.


Són Notícia:

OPEN INTERNACIONAL BARBERÀ - GUSEINOV

OPEN INTERNACIONAL SANT MARTÍ

OPEN INTERNACIONAL BENASQUE - PETER PROHASZKA

CAMPIONAT ESPAÑA SUB 12 - GERMAN MADONADO - GERARD AÑO - ARAMI LOBO - VÍCTOR MORENO

DORMUND SPARKASSEN

dimarts, 18 de juliol de 2017

Crònica Open Internacional Benasque, per Ricard Llerins

Després de 26 anys sense anar-hi, ja tocava tornar a jugar el Torneig de Benasque. Un lloc tranquil, on no fa gaire calor a l'estiu i algun dia pot ploure. Bon menjar, uns preus d'allotjament raonables i la natura en bon estat són altres plaers que s'hi poden trobar.

A principi de Juliol s'hi fa un torneig d'escacs que ja porta 37 edicions. El d'aquest any del 6 al 15 de Juliol. Donat que té uns 13.000 euros en premis reuneix un bon nombre de titulats internacionals i d'altres que no ho són. Jo he contat 23 GMs.


Respecte l'any 1991 que vaig jugar ha canviat la seu de joc i els àrbitres, però alguns participants continuen. Recordo el GM Westerinen que ara mateix deu rondar els 75 - 80 anys, el MI Angel Martin, el GM Elizbar Ubilava, encara en bon nivell de joc, i el GM Bogdan Lalic, on tots ells han perdut elo amb l'edat.


El torneig tenia 10 rondes perque és grup únic. Han participat uns 450 jugadors, encara que diversos es retiren a la darrera ronda per no haver de jugar-hi pel matí.


També hi havia unes activitats paral·leles com un torneig de ràpides amb alguns premis, de cartes, de futbol, de dòmino i altres.

A la darrera ronda es van veure moltes taules als primers taulers, renunciant als 4000 euros del primer premi. Al final els que van lluitar també van acabar empatant, de forma que 7 jugadors van quedar amb 8 punts de 10 partides. 

Encapçalant els desempats va quedar el GM Tamas Bunusz, seguit pel també hongarès GM Peter Prohaszka i pel GM unkrainès Yuriy Kuzubov.

Àmplia representació catalana sense cap GM, on el primer va ser l'MI Pere Garriga al lloc 23 amb 7'5 punts. Han fet norma de MI el MF Enric Colon, el MF Alejandro Barbero i el MF Víctor Lillo. Els dos primers amb 7'5 punts i el tercer amb 7 punts respectivament. Felicitats.

Jo vaig fer 5'5 punts de les 10 rondes, en línia amb el que em tocava fer. Algun dia tornaré a veure arbres per allà.

Ricard Llerins