dilluns, 25 de febrer del 2013

Anàlisi Primera Divisió Grup 1 Ronda 6

Passades 6 rondes aquest grup continua emocionant. Hi ha dos equips que han agafat avantatge, però la lluita per la tercera plaça de promoció és interessant, com també hi ha alguns equips implicats en la lluita pel descens.

Líders amb avantatge, però que ningú s'adormi.

LLEIDA. 6 de 6. El principal favorit del grup continua guanyant sense problemes. El seu camí cap a la Divisió d'Honor resulta ferm. En aquesta ronda 6 han guanyat un desplaçament complicat com és el de Tordera de forma solvent. La setmana que ve els hi toca a casa contra l'Ideal Clavé, tot fa pensar que seguiran puntuant però imagino que no es confiaran. Estan puntuant els diferents taulers de l'equip, però concretament els de davant i zona mitja ho estan fent excel·lent; jugandors com MI Guillem Baches amb 4 i mig de 6 partides, MF Alejandro Barbero 4 i mig de 6 partides o MF Joan Trepat amb 5 i mig de 6. També interessants els promigs de MF Jordi Coll amb 4 i mig de 5 partides o Mario Bruned amb 4 i mig de 6 partides.

MOLLET. 6 de 6. Gran sorpresa d'aquest grup. Potser algú s'imaginava que estaria a dalt, però no a aquestes alçades imbatut i amb 2 punts d'avantatge respecte als tercers. Ara com ara semblen decidits a pujar a Divisió d'Honor però encara els hi queden enfrontaments complicats. De tota manera aquesta setmana han guanyat un matx importantíssim contra el Reus Deportiu per la mínima, un altre equip dels potents del grup. La setmana que ve juguen contra el sempre perillós Cerdanyola Vallès B. El MC Javier Amores està realitzant un excel·lent torneig amb 5 i mig punts de 6 partides. També interessants els punts de MC Jordi Bals i Pere Garriga els dos amb 4 punts de 6 partides a la zona alta.

Lluiten per la plaça de promoció. Algú encara pot somiar amb atrapar als líders i anirà actualitzant actes a les 16 h de diumenge per saber resultats, és complicat, però matematicament possible.

REUS  DEPORTIU. 4 de 6. Es troben en aquesta situació havent perdut per la mínima contra el Mollet, sino estarien més amunt amb més possibilitats d'ascens. Tenen un equip potent i les possibilitats de puntuar els matxs que queden són importants. Aquest matx proper contra Barcelona Uga B decidirà moltes coses, i quin equip tindrà més opcions de pujar posicions. Destaquen les puntuacions de jugadors del darrera com Francesc Fernandez amb 5 i mig punts de 6 partides.

BARCELONA  UGA   B. 4 de 6. Bon moment per aquest equip després de guanyar a un rival directe per la promoció (notícia de darrera hora: no pot pujar perquè es un filial) com és el SC Sabadell B per la mínima. Curiosament la setmana que ve jugaran contra el Reus Deportiu, l'altre adversari en aquesta lluita. Aquests filials sempre depenent molt de les alineacions de l'equip "A" respectiu, veurem la setmana que ve quina alineació presenten. Ha participat força gent en aquest equip i han repartit bastant l'"score". Resulten interessants els 3 punts de 3 partides de MF Guillem Arias Boo, els 4 punts de 6 partides de MC Richard Guerrero o també els 4 de 6 de MC Miquel Castells.

CERDANYOLA  VALLÈS   B. 4 de 6. Després de la solvent victòria d'aquest equip contra el Congrés, Cerdanyola B també presenta candidatura a la plaça de promoció  (notícia de darrera hora: no pot pujar perquè es un filial) . Possibilitats tenen perquè el seu equip "A" s'està reforçant darrerament (en la propera entrada parlaré d'això) , aleshores és allò que passa que els jugadors van baixant i el "B" surt beneficiat. Veurem que passa la propera setmana contra la revelació el Mollet, pot ser un matx interessantíssim. Sens dubte aquí destaca l'"score" de Josep Comallonga amb 6 punts de 6 partides. Però en aquest equip també hi ha joves promeses dels escacs catalans que estan puntuant bé.

Zona mitja però encara amb possibilitats de promoció. 

SC  SABADELL  B. 3 de 6. Després la mínima derrota contra Barcelona Uga B, s'ha despenjat del grup anterior, però manté esperances de promoció  (notícia de darrera hora: no pot pujar perquè es un filial) . La setmana que ve espera puntuar contra el Tordera que també es juga molt com veurem. Han utilitzat un gran nombre de jugadors aquest equip, que han anat repartint-se els punts. Resulten interessants els 4 i mig punts de MF Raul Omar Gonzalez.

Lluita aferrissada per eludir els descens. 4 equips implicats.

IDEAL  CLAVÉ. 1 de 6. La victòria contra el Tàrrega li dóna una oportunitat important per intentar salvar la categoria. Ara amb un punt es veuen les coses diferents i segur hi ha més il·lusió. La setmana que ve complicadíssima visita a Lleida, però mai se sap, juguem a escacs. Destaca l'"score" del MC Josep Pellús amb 3 i mig punts de 6 partides a la zona alta.

TÀRREGA. 1 de 6. Un altre implicat en zona de perill. Després de perdre contra Ideal Clavé no tirarà la tovallola perquè sap que en aquest grup hi ha dos lligues, i per la zona de baix encara hi ha 4 equips. Vital matx contra el Congrés la setmana que ve, els dos equips es juguen molt. Destaquen els 4 punts de 6 partides del primer tauler MC Albert Ramon. En general un equip compenetrat amb pocs canvis de jugadors.

TORDERA. 1 de 6. Un altre equip que sap la lliga que li tóca, eludir el descens. Per tant la derrota contra el Lleida no l'haurà desmoralitzat perquè aquest juga un altre lliga. Ara hi ha que mirar endavant, i aquí trobaran el SC Sabadell B, que està a zona mitja però amb ganes de puntuar. El Tordera tindrà possibilitats, segur. Destaca l'"score" de jugadors com Pere Mas amb 3 i mig punts de 6 partides. També Pau Rodríguez amb 3 i mig punts de 6 partides.

CONGRÉS. 0 de 6. No ha puntuat cap matx. Però compte, per mi té possibilitats perquè ja hem vist que hi ha tres equips només a un punt. O sigui pot passar de tot. A més la setmana que ve juguen contra un rival directe, el Tàrrega. Segur que tindran possibilitats. Aquí destaca l'"score" de Roger Salvo i Juan José Ortin amb 4 punts de 6 partides.



4 comentaris:

Ramón Caro ha dit...

Hola

Tenia entés que els filials no podien pujar, si hi ha un equip A a DH.

Sabadell, Cerdanyola i Barcelona-UGA, son filials.
¿llavors per qué parles de possibilitats de promoció?

Salutacions

Enric Garcia Garrido ha dit...

Salutacions Ramon

Doncs no sabia que a Divisió d'Honor no podien pujar els filials, com a les altres categories si ho poden fer haver dos filials en una categoria suposo creia que si, evidentment van sempre en grups diferents en l'altre cas. Durant l'anterior anàlisi em va sorgir el dubte sobre la Divisió d'Honor, després em vaig oblidar consultar-ho. Per cert m'han agradat els teus escrits a ajedreznd.

Enric Garcia Garrido ha dit...

Hola Ramon un altre vegada.

Ho acabo de mirar al reglament i tens raó. No poden pujar. Ja he afegit alguna cosa al texte. Gràcies.

Algun dia bastant més endavant suposo, m'agradaria escriure un article a la meva secció de la revista "Columna Oberta" tractant el tema de mirar d'evitar la inflada d'elo català que es produeix a vegades. Segurament citaré alguna part o frase del teu article a "ajedreznd" que vas escriure aquest estiu complementant al meu, em va agrada bastant la teva opinió al respecte, estava bastant d'acord.

Salutacions !

Ramón Caro ha dit...

Gràcies.

Els articles van sorgir espontàniament.
El primer, fruït d'un comentari d'un amic respecte a que era un esport (encara més) minoritari.

El segon, per pròpia lògica desprès de les reaccions que va suscitar i averiguacions meves.

Si necessites quelcom, pots contactar-me a monscaro@gmail.com

Gràcies