dimarts, 11 de març del 2014

Anàlisi Divisió d'Honor Grup 2 després ronda 7. Campionat d'Europa Individual, Motylev líder i David Anton 6è classificat. Enllaç classificats Campionat de Catalunya Per Edats.







Grup Lliga Catalana a Facebook

Anàlisi Grup 1


ANÀLISI  GRUP  2  DESPRÉS  RONDA  7

Classificats Fase Final Grup A


BARCELONA  UGA. 7 punts.  Lluitarà pel títol fins al final.

Contundent victòria del Barcelona Uga en aquesta ronda 7 contra el Figueres. Els de Barcelona estan demostrant que seran un aspirant al títol no només pel liderat que conserven, sino també pels marcadors clars que estan aconseguint. Hi ha varis jugadors amb puntuacions altes com Axel Delorme, Hipòlit Asís, Marc Sanchez, David Pardo, Angel Martin o Arias Boo. A més estan jugant força rondes aquest bloc que es troba en bona forma; serà un rival perillós pels altres candidats com el Sant Josep o el SCC Sabadell. El proper dissabte encontre contra una de les revelacions de la temporada, el Sant Andreu, que probablement alinearà un equip més fort que a les darreres rondes; el Barcelona Uga no es pot confiar.

BARBERÀ. 6 punts. Intentarà encara lluitar pel títol.

Barberà segueix guanyant matxs, aquest cop 6 a 4 contra el Montcada, i demostra que no vol despenjar-se en la lluita pel títol. El proper dissabte interessant encontre contra Escola d'Escacs de Barcelona; dos equips que han sortit de les 3 primeres places provisionals, però intentaran no tornar a punxar per seguir aspirant a elles. Resultarà un matx molt obert i igualat. Els jugadors amb millor "score" del Barberà són Aimen Rizouk 3'5 punts de 5 partides, Luc Bergez 5 punts de 7, Erik Martínez 4 punts de 7, Sergi Obon 4 punts de 5 partides. Destaquen els punts aconseguits també per diversos jugadors que han efectuat rotacions en els darrers taulers; en general resulta un equip molt compacte.

FIGUERES. 5 punts. Tractarà de sumar punts i aspirar a les primeres posicions.

Derrota del Figueres contra Barcelona Uga a la darrera ronda; però la temporada dels de l'Empordà resulta excel·lent i pasa a segona fase amb 5 punts molt valuosos. El proper dissabte complicat matx contra el fort Sant Josep de Badalona. Ho tindrà molt difícil però el Figueres té un sòlid equip que pot plantar cara a qualsevol. Els jugadors amb millor puntuació podem destacar a Emilio Córdova 4 punts, René Alonso 4 punts, Víctor Lillo 4'5 punts, Jordi Serra 4 punts, Alexandre Pinsach 5 punts; també destacar les 3 darreres partides guanyades de Yanira Vigoa.

MONTCADA 3 punts. Tractarà de realitzar el màxim de punts possibles.

El Montcada ha aconseguit el seu objectiu de classificar-se pel grup capdavanter a segona fase. Derrota a darrera ronda per 6 a 4 contra Barberà però oferint bona imatge i entrant entre els 4 primers també gràcies a la derrota de l'Andorra. El proper dissabte complicat matx contra l'actual campió SCC Sabadell, no serà favorit en aquest matx però intentarà la sorpresa. Els jugadors amb millor puntuació podríem citar a Jose Angel Guerra 4 punts, Arturo Vidarte 4 punts. Gomez Jurado 4'5 punts, Eduardo Garcia 6 punts. 

Fase Final Grup B. Lluita per evitar el descens


FOMENT  MARTINENC. 2'5 punts. Intentarà assegurar la permanència el més aviat possible.

Foment jugarà la segona fase en el grup que lluita per evitar el descens, però aquesta darrera victòria contra l'Andorra el deixa en molt bona situació en aquest. El proper dissabte important matx contra Reus Deportiu per certificar la seva reacció i afrontar el que resta amb més tranquilitat. Els jugadors amb millor puntuació de l'equip són Leonardo Valdés 4'5 punts, Manuel Granados 4 punts, Daniel Garrido 4 punts.

PEONA I PEÓ. 2 punts. Lluitarà per evitar el descens, amb punts aconseguits força valuosos.

Peona i Peó està realitzant una notable temporada fins al moment. Després d'algunes derrotes mínimes, ha anat puntuant contra Foment, Montcada i empat contra el Lleida a la darrera ronda. Ara afrontarà la segona fase amb uns interessants 2 punts. El proper dissabte emocionant matx contra el Tres Peons. Els jugadors amb millor puntuació són Jaime Cuartas 4 punts, Albert Ezquerro 4'5 punts, Marc López 4'5 punts.

ANDORRA. 2 punts. Lluitarà per evitar el descens, amb punts aconseguits força valuosos.

Després d'aconseguir 2 punts a les primeres jornades, s'ha anat desinflant aquest equip; derrota a darrera ronda contra el Foment Martinenc. Malgrat això acumula aquests 2 punts que li poden resultar vitals i molt útils a segona fase. El proper dissabte matx contra el Sitges molt interessant ja que es troben en situació molt similar; el guanyador afrontarà la temporada amb més tranquilitat, el perdedor se li pot complicar el tema. Els jugador amb millor puntuació de l'Andorra és Esteve Mateu amb 5'5 punts.

LLEIDA. 0'5 punt. Intentarà reaccionar i lluitar per evitar el descens.


Complicada situació del Lleida amb només 0'5 punt que acumula entrada la segona fase. Intentarà reaccionar després d'aquest empat a la darrera jornada contra Peona i Peó. Un punt d'inflexió pot ser el proper matx contra el Cerdanyola Vallès. Els jugadors amb millor puntuació del Lleida són Oscar Vallverdú, Josep Codina; o interessants els punts aconseguits pels primers taulers Joan Trepat, Alejandro Barbero, Jordi Coll o Oussama Adel.


ALINEACIÓ  DE  LA  JORNADA  7  GRUP  2




1)José Angel Guerra    Montcada
2)Joan Trepat   Lleida  
3)Jonathan Alonso   Barberà
4)Antonio Torrecillas   Foment Martinenc
5)Yanira Vigoa    Figueres  
6)Ferran Cervelló   Peona i Peó
7)Marc Sanchez   Barcelona Uga
8)Marc Pericas   Andorra   
9)Jordi de la Riva    Foment Martinenc
10)Guillermo Arias Boo    Barcelona Uga


ALINEACIÓ  DE  LA  LLIGA  PRIMERA  FASE  GRUP  2 



1)Jaime Cuartas   Peona i Peó   4 punts.
2)Axel Delorme    Barcelona Uga   5'5 punts.
3)Hipòlit Asís   Barcelona Uga     5 punts.
4)David Pardo    Barcelona Uga    5'5 punts.
5)Luc  Bergez   Barberà     5 punts.
6)Marc Sanchez    Barcelona Uga    5'5 punts.
7)Esteve Mateu   Andorra   5'5 punts.
8)Eduardo Garcia    Montcada   6 punts.
9) Alexandre Pinsach   Figueres    5 punts.
10)Eduard Ibañez    Barcelona Uga    5'5 punts.


CAMPIONAT  D'EUROPA  INDIVIDUAL






Alexander Motylev de Rússia porta 7 punts de 8 partides i és líder destacat del torneig.

Hi ha un grup de perseguidors amb 6 punts, entre els quals hi ha David Anton que està realitzant un destacat campionat. Ha guanyat amb negres en aquesta ronda 8 i està en sisena posició provisional.


Ronda 8

Shimanov         0
David Anton    1






CLASSIFICATS  CAMPIONAT  DE  CATALUNYA  PER  EDATS







ANUNCI  DEL  BLOG



PROGRAMA  DE  RADIO  L'HORA  DELS  ESCACS

Aquest dijous dia 13 de Març es portarà a terme un nou programa d'escacs a RipolletRadio. "L'Hora dels Escacs", sempre el segon dijous de cada més. De 8 h a 9 h del vespre. 

Es pot escoltar en directe al 91.3 FM
O també a la web RipolletRadio.cat.