dimecres, 13 de març del 2013

Prèvia del matx Sant Josep Badalona - SCC Sabadell Ronda 9

Publicarem la prèvia del matx de retransmissió del dissabte. Bona elecció perquè pot ser un matx interessant.

Trajectòria dels dos equips.

SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 6è. 4 i mig punts de 8. La primera ronda va guanyar còmodament al Foment Martinenc, la segona també fàcil al Sitges. En aquest moment per l'equip que té i resultats tot feia pensar que seria l'equip revelació. La tercera ronda van perdre contra Barcelona Uga, que els va allunyar del liderat. La quarta ronda tornen a punxar aquesta vegada a casa del Figueres. Semblava que ja no contaven, però la cinquena van guanyar contra pronòstic a Escola d'Escacs Barcelona. La sisena ronda van guanyar també a un equip fort com és el Barberà. En aquests moments i amb el fort equip que té, la impressió es que podien aspirar a lluitar pels llocs capdavanters. Però la setena ronda empataven contra el Cerdanyola Vallès que havia reaccionat d'un mal inici de lliga, i la darrera vuitena perdien contra el Montcada que està fent un notable campionat. Per tant està fent un campionat amb algunes irregularitats; grans moments, però també algun entrebanc. Manté per això la zona mitja - alta de la classificació. No és favorit però compte, considerant l'equip fort que podrien presentar i el fet que ja han demostrat alguns resultats meritoris en determinats matxs (Escola Escacs Barcelona, Barberà) no seria descartable alguna sorpresa.

SCC SABADELL. Líder 8 punts de 8. Les ha guanyat totes. Favorit del matx i també favorit a guanyar el campionat. La ronda 1 va començar guanyant a un altre favorit, el Barcelona Uga; la ronda 2 un altre victòria còmode contra el Figueres; la ronda 3 victòria més mínima però molt important contra Escola d'Escacs Barcelona, en aquest moment ja es consolidaven com clars favorits. La ronda 4 també victòria 6 a 4 contra el fort Barberà; la ronda 5 victòria més còmode contra Cerdanyola Vallès. Arribaven a un matx important analitzat en Prèvia contra Montcada i finalment victòria per 6 a 4. La setena victòria contra Sant Andreu per 6 i mig a 3 i mig. També la darrera ronda victòria contra Andorra. Arriben en un gran moment de forma, sembla que ningú els pot aturar.

Jugadors destacats i possibilitats.

SANT  JOSEP  DE  BADALONA. Darrerament el GM Arthur Kogan està jugant més sovint partides, ha participat en 3 matxs dels últims 4. Crec que jugarà aquest també, i serà una carta molt competitiva de 1er tauler a més que fa baixar posicions als seus companys. Els següents 4 taulers que probablement juguin han participat en tots els matxs o sigui que seran alineats amb quasi total seguretat, i porten a més un bon balanç de puntuació. Aquests són els MI Joan Fluvià, MI Lázaro Lorenzo, GM Amador Rodríguez i MI Marcelo Panelo; aquest darrer participa al tancat de Montcada demostrant també bona forma. El SCC Sabadell haurà d'anar alerta amb els primers taulers del Sant Josep. Després el Sant Josep o més enrera podria alinear un jugador amb un gran "score" MF Ramón José, porta 6 de 8; tot i que la darrera va perdre serà un jugador potent en el matx.

SCC SABADELL. Aquí sempre tenim l'etern dubte en aquestes prèvies si tornarà a jugar GM Vallejo o potser GM Alexander Fier, o potser serà GM Alvar Alonso qui jugui de 1er tauler. Si no tingués aquest tipus de dubtes segurament s'acabaria l'emoció de les mateixes prèvies que faig al bloc; aquesta incertesa forma part del per equips. Aquí jo penso que jugarà o Vallejo o Alexander Fier; pel motiu que segurament el SCC Sabadell pensarà que el Sant Josep potser és el darrer rival notablement competitiu que li podria fer front, amb el permís potser del Foment Martinenc, però potser aquest darrer ja haurà acomplert els objectius. Després com sempre hi ha un equip amb un balanç de puntuació molt destacable; amb jugadors com GM Alvar Alonso imbatut amb 5 i mig de 8, GM Juan Manuel López amb 7 i mig de 8, MI Luís Rojas 6 i mig de 8 entre altres.......

Alineacions probables:

Sant Josep                                        SCC Sabadell

Kogan                                                Vallejo o Fier
Fluvià                                                  Alonso
Lázaro Lorenzo                                  Magem
Amador Rodríguez                             Juan Manuel López
Marcelo Panelo                                  Josep Oms
Jorge Iglesias                                      Luís Rojas
Ramón José                                       Perpinyà
Pere Borrás                                       Rahal
Joaquim Gutierrez                              Hernando
Carlos Fernandez                               Kike Colon

Pel Sant Josep podria entrar perfectament MC Jordi Gardela o Josep Ortiz (compte que aquest està fent bones puntuacions amb l'A). MI Jorge Iglesias per exemple ha jugat poques partides.

Pel SCC Sabadell podrien entrar perfectament MC Imar Tallo o el jove Carles Díaz Camallonga. Els dos estan puntuant força amb l'A. Podrien no ser alineats els 2 dubtes del 1er tauler o potser GM Josep Oms que ha descansat en algunes.

SCC és el favorit; però el Sant Josep de Badalona té un bon equip, ha guanyat ja algun matx sorpresa, no seria descartable que provoqués un altre. Pot haver emoció en el matx, el SCC Sabadell s'està jugant el títol.