dijous, 7 de març del 2013

Prèvia del Matx SC Sabadell - Andorra

Farem la Prèvia del Matx de retransmissió entre el SC Sabadell i l'Andorra.

Trajectòria dels dos equips.

SC  SABADELL. Líder. 7 punts de 7. Les ha guanyat totes. Indiscutible favorit del matx i també favorit a guanyar el campionat. La ronda 1 va començar guanyant a un altre favorit, el Barcelona Uga; la ronda 2 un altre victòria còmode contra el Figueres; la ronda 3 victòria més mínima però molt important contra Escola d'Escacs Barcelona, en aquest moment ja es consolidaven com clars favorits. La ronda 4 també victòria 6 a 4 contra el fort Barberà; la ronda 5 victòria més còmode contra Cerdanyola Vallès. Arribaven a un matx important analitzat en Prèvia contra Montcada i finalment victòria per 6 a 4. La darrera jornada victòria contra Sant Andreu per 6 i mig a 3 i mig. Arriben en un gran moment de forma, sembla que ningú els pot aturar.

ANDORRA. 10è. 2 punts de 7. Aquest equip lluita en aquests moments per eludir la promoció de descens. La ronda 1 van guanyar en un matx important contra el Sitges; la ronda 2 perden contra un dels equips favorits el Barcelona Uga. La ronda 3 guanyaven un matx vital per escapar de les places de promoció contra el Figueres per la mínima, en aquests moments semblaven l'equip revelació. Però a partir d'aquest moment han encadenat algunes derrotes, primer la ronda 4 contra Escola d'Escacs Barcelona; després Barberà, Cerdanyola Vallès i finalment Montcada. Es troben en una dinàmica perillosa darrerament però en algun moment poden reaccionar. Encara no estan provisionalment en places de promoció, per tant tot el que sigui puntuar seria una taula de salvació molt important. No se'ls pot descartar en el matx.

Jugadors destacats i possibilitats.

SC SABADELL. Tinc la sensació que dissabte no jugarà ni GM Paco Vallejo ni GM Alexander Fier. Penso que se'ls guarden per a matxs més potents. Ja va jugar GM Alvar Alonso de primer tauler contra Sant Andreu, i probablement passi el mateix. Alvar Alonso està en molt bona forma també. La veritat es que el SC Sabadell té varis jugadors en molt bona forma i bons porcentatges de victòria com GM Juan Manuel López 6 i mig de 7 o MI Luís Rojas amb 5 i mig de 7. L'equip és compacte i fort.

ANDORRA. Aquí els dos primers tauler són fortíssims. GM Oscar de la Riva i GM Davir Norwood. Aquest darrer en algun desplaçament a Barcelona no ha jugat, em mantinc en el dubte que aquí no passi el mateix; però només ha estat un dia, si finalment juga són dos primers taulers contra qui sigui competitius. La dada és que entre els dos només han perdut una partida en tot el per equips!, i han jugat 6 cadascú. Però la resta de taulers hi ha cert desequilibri respecte al SC Sabadell, però són partides d'escacs i s'han de jugar, l'Andorra anirà amb confiança al matx.

Alineacions probables.

Com sempre m'aventuro a endevinar l'alineació. M'encanta aquesta secció.

SC Sabadell                                           Andorra

Alvar Alonso                                           Oscar de la Riva
Jordi Magem                                           Davir Norwood
Juan Manuel López                                  Eric Prie
Luís Rojas                                                Marc Simonet
Lluís Maria Perpinyà                                 Sergi Pham
Michael Rahal                                           Daniel José
José Maria Hernando                               Raúl Garcia
Kike Colon                                               Peter Fassnacht
Imar Tallo                                                 José Ribera
Carles Díaz Camallonga                     Joan Fernandez o Esteve Mateu
                                                    o potser els dos si falta un altre.