dimarts, 11 de febrer del 2014

Anàlisi Grup 2 Divisió d'Honor després ronda 3






Grup Lliga Catalana a Facebook


Anàlisi Grup 1 després ronda 3


ANÀLISI  GRUP  2  DIVISIÓ  D'HONOR  DESPRÉS  RONDA  3


BARCELONA  UGA.  3 punts.

Després de dues victòries primeres més ajustades, aquest equip  aconsegueix en ronda 3 un contundent resultat per 9 a 1 contra el Montcada. Ha demostrat que pot ser encara un aspirant a lluitar pel títol. Ha utilitzat 14 jugadors a Divisió d'Honor; entre els quals destaquen els 3 punts aconseguits per Marc Sanchez. També estan en forma Axel Delorme amb 2'5 punts, Arias Boo o David Pardo, aquests dos amb 2 punts de 2 partides jugades. No es pot confiar perquè els equips en aquest grup estan molt igualats, i qualsevol et pot sorprendre. Aquest proper dissabte li toca l'Andorra que porta 2 punts, no li resultarà fàcil.

BARBERÀ.  3 punts.

Un altre dels favorits del grup torna a guanyar, però en un matx ajustat i equilibrat contra el Peona i Peó amb un marcador de 5'5 a 4'5. Només 11 jugadors ha utilitzat el Barberà en aquestes tres rondes a Divisió d'Honor, de moment opta per poques variacions a les seves alineacions. El jugador amb millor "score" és Aimen Rizouk que porta 2'5 punts de 3 partides al segon tauler. Varis jugadors porten 2 punts com Benjamin Pérez, Sergi Obon, Luc Bergez o Erik Martínez. El proper dissabte perillós desplaçament a Lleida, aquest es troba en situació delicada i necessitat de punts.

FIGUERES.  2 punts.

Un reforçat Figueres està realitzant de moment un bon inici de temporada. Victòria contra el perillós Foment en aquesta ronda 3 per la mínima, que li permet mantenir espectatives de classificació entre els 4 primers. Interessants puntuacions de jugadors com René Alonso i Víctor Lillo amb 2'5 punts; o també el jove Alexandre Pinsach imbatut amb 2 punts de 3 partides. Interessant matx contra el Montcada a ronda 4 que podria decidir places de classificació pel grup capdavanter. El Montcada arriba de perdre de forma contundent i voldrà reaccionar.

ANDORRA.  2 punts.

Important victòria de l'Andorra en aquesta ronda 3 contra el Lleida. Aquests dos punts aconseguits poden resultar decisius per aconseguir l'objectiu de la permanència a Divisió d'Honor. De moment no pot descartar aconseguir més ja que està demostrant un nivell de competitivitat alt. Destaca el "score" d'Esteve Mateu amb 3 punts de 3 partides. També resulten interessants les puntuacions dels 5 primers taulers que estan rendint de forma notable tenint en compte els elos rivals. El proper dissabte matx complicat contra el Barcelona Uga, però no es pot descartar res en aquest grup.

MONTCADA.  2 punts.

El Montcada ha perdut el seu matx de ronda 3 contra el potent Barcelona Uga per 9 a 1. Havia començat excel·lent la temporada, però afrontava el matx amb algunes baixes i no ha estat competitiu pel favorit Barcelona Uga. Intentarà en els encontres que queden classificar-se entre els 4 primers de grup, amb dos punts manté les seves opcions intactes. Se li presenta un matx molt important a ronda 4 contra el Figueres, un equip que sembla molt en forma aquesta temporada. Pel Montcada estan destacant jugadors com Jose Angel Guerra amb 2 punts de 2 partides; o alguns amb 2 punts de 3 partides com Arturo Vidarte, Víctor Vehí, Albert Gómez Jurado o Eduardo Garcia.

PEONA  I  PEÓ.  0 punts.

Peona i Peó està demostrant ser un equip perillós i competitiu en aquesta estrena a Divisió d'Honor. De moment no porta cap punt però ha jugat amb 3 equips forts i només perdent per la mínima. Tractarà de realitzar els màxims de punts possibles. El proper dissabte li toca el Foment Martinenc que tampoc s'ha estrenat; pot ser un matx important per valorar la capacitat de reacció dels dos equips. Destaquen puntuacions de jugadors com Albert Ezquerro amb 2 punts de 2 partides, o el primer tauler Jaime Cuartas amb 2 punts de 3 partides amb rivals complicats.

LLEIDA.  0 punts.

Un altre derrota del Lleida en aquesta ronda 3, aquest cop contra l'Andorra. Està clar que l'objectiu del Lleida és la permanència a la màxima categoria, i tractarà de realitzar el màxim de punts que li permetin encarar la segona fase amb garanties; encara té marge de reacció. El proper dissabte se li presenta un matx complicat contra el Barberà, però en aquest grup tot és possible. Destaquen puntuacions com les d'Oscar Vallverdú amb 3 punts, o Alejandro Barbero i Josep Codina amb 2 punts de 3 partides.

FOMENT  MARTINENC.  0 punts.


Foment Martinenc va perdre per la mínima contra el Figueres, un matx que pot ser important per la classificació entre els 4 primers de grup. Ara es troba en situació crítica amb 0 punts, però tractarà de reaccionar i sortir de l'amenaça del descens. El proper dissabte un matx interessant contra el Peona i Peó, serà complicat perquè aquest porta tres derrotes mínimes. Pel Foment destaquen les puntuacions de Daniel Garrido amb 2 punts de 3 partides, o Leonardo Valdés al segon tauler amb 1'5 punts.


ALINEACIÓ  DE  LA  JORNADA  GRUP  2  




1)Emilio Córdova  Figueres
2)Leonardo Valdés  Foment Martinenc 
3)Alejandro Barbero   Lleida
4)David Pardo  Barcelona Uga
5)Luc Bergez  Barberà
6)Jesús Carrasco   Montcada  
7)Marc Sanchez  Barcelona Uga
8)Esteve Mateu  Andorra
9)Marc López  Peona i Peó
10)Eric Casanovas   Andorra


ANUNCI  DEL  BLOG




PROGRAMA  DE  RADIO  L'HORA  DELS  ESCACS

Aquest dijous dia 13 de Febrer es portarà a terme un nou programa d'escacs a RipolletRadio. "L'Hora dels Escacs", sempre el segon dijous de cada més. De 8 h a 9 h del vespre. 

Es pot escoltar en directe al 91.3 FM
O també a la web RipolletRadio.cat.