dilluns, 10 de març del 2014

Anàlisi Grup 1 Divisió d'Honor després ronda 7. Motylev segueix líder al Campionat d'Europa després ronda 7








Grup Lliga Catalana a Facebook


ANÀLISI  GRUP  1

Classificats Grup Capdavanter


SCC  SABADELL  6'5 punts. Candidat al títol.

Els de Sabadell han acabat aquesta fase primers de grup, conservant les seves opcions a revalidar el títol totalment intactes. Clara victòria en aquesta ronda 7 contra Reus Deportiu per 9 a 1, alineant joves jugadors per darrera com Imar Tallo, Carles Díaz Camallonga o Marc Pozanco. De moment han sabut reforçar l'equip en els matxs claus, i han realitzat algunes rotacions en encontres menys compromesos. Ara iniciarà la segona fase jugant contra un Montcada que s'ha classificat no massa sobrat. Potser el Montcada ara que ha evitat el descens definitivament pot resultar un rival amb cert perill per la manca de pressió; el SCC Sabadell no es pot confiar. Els jugadors més en forma del SCC Sabadell podriem citar a Jordi Magem amb 4'5 punts de 6 partides, Alvar Alonso 6 punts de 7 partides, Michael Rahal 5 punts de 7 partides, Jose Maria Hernando 6 punts de 6 partides, Carles Díaz Camallonga 5 punts de 5 partides.

SANT  JOSEP  DE  BADALONA  6'5 punts. Lluitarà pel títol fins al final.

Sant Josep de Badalona també finalitza aquesta fase en situació òptima per lluitar pel títol de la Divisió d'Honor. Victòria còmode en aquesta ronda 7 contra el sorprenent Sant Andreu per 8 a 2. Poc a poc Sant Josep s'ha anat consolidant com un candidat al campionat molt ferm, no només pels punts que porta sino els marcadors dels encontres. Els jugadors amb millor "score" podriem citar a Joan Fluvià 6 punts de 7 partides, Jordi Fluvià 5 punts de 7 partides, Orelvis Pérez 4'5 punts de 5 partides, Ramón José 6'5 punts de 7 partides, i també interessants els 4 punts de 5 partides de Joaquim Gutierrez. Iniciarà la segona fase jugant contra Figueres, equip que ha estat una de les sorpreses positives del torneig; a més s'ha reforçat de forma interessant aquesta temporada, serà un rival dur pel Sant Josep.

ESCOLA D'ESCACS DE  BARCELONA  5 punts. Ha perdut moltes opcions al títol, però seguirà lluitant i pot guanyar a qualsevol.

Escola d'Escacs de Barcelona entra en el grup capdavanter havent perdut algunes opcions al campionat després de les derrotes contra SCC Sabadell i Sant Josep, però amb 5 punts interessants per aspirar als primers llocs i equip per seguir guanyant a qualsevol. Victòria en aquesta ronda 7 davant un combatiu Sitges per 6 a 4, i utilitzant algunes rotacions en els taulers de darrera, on han jugat varis jugadors. Els jugadors més en forma podriem anomenar a Viktor Moskalenko amb 4'7 punts; Cristian Cruz 4'5 punts, havent guanyat les tres darreres; Antoni Gual 5 punts, havent guanyat les 4 darreres; o Alexandre Bofill 4'5 punts. Iniciarà la segona fase contra el Barberà, dos equips que es troben en una situació molt semblant, serà un matx molt igualat.

SANT  ANDREU    4 punts. Tractarà de seguir sumant punts.

Un dels equips revelació de la Lliga i classificat pel Grup Capdavanter tractarà en aquesta propera fase de seguir sumant punts. Ha finalitzat la primera amb derrota contra el Sant Josep en una alineació dels de Barcelona amb algunes rotacions; fins aquesta ronda havien conservat un equip titular amb poques variacions. El proper dissabte enfrontament contra el potent Barcelona Uga; ho tindrà molt difícil però segur que el Sant Andreu intentarà la sorpresa. Els jugadors amb millor forma són Arian Gonzalez 4 punts, Eric Dominguez 3'5 punts de 5 partides, Antoni Castelltort 5'5 punts.


Lluitaran pel Descens

CERDANYOLA  VALLÈS  3 punts.Intentarà assegurar la permanència el més aviat possible.

No ha pogut classificar-se pel grup capdavanter aquest potent equip. De tota manera ha realitzat 3 punts molt valuosos per no patir massa en la lluita per evitar el descens. En aquesta darrera ronda 7 important victòria per 7 a 3 contra el Tres Peons per aconseguir aquest objectiu. Els jugadors amb millor puntuació són Miguel Muñoz 4'5 punts, Francisco Baños 4 punts de 6 partides, Gabriel Castellet 4'5 punts. Iniciarà la segona fase contra el Lleida; pot resultar un adversari complicat malgrat només el 0'5 punt que té, per la necessitat de punts que tindrà i a més surt de puntuar contra Peona i Peó a ronda 7.

SITGES   1'5 punts. Lluitarà per evitar el descens, amb punts acumulats força valuosos.

El Sitges ha plantat cara a l'Escola d'Escacs de Barcelona en aquesta ronda 7 només perdent per 6 a 4. A segona fase intentarà evitar les places de descens de categoria; de moment ho afrontarà amb 1'5 punts aconseguits que entrava dintre del previsible per aquest equip. Moltes de les seves aspiracions passen per no tenir masses baixes a l'alineació titular. Aquest dissabte interessant matx contra l'Andorra; dos equips encara no en situació compromesa, però qui perdi si se li presenten certes alarmes. Els jugadors amb millor puntuació del Sitges són: Antoni Ayas 4 punts, 2 victòries consecutives; Antoni Escobar 4 punts; Jaume Almirall 4 punts.

TRES  PEONS   1 punt. Intentarà reaccionar i lluitar per salvar el descens.

Va començar amb empenta la temporada amb marcadors ajustats contra equips potents però no ha aconseguit puntuar massa contra els rivals directes. En aquesta ronda 7 derrota clara contra Cerdanyola Vallès, un dels equips que lluitarà en aquesta segona fase per mantenir la categoria. Haurà d'intentar reaccionar iniciant la segona fase contra Peona i Peó, però els del Guinardó semblen trobar-se en bon moment darrerament i seran un adversari molt dur. Tres Peons tenen un equip consistent i sòlid, intentaran puntuar en aquests propers compromissos per sortir de la situació delicada en que es troben. Destaquen les puntuacions de Jonathan Cruz 4 punts, Filemon Cruz amb les 3 darreres partides guanyades, Joan Prat 4'5 punts.

REUS  DEPORTIU. 0'5 punt. Intentarà reaccionar i lluitar fins al final per evitar el descens.

El darrer classificat d'aquest grup intentarà no tirar la tovallola en aquesta segona fase i ho lluitarà fins al final. En aquesta ronda 7 derrota clara contra el líder del grup el SCC Sabadell, però el Reus s'ha de mentalitzar que ara li arriven alguns dels seus rivals directes. La primera ronda de segona fase difícil matx contra el Foment Martinenc, un dels equips més potents d'aquest grup que lluitarà per mantenir-se a Divisió d'Honor. Els jugadors que han puntuat més del Reus Deportiu són Xavier Solé, Ruben Fernandez i Miquel Angel Fernandez.


ALINEACIÓ  DE  LA  JORNADA  GRUP  1  RONDA  7



1)Miguel Muñoz     Cerdanyola Vallès
2)Joan Fluvià    Sant Josep de Badalona
3)Daniel Boix     Tres Peons
4)Antoni Gual    Escola d'Escacs de Barcelona
5)Antoni Ayas   Sitges
6)Enrique Colon   SCC Sabadell  
7)José Maria Hernando   SCC Sabadell
8)Imar Tallo   SCC Sabadell  
9)Pablo Raineri     Sant Josep de Badalona
10)Joaquim Gutierrez    Sant Josep de Badalona


ALINEACIÓ  DE  LA  LLIGA  GRUP  1



1)Miguel Muñoz   Cerdanyola Vallès    4'5 punts.
2)Joan Fluvià   Sant Josep de Badalona    6 punts.
3)Alvar Alonso     SCC Sabadell         6 punts.
4)Antoni Gual   Escola d'Escacs de Barcelona   5 punts.
5)Antoni Castelltort     Sant Andreu    5'5 punts.
6)Michael Rahal    SCC Sabadell      5 punts.
7)Jose Maria Hernando    SCC Sabadell   6 punts.
8)Joan Prat   Tres Peons   4'5 punts.
9)Ramon José    Sant Josep de Badalona    6'5 punts.
10)Carles Díaz Camallonga    SCC Sabadell    5 punts.


CAMPIONAT  D'EUROPA  INDIVIDUAL








Classificació després ronda 7

Alexander Motylev        Rússia     6 punts.
Radoslaw Vojtazswek  Polònia    5'5 punts.
Hrant Melkumian          Armènia  5'5 punts.
Pavel Eljanov                Ukrania   5'5 punts.
Dragan Solak                Túrquia    5'5 punts.
Viktor Laznicka             Txèquia   5'5 punts.
Vladimir Akopian          Armènia   5'5 punts.

11) David Anton           España       5 punts.

33) Ivan Salgado           España     4'5 punts.


Partida ronda 7

Akopian     1
Kotanjian   0