dilluns, 4 de març del 2013

Anàlisi Divisió d'Honor després Ronda 7

Líder molt sòlid.

SC SABADELL. 7 de 7. Després de la victòria en aquesta ronda davant el Sant Andreu el SC Sabadell segueix ferm liderant el campionat. Aquesta vegada el tauler numero 1 ha estat el jove GM Alvar Alonso (a la fotografia durant el 2011 a Cotxeres). La majoria dels seus jugadors segueixen amb un promig de puntuació alt o molt alt, tot i que el Sant Andreu va realitzar durant el matx 3 i mig punts que no està malament tenint en compte que es trobava davant el gran favorit i líder. GM Alvar Alonso porta 5 punts de 7 partides, Juan Manuel López uns terrorífics 6 i mig de 7, Kike Colon amb 5 de 6......També hi ha jugadors en bon estat de forma darrerament com MI Luís Rojas amb 3 i mig de les 4 darreres partides o MI Michael Rahal amb 2 i mig de les 3 darreres. La setmana que ve toca l'Andorra, un equip que voldrà reaccionar després d'algunes derrotes seguides.



Perseguidor a 1 punt. No perd l'esperança encara. Semblen ara fortíssims.

BARCELONA  UGA. 6 de 7. Contundent victòria d'aquest equip contra el Figueres. Ni molt menys aquests han dit la seva darrera paraula, l'any passat també van vendre molt cara la seva pell. Per les alineacions que presenten va a totes durant tots els matxs. GM Daniel Alsina porta de primer tauler 3 i mig punts a les darreres 5 partides que no està gens malament. També estan en bona forma GM Xavi Vila amb 3 punts a les darreres 3, MI Hipol·lit Asís porta 5 i mig a les 6 darreres, MI David Pardo 6 punts consecutius, MI Angel Martin porta uns terribles 7 punts de 7 partides!. La setmana que ve prova de foc contra Escola d'Escacs Barcelona, serà un matx impressionant, hi haurà una prèvia en aquest bloc durant la setmana.

Zona alta de la classificació, lluny d'un títol encara no impossible, però amb possibilitats serioses de podi.

MONTCADA. 5 de 7. També contundent victòria d'aquest equip en aquesta jornada contra l'Andorra. Sembla que no s'han desinflat després de la derrota contra el SC Sabadell, lluitaran per les places de podi amb tots els seus efectius. Jugadors amb bona forma podriem citar al MI Robert Alomà que porta 4 victòries seguides, MI Víctor Vehí porta 3 i mig de les 4 darreres partides, MF Willyam Spinoza porta 6 victòries seguides. La setmana que ve un matx molt interessant i igualat contra el Sant Josep de Badalona per la lluita del podi; podria ser perfectament el de la jornada però fixe a Prèvia del bloc hi haurà l'altre que he anomenat.

ESCOLA  D'ESCACS  BARCELONA. 5 de 7. Semblava que la seva visita a Sitges seria un tràmit, però ni molt menys. El matx de retransmissió de la jornada va ser molt emocionant i van aconseguir la victòria només per la mínima. Segueixen lluitant pel podi amb moltes opcions; aquesta propera jornada hi haurà el citat matx contra Barcelona Uga, on es poden decidir coses respecte a aquestes cares places de privilegi. GM Viktor Moskalenko, contra el Sitges primer tauler, està en forma i porta 2 i mig punts a les 3 darreres partides; MI Antoni Gual dues victòries consecutives i MF Jorge Alberto Ramirez porta 2 i mig punts a les 3 partides darreres jugades.

SANT JOSEP DE  BADALONA. 4 i mig de 7. Interessant matx contra el Cerdanyola Vallès en aquesta jornada, un equip que va a més, finalment van empatar i Sant Josep encara manté opcions a podi. Jugadors en forma podriem citar a GM Amador Rodríguez imbatut amb 4 i mig de 7 partides, MI Marcelo Panelo amb 2 i mig punts a les 3 darreres partides, o MF Ramón José que porta uns temibles 6 punts de 7 partides. La setmana que ve tindrà un matx molt important per aquestes places de privilegi contra el Montcada, potser també fem prèvia d'aquest, però dependrà de quin sigui el de retransmissió.

BARBERÀ. 4 de 7. En aquesta jornada victòria per la mínima contra el combatiu Foment Martinenc. La novetat ha estat el debut del GM Alexander Ipatov al primer tauler; aquest detall demostra que encara no renuncien als seus objectius, o sigui les places de podi, malgrat ha perdut certa distància respecte als seus rivals directes. En bona forma podriem citar al GM Marc Narciso, MI Luc Bergez que està imbatut amb 4 i mig de 7 partides, o MF Benjamin Pérez amb 5 de 7 partides. La setmana que ve juga contra el Sitges que només ha perdut per la mínima a la darrera ronda.

Provisionalment fóra de perill però no s'han de confiar.

CERDANYOLA  VALLÈS. 2 i mig de 7. Empat meritori contra Sant Josep de Badalona. Jo ja argumentava a la Prèvia d'entre setmana que seria emocionant i molt dur aquest matx, finalment 5 a 5. Està a l'alça aquest equip, hem de tenir en compte que ha tingut un calendari complicadíssim, ara li venen equips més òptims per puntuar. En general és un equip que reparteix molt els punts; destaca el moment de forma del primer tauler GM Fernando Peralta, o MF Antoni Fernández que porta dues victòries consecutives. La setmana que ve un altre matx dur contra el Foment Martinenc que també vol sortir d'aquesta zona mitja - baixa.

FOMENT  MARTINENC. 2 i mig de 7. Derrota per la mínima contra un fort Barberà que venia reforçat pel seu fitxatge GM Alexander Ipatov ni més ni menys. Semblava el típic equip que aguantaria la mitja taula tot el campionat però dues derrotes seguides l'han situat en certa alerta; malgrat el matx contra el Barberà van plantar cara, detall que segur presagia una segura reacció. L'imbatut MI Manuel Granados està en bona forma amb 4 punts de 6 partides, en general reparteixen bastant els punts tot l'equip. La setmana que ve una visita complicada i important a Cerdanyola.

Lluiten molt a prop de les places de Promoció, però provisionalment salvats.

FIGUERES. 2 de 7. La derrota contra el Barcelona Uga el situa amb situació de cert perill. Aquí destaca el bon estat de forma del jove Alexandre Pinsach, actual 3er de Catalunya sub 16, que porta les 4 darreres partides jugades al A fent uns interessants 3 punts. Altres jugadors amb bons "scores" són MF Jaume Vives, MC Jordi Serra o Josep Maria Lillo. La setmana que ve un matx molt interessant per la lluita per eludir la promoció contra el Sant Andreu.

ANDORRA. 2 de 7. Han perdut contra el fort Montcada i sembla que han entrat en una sotregada després de portar 2 punts després de la ronda 3. Però segurament es produirà alguna reacció perquè han encadenat equips complicadíssims de la zona alta. La setmana que ve també els hi tocarà patir contra SC Sabadell, però no es poden descartar sorpreses, i sino després li arriben matxs més òptims per puntuar. Destaquen sobretot les puntuacions dels dos primers taulers GMs Oscar de la Riva i Davir Norwood.

A zona de Promoció però oferint una bona imatge i dona la impressió que reaccionaran.

SANT  ANDREU. 1 i mig de 7. De moment a zona de Promoció, però compte perquè contra els líders imbatuts del Sabadell han fet 3 i mig punts plantant cara en el matx; per tant a partir d'ara seran un equip molt complicat, es pot produir una reacció que no seria cap sorpresa. Hi ha molta emoció per la lluita d'aquesta plaça de promoció. La setmana que ve matx vital contra els rivals directes del Figueres, els dos equips es juguen molt. Interessant nivell de forma dels primers taulers GM Karen Movsziszian, MF Arian González i MF Eric Domínguez. Arian Gonzalez per exemple porta 3 punts a les 4 darreres partides jugant de segon tauler, trobo que té molt mèrit.

Ho tenen molt complicat per esquivar la Promoció, però en aquesta ronda s'ha demostrat que no es rendeixen.

SITGES. 0 de 7. Gran matx del Sitges només perdent per la mínima contra Escola d'Escacs Barcelona. Els primers taulers una vegada més van plantejar bons resultats i partides. Els MIs Santi Beltran, Josep Anton Lacasa i Enrique Fernandez estan fent un torneig molt notable contra rivals superiors en elo. La setmana que ve s'enfrontaran al també dur equip del Barberà per intentar reaccionar i esquivar la Promoció, objectiu cada vegada més complicat; però jugant com contra Escola d'Escacs Barcelona els punts arribaran.


Entre setmana hi haurà la Prèvia del matx de retransmissió i encara un altre segon. Amb total seguretat farem Prèvia del Escola d'Escacs Barcelona - Barcelona Uga. També probablement publicaré Resultats d'alguns Territorials Per edats que han acabat aquesta setmana. Inclús podria haver sorpresa sobre alguna entrada referent a opens que s'estan jugant en actualitat. No us ho perdeu, estigueu alerta al Bloc !.