

10 comentaris:

Ferran Torta ha dit...

"(...) mentre que el delegat territorial de Tarragona ha dit que la UFEC, Unió de Federacions Esportives de Catalunya, feia seminaris i assesorava les federacions sobre el tema. "

En els seminaris la UFEC assessora als clubs esportius.

Unknown ha dit...

Gràcies

rebeccaholsen ha dit...

Necessites un préstec?
No us preocupeu
Oferim un préstec a qui sigui honest en la necessitat de dur a terme els diferents projectes (incloent-hi la compra d'habitatge, compra de cotxes, inversió privada, pagament de deutes, lloguer o qualsevol altra despesa personal).
El nostre préstec és ràpid i fiable.
Si esteu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres per correu electrònic: Niclanapolitano@outlook.it
WhatsApp +33755976070.

Unknown ha dit...

Vaig rebre la meva targeta ATM programada i buida
retireu el màxim de 5.000 dòlars diaris per un màxim de 30
dies a través de (wesleymarkhackers@gmail.com).
Estic molt satisfet d'això perquè m'he quedat la meva la setmana passada i l'he utilitzat per obtenir 150.000 dòlars. Wesley Mark Hackers està donant
sortir de la targeta només per ajudar els pobres i els necessitats encara que sigui il·legal però sí
és alguna cosa agradable. També concedeix préstecs al 3%. Obteniu el vostre de Wesley Mark Hackers avui mateix! Només cal que envieu un correu electrònic
a (wesleymarkhackers@gmail.com)
o watsapp +16315383658

Elena Nino ha dit...

Benvolguts sol·licitants de préstec

Tens alguna dificultat financera? Voleu començar el vostre negoci? Aquesta societat de préstecs va ser organitzacions de drets humans establertes arreu del món amb l'únic objectiu d'ajudar els pobres i les persones amb dificultats financeres de la vida. Si voleu sol·licitar un préstec, consulteu-nos amb els detalls a continuació del correu electrònic: elenanino0007@gmail.com

Nom:
Import del préstec necessari:
Durada del préstec:
Número de mòbil:

Gràcies i Déu beneeixi
CONFIANÇA
Elena

Unknown ha dit...

Proporcioneu una assistència financera ràpida al final de l'any.

Aquest any ha baixat la taxa d'interès de la nostra hipoteca. Hem reduït la nostra taxa d'interès fins a l'1,8% durant 10 anys. Anteriorment, això era del 3,7%. Comencem al juliol de 2018 dos préstecs per valor de 900 000 €.

contacti'ns ràpidament per aprofitar aquesta gran promoció financera.
Correu electrònic: bancofinancial111@gmail.com
Número WhatsApp: +14124353384

Fotakis Grigorios ha dit...

La successió d’una economia depèn de la capacitat que l’home la gestioni, així per eradicar-nos de la pobresa del món que oferim a totes les persones que desitgen iniciar-se a la seva felicitat per treure el màxim d’un préstec de préstec fiable i segur.
Per totes les vostres preocupacions sobre préstecs immobiliaris, préstec sanitari d’emergència, compra de préstecs, préstec d’amortització de deutes, préstec d’inversió, etc., no estem molt lluny. Estem disposats a oferir-vos un préstec meritori. amb una taxa d’interès del 3% .Pensem treballar amb persones de bona moral i especialment serioses, prestem en un marge de 5.000 euros a 1.000.000 d’euros.
Si esteu interessats, envieu-nos un correu electrònic per correu electrònic.

Email: fotakisgrigorios@gmail.com

Fotakis Grigorios ha dit...

La successió d’una economia depèn de la capacitat que l’home la gestioni, així per eradicar-nos de la pobresa del món que oferim a totes les persones que desitgen iniciar-se a la seva felicitat per treure el màxim d’un préstec de préstec fiable i segur.
Per totes les vostres preocupacions sobre préstecs immobiliaris, préstec sanitari d’emergència, compra de préstecs, préstec d’amortització de deutes, préstec d’inversió, etc., no estem molt lluny. Estem disposats a oferir-vos un préstec meritori. amb una taxa d’interès del 3% .Pensem treballar amb persones de bona moral i especialment serioses, prestem en un marge de 5.000 euros a 1.000.000 d’euros.
Si esteu interessats, envieu-nos un correu electrònic per correu electrònic.

Email: fotakisgrigorios@gmail.com

Fotakis Grigorios ha dit...

La successió d’una economia depèn de la capacitat que l’home la gestioni, així per eradicar-nos de la pobresa del món que oferim a totes les persones que desitgen iniciar-se a la seva felicitat per treure el màxim d’un préstec de préstec fiable i segur.
Per totes les vostres preocupacions sobre préstecs immobiliaris, préstec sanitari d’emergència, compra de préstecs, préstec d’amortització de deutes, préstec d’inversió, etc., no estem molt lluny. Estem disposats a oferir-vos un préstec meritori. amb una taxa d’interès del 3% .Pensem treballar amb persones de bona moral i especialment serioses, prestem en un marge de 5.000 euros a 1.000.000 d’euros.
Si esteu interessats, envieu-nos un correu electrònic per correu electrònic.

Email: fotakisgrigorios@gmail.com

Fotakis Grigorios ha dit...

La successió d’una economia depèn de la capacitat que l’home la gestioni, així per eradicar-nos de la pobresa del món que oferim a totes les persones que desitgen iniciar-se a la seva felicitat per treure el màxim d’un préstec de préstec fiable i segur.
Per totes les vostres preocupacions sobre préstecs immobiliaris, préstec sanitari d’emergència, compra de préstecs, préstec d’amortització de deutes, préstec d’inversió, etc., no estem molt lluny. Estem disposats a oferir-vos un préstec meritori. amb una taxa d’interès del 3% .Pensem treballar amb persones de bona moral i especialment serioses, prestem en un marge de 5.000 euros a 1.000.000 d’euros.
Si esteu interessats, envieu-nos un correu electrònic per correu electrònic.

Email: fotakisgrigorios@gmail.com