dijous, 13 de febrer del 2014

Prèvia del Matx Lliga Catalana Sant Josep de Badalona - Escola d'Escacs de Barcelona








Grup Lliga Catalana a Facebook


Anàlisi Grup 1 després ronda 3


PRÈVIA  MATX  RETRANSMISSIÓ  

SANT  JOSEP  BADALONA   -  ESCOLA  D'ESCACS  DE  BARCELONA


Segueix en directe

Un altre matx interessant i important a retransmissió. Sant Josep de Badalona és un dels favorits al títol i va contant els seus enfrontaments amb victòries; però ara jugarà contra el potent Escola d'Escacs de Barcelona, un altre dels favorits, però que arriba de perdre de forma contundent contra l'actual campió SCC Sabadell. Sant Josep voldrà continuar amb la ratxa positiva i demostrar que està a l'alçada per lluitar pel títol; l'Escola d'Escacs de Barcelona intentarà reaccionar i demostrar que encara s'ha de contar amb ells. Un dels interrogants del matx seran les alineacions. Arribarà Sant Josep reforçat respecte a les anteriors rondes?; canviarà molt l'equip d'Escola d'Escacs de Barcelona respecte al matx contra el Sabadell, o alguns jugadors prioritzaran determinats opens?.


SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 3 punts


Sant Josep de Badalona ha obtingut dues victòries còmodes contra Reus Deportiu i Sitges; i també una victòria mínima contra el perillós Tres Peons. De moment està mantenint un bloc homogeni en l'alineació dels primers taulers; i està variant amb rotacions els taulers del darrera. Contra Escola d'Escacs de Barcelona es podria produir un reforçament de l'equip en tractar-se del primer rival directe per la lluita pel títol. Gent com Arthur Kogan, Dvirnyy o Amador Rodríguez podrien entrar en l'alineació. Jugadors amb interessant "score" trobem a Joan Fluvià amb 3 punts, Marcelo Panelo amb 2'5 punts o Ramon José també amb 2'5. Sant Josep parteix com a favorit; intentarà guanyar per arribar la setmana que ve al matx decisiu contra el SCC Sabadell amb el liderat en joc.

Punts a favor:

- Poden alinear un equip amb millor elo que el rival.
- Arriben amb 3 punts, 1 més que el rival. 
- Possibilitat o incertesa sobre si es reforçarà l'equip. Difícil per al rival preparar les partides.

Punts en contra:

- Té els dos matxs importants d'aquesta primera fase seguits. Potser dificulti la convocatòria d'alguns jugadors.
- Es trobarà un rival amb ganes de reaccionar i necessitat de punts.
- Arriben de només guanyar per la mínima contra el Tres Peons. Alguns jugadors podrien tenir alguns dubtes en el seu rendiment.


ESCOLA  D'ESCACS  DE  BARCELONA. 2 punts.


L'Escola d'Escacs de Barcelona afronta el matx amb 1 punt menys però ha tingut un calendari més complicat que el seu rival. Ha guanyat per la mínima les dues primeres rondes contra Tres Peons i Cerdanyola Vallès; la tercera ronda va perdre de forma contundent contra el SCC Sabadell per 9'5 a 0'5. Ara intentarà reaccionar contra l'altre favorit del grup i probablement de la lliga, el reforçat Sant Josep de Badalona. Circulen alguns rumors per internet que pot haver baixes en alguns jugadors titulars a causa d'alguns opens; aquesta seria una de les claus del matx, si l'alineació d'aquest equip esdevindrà prou competitiva; com també si el Sant Josep com hem comentat arribarà reforçat respecte a anteriors rondes. Els jugadors amb millors puntuacions són Viktor Moskalenko i Alexandre Bofill. El resultat ampli en contra de la jornada 3 pot ser un arma de doble fil; potser afecti negativament, però també existeix la possibilitat que resulti un important estímul per reaccionar i demostrar que encara és un equip que opta al títol.

Punts a favor:

- Possible reforç del GM Kevin Spragget.
- El resultat negatiu de la ronda 3 pot ser un estímul per reaccionar.
- Bon rendiment dels primers taulers.

Punts en contra:

- El resultat de la ronda 3 també pot influir en la moral de forma negativa.
- Probable elo més baix que el rival.
- Baix rendiment dels darrers taulers.


POSSIBLES  ALINEACIONS

Sant Josep de Badalona                    Escola d'Escacs de Barcelona

Fernando Peralta                                  Kevin Spragget
Arthur Kogan                                      Viktor Moskalenko
Joan Fluvià                                          Cristian Cruz
Lázaro Lorenzo                                   Fabian Libiszewski
Jordi Fluvià                                          Antoni Gual
Amador Rodríguez                              Sophie Milliet
Marcelo Panelo                                   Alexandre Bofill
Orelvis Pérez                                       Xavier Avila
Ramón José                                         Eduard López
Joaquim Gutierrez                                Roger Argemi



ANUNCI  DEL  BLOG






Aquest dissabte en el programa d'escacs de radio Cooltura FM, Pepo Viñas i Richard Guerrero entrevistaran el prestigiós periodista Leontxo Garcia. A les 11 h del matí (ja confirmarem l'hora).