dimarts, 11 de febrer del 2014

Anàlisi Grup 1 Divisió d'Honor després ronda 3



ANÀLISI  GRUP  1  DIVISIÓ  D'HONOR   DESPRÉS  RONDA  3





Grup Lliga Catalana a Facebook


SCC SABADELL. 3 punts.

Després de la contundent victòria en el matx de tercera ronda contra l'Escola d'Escacs de Barcelona, el SCC Sabadell es perfila com a principal favorit al títol. Els seus jugadors van demostrar trobar-se en bona forma i ser un equip sòlid en tots els taulers. Destaquen puntuacions de moment com Imar Tallo i Jose Maria Hernando amb 3 punts de 3 partides; o Michael Rahal i Alvar Alonso amb 2 punts i mig. La majoria dels jugadors de l'equip estan imbatuts en aquestes tres rondes. De tota manera atenció al calendari del SCC Sabadell en aquestes dues properes rondes: primer el Cerdanyola Vallès que arriba de guanyar còmodament alineant 10 jugadors força competitius; després a la ronda 5 el matx que pot decidir el campionat contra el potent Sant Josep de Badalona.

SANT  ANDREU. 3 punts.

Excel·lent inici de temporada del Sant Andreu amb 3 punts, i victòria en aquesta ronda 3 contra el Sitges per 3'5 a 6'5. Es troba molt a prop de l'objectiu de classificar-se entre els 4 primers de grup; el proper matx contra el Tres Peons pot ser clau ja que es tracta d'un rival directe. Tres Peons porta 0 punts però jugant amb els principals favorits, ara pot ser un dur rival. Sant Andreu està demostrant ser un equip molt compacte, només ha utilitzat 11 jugadors a divisió d'Honor en aquestes 3 rondes. Destaquen puntuacions com Eric Dominguez, Antoni Castelltort i el primer tauler Movsziszian amb 2'5 punts de 3 partides.

SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 3 punts.

Un altre dels grans favorits al títol segueix aconseguint victòries  i acumulant punts, sense potser resultar tant àmplies però igual d'efectives. Aquest cop contra el Tres Peons en un matx disputat per 5'5 a 4'5. De moment el Sant Josep està mantenint el bloc de 5 primers taulers fixes a tots els matxs, variant força la resta; utilitzant fins al moment 14 jugadors en total. Jugadors amb "score" interessant podem citar a Joan Fluvià amb 3 punts, Marcelo Panelo 2'5 o Ramón José també amb 2'5. Ara li venen dos rivals molt durs: primer l'Escola d'Escacs de Barcelona que voldrà reaccionar després de la derrota a la ronda 3; després a la 5ª juga contra l'actual campió el SCC Sabadell, el matx que pot decidir el títol.

ESCOLA D'ESCACS DE BARCELONA. 2 punts.

Després d'un inici amb dues victòries l'Escola d'Escacs de Barcelona s'ha endut una àmplia derrota contra un altre dels favorits el SCC Sabadell per 0'5 a 9'5. S'ha repetit una alineació semblant a les dues primeres rondes, sense Kevin Spragget al primer tauler. Els jugadors més en forma són Viktor Moskalenko i Alexandre Bofill amb 2 punts de 3 partides. L'Escola d'Escacs de Barcelona ha utilitzat en els primers taulers pràcticament els mateixos jugadors, realitzant vàries variacions en els de darrera i rotacions. Aquest proper dissabte un altre matx important i complicat contra el Sant Josep de Badalona, els enfrontaments entre favorits arriben força seguits. Serà el matx de retransmissió de la jornada, i per tant analitzat al Blog.

CERDANYOLA VALLÈS. 1 punt.

Primera victòria de la Lliga d'aquest equip contra el Reus Deportiu per 2'5 a 7'5. El Cerdanyola Vallès va presentar una alineació molt competitiva, amb Fabio Mareco de primer tauler, i sense gaires baixes en els titulars. Era important aconseguir el primer punt per seguir optant a classificar-se entre els 4 primers del grup. Veurem més endavant si continuaran alineant a jugadors com Fabio Mareco o Oratovsky, moltes de les aspiracions d'aquest equip depenen de les possibles baixes que tinguin. MIchael Oratovsky és el jugador amb millor "score" amb 2'5 punts; també hi ha altres amb 2 punts com Llàtzer Bru, Gabriel Castellet, Antoni Fernandez o Francisco Baños. Matx molt complicat el de dissabte contra el potent SCC Sabadell que arribarà després del ampli resultat contra l'Escola d'Escacs de Barcelona.

TRES  PEONS. 0 punts.

De moment Tres Peons ha jugat contra els tres rivals més potents del grup i ha ofert una molt bona imatge; amb dues derrotes per la mínima i un altre per 6 a 4. Sens dubte ha demostrat que a partir d'aquest moment tindrà alguna opció de quedar entre els 4 primers classificats del grup, o aconseguir punts que li serveixin per salvar la categoria. Aquest dissabte es presenta un matx molt igualat contra el Sant Andreu, pot servir per valorar quins seran els objectius del Sant Andreu aquesta temporada. El jugador més en forma podriem anomenar a Joan Prat amb 2'5 punts de 3 partides, però també és interessant el rendiment de Jonathan Cruz amb 1'5 punts jugant de primer tauler contra rivals molt durs.

SITGES. 0 punts.

Nova derrota del Sitges aquest cop contra un rival més directe com és el Sant Andreu; a les dues primeres s'havia enfrontat al SCC Sabadell i el Sant Josep de Badalona. El Sitges és conscient que l'objectiu a primera fase no era entrar entre els 4 primers de grup, sino realitzar el màxim de punts possibles que li serveixin per a la segona salvar la categoria. El proper dissabte matx molt important per aquest objectiu contra el Reus Deportiu, rival directe per mantenir la Divisió d'Honor. Als taulers mitjants Antoni Ayas, Antoni Escobar i Jose Luís Maroto estan realitzant puntuacions interessants amb 1'5 punts de 3 partides. Mantenen un bloc sense masses baixes, i realitzen algunes rotacions als darrers taulers.

REUS  DEPORTIU. 0 punts.

De moment el Reus acumula tres derrotes, la darrera contra el Cerdanyola Vallès que arribava amb una alineació reforçada per Fabio Mareco. Com el Sitges el seu objectiu no és classificar-se pel grup capdavanter, sino realitzar ara el màxim de punts que pugui. Aquest dissabte molt interessant enfrontament contra el Sitges, rivals directes per la salvació de categoria. Interessant "score" de Ruben Fernandez amb 2 punts de 3 partides jugades. Només 12 jugadors utlitzats a Divisió d'Honor, mantenen un bloc compacte.


ALINEACIÓ  DE  LA  JORNADA  3   GRUP  1



1)Jonathan Cruz    Tres Peons
2)Jordi Magem    SCC Sabadell
3)Alvar Alonso    SCC Sabadell
4)Jordi Fluvià   Sant Josep Badalona
5)Ruben Fernandez    Reus Deportiu
6)Orelvis Pérez     Sant Josep de Badalona
7)Antoni Fernandez  Cerdanyola Vallès
8)Jose Luis Maroto    Sitges
9)Gabriel Castellet    Cerdanyola Vallès
10)Daniel Travesset    Sant Andreu



ANUNCI  DEL  BLOG



Haviem parlat fa dies d'un estudi publicat per la FIDE per un especialista eslovac sobre jugadors amb elo Fide per païssos i també campionats organitzats. Toni Ayza (AjedrezND) l'havia fet públic al grup Lliga Catalana de Facebook.

Ara ha sortit publicat també a la web Chess Base.







També a la web Chess Base hi ha una interessant crònica i partides publicades de la Bundesliga alemana.

Crònica a ChessBase sobre la Bundesliga