diumenge, 6 d’abril del 2014

El Barcelona Uga guanya la Lliga Catalana 2014. "Final 8" Torneig Promoció sub 12







Grup Lliga Catalana a Facebook


El CE Barcelona Uga ha guanyat la Lliga Catalana 2014

Web del Barcelona Uga









DIVISIÓ  D'HONOR  2014

Classificació final

1) Barcelona Uga                        9'5 punts. Desempat  426'75
2) SCC Sabadell                         9'5 punts. Desempat  416'75
3) Barberà                                   9'5 punts. Desempat   376'5
4) Sant Josep Badalona                9 punts.
5) Figueres                                      7 punts.
6) Escola d'Escacs de Barcelona  6'5 punts.
7) Sant Andreu                               5 punts.
8) Montcada                                  3 punts.

Final B

9) Foment Martinenc     5'5 punts.
10) Cerdanyola Vallès   4'5 punts.
11) Sitges                      4'5 punts.
12) Tres Peons                4 punts.
13) Peona i Peó               4 punts.
14) Andorra                    3'5 punts. Baixa a Primera Divisió
15) Lleida                       1'5 punts. Baixa a Primera Divisió.
16) Reus Deportiu         1'5 punts. Baixa a Primera Divisió.

Resultats ronda 11

Barcelona Uga - SCC Sabadell   3  -  7
Barberà  -  Sant Andreu             7'5  -  2'5
Figueres  -  Escola d'Escacs de Barcelona   7  -  3
Montcada  -  Sant Josep de Badalona        3'5  -  6'5

Foment Martinenc -  Cerdanyola Vallès   5'5  -  4'5
Peona i Peó  -  Reus Deportiu                  6  -  4
Andorra  -  Tres Peons                            7'5  -   2'5
Lleida  -  Sitges                                      4'5  -  5'5

Partida Lluís Comas - Robert Alomà comentada per Michael Rahal

Partida Daniel Alsina - Vallejo comentada per Michael Rahal


ANÀLISI  FINAL "A"

BARCELONA  UGA. 9'5 punts.

Merescut campió sobretot per la seva regularitat en aquesta Lliga 2014. Va perdre la darrera ronda contra el segon classificat el SCC Sabadell, i només l'ha separat una mínima diferència de desempat respecte a aquest. Però la temporada del Barcelona Uga ha resultat excel·lent, amb un equip compacte i molt consistent. Hi ha varis jugadors amb puntuacions altes com Daniel Alsina 6'5 punts. Axel Delorme 7 punts, Hipòlit Asís 6'5 punts, David Pardo 8 punts, Marc Sanchez 7'5 punts, Robert Alomà 7 punts, Angel Martin 8 punts, Eduard Ibañez 8 punts. 16 jugadors utilitzats al primer equip. Líder durant pràcticament tota la temporada; la primera fase acaba sense cedir cap punt i marcadors la majoria clars. La segona fase anava guanyant fins que topa amb un empat contra l'Escola d'Escacs de Barcelona; però la important victòria contra el Sant Josep de Badalona el va situar en una molt bona situació per aconseguir aquest títol. És un equip amb pocs canvis d'alineacions, sólid, jove i a la vegada experimentat.

SCC  SABADELL. 9'5 punts.

El campió del 2013 ha lluitat pel títol fins al final. La darrera ronda, amb una alineació reforçada, va guanyar 7 a 3 contra el guanyador Barcelona Uga. Però el desempat i alguns resultats contraris li han privat del títol per molt poc. Destaquen puntuacions de jugadors com com Josep Manuel López 6'5 punts, Jordi Magem 6'5 punts, Alvar Alonso 9 punts, Lluís Maria Perpinyà 6 punts, Michael Rahal 7'5 punts, Jose Maria Hernando 6'5 punts, Carles Díaz Camallonga 6'5 punts. 18 jugadors utilitzats al primer equip. Sortia de la primera fase amb victòries clares i un empat contra un dels favorits, el Sant Josep de Badalona. La segona fase començava molt bé però ha estat clau la seva inesperada derrota contra el Barberà; a ronda 11 ha guanyat un meritori matx contra el campió Barcelona Uga però no ha resultat suficient. Un fort equip amb un conjunt de jugadors que han jugat pràcticament totes les rondes, alguns reforços d'alt nivell alineats esporàdicament i jugadors joves que han jugat als taulers de darrera amb excel·lent rendiment.


CE BARBERÀ. 9'5 punts.

Excel·lent temporada del Barberà sobretot la segona fase; finalment tercer empatat a punts amb els dos equips primers classificats. Victòria final a ronda 11 contra el Sant Andreu per certificar aquesta tercera posició. Els jugadors amb millor puntuació han estat Jonathan Alonso 6'5 punts, Florian Grafl 6 punts, Luc Bergez 8 punts, Benjamin Pérez 7 punts, Francisco Javier Garcia 7 punts. 17 jugadors alineats al primer equip. La primera fase va començar amb alguns dubtes, marcadors ajustats i derrota contra Barcelona Uga. La segona fase el seu rendiment ha estat excel·lent només cedint un empat contra Sant Josep de Badalona, i importants victòries com l'aconseguida contra SCC Sabadell. Fort i compacte equip que ha repartit força els punts aconseguits entre els seus jugadors. Té un bloc compacte amb determinats reforços alineats alternativament en matxs importants.

SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 9 punts.

Fort equip que partia com un dels favorits al títol. Finalment quart classificat a mig punts dels primers, ha lluitat pel campionat fins la penúltima jornada. Excel·lent primera fase només cedint mig punt contra el SCC Sabadell. La segona fase han baixat el seu rendiment amb marcadors ajustats, cedint mig punt contra el Barberà i caure derrotats pel Barcelona Uga. A ronda 11 victòria contra el Montcada per certificar aquesta quarta posició. Els jugadors amb millor "score" han estat  Fernando Peralta 5'5 de 8 partides, Joan Fluvià 6'5 punts, Jordi Fluvià 6'5 punts, Marcelo Panelo 6 punts, Orelvis Pérez 8 punts de 9 partides, Ramón José 7'5 punts. 18 jugadors alineats al primer equip. Bloc de jugadors fixes que han jugat quasi totes les rondes, alguns reforços menys habituals i rotacions als darrers taulers de l'equip.

FIGUERES. 7 punts.

Una de les revelacions de la temporada, aconseguint una excel·lent cinquena posició. Ja es comentava abans d'iniciar la Lliga que podia ser un dels equips sorpresa perquè s'havia reforçat amb jugadors importants com Emilio Córdova que ha realitzat un notable rendiment amb 6'5 punts. Altres destacades puntuacions han estat Víctor Lillo 7 punts, Alexandre Pinsach 6'5 punts, Jordi Serra 6'5 punts. 14 jugadors alineats al primer equip. Excel·lent inici de temporada, progressivament ha anat punxant contra els equips favorits. Però a ronda 11 ha aconseguit guanyar a Escola d'Escacs de Barcelona asegurant una cinquena posició meritòria per aquest equip barreja de joventut i experiència.

ESCOLA D'ESCACS DE  BARCELONA. 6'5 punts.

Irregular temporada d'un dels equips que partia com a favorit. Té una alineació titular molt competitiva, però li ha faltat cert rendiment en els jugadors suplents que han anat entrant. Derrota en aquesta ronda 11 contra el Figueres que l'ha deixat en aquesta sisena posició final. La primera fase la va iniciar bé però el contundent resultat contra el SCC Sabadell va allunyar aquest equip de la lluita pel títol. Posteriorment ha fet algun resultat meritori com l'empat contra el campió Barcelona Uga. Els jugadors amb millor puntuació han estat Viktor Moskalenko 6'5 punts, Cristian Cruz 6'5 punts, Antoni Gual 7'5 punts, Alexandre Bofill 7 punts. 21 jugadors alineats al primer equip.

SANT  ANDREU. 5 punts.

Meritòria temporada del Sant Andreu que va aconseguir classificar-se entre el grup de favorits. Ha estat un dels equips revelació de la temporada. A segona fase, ja havent realitzat el seu objectiu, ha baixat el seu rendiment, però la seva temporada ha estat notable. Ha perdut a ronda 11 contra Barberà i aconsegueix una setena posició final. El jugador amb millor puntuació ha estat Antoni Castelltort amb 6 punts. 24 jugadors alineats al primer equip; en aquest sentit molt diferent la primera fase amb un equip molt estable, de la segona amb múltiples canvis a les seves alineacions.

MONTCADA. 3 punts.

Afrontava la temporada amb baixes importants, va aconseguir classificar-se pel grup de favorits. La segona fase ha baixat el seu rendiment i no ha aconseguit sumar cap punt més als 3 que ja havia acumulat. Els jugadors amb millor puntuació han estat Albert Gómez Jurado 7 punts, Eduardo Garcia 8 punts. També meritòria temporada dels primers taulers Jose Angel Guerra i Arturo Vidarte. 16 jugadors alineats al primer equip.


ALINEACIÓ  DE  LA  JORNADA  11 FINAL  A



1)Karen Movsziszian  Sant Andreu
2)Albert Gómez Jurado  Montcada
3)Josep Manuel López  SCC Sabadell
4)Jonathan Alonso  Barberà
5)Víctor Lillo   Figueres
6)Elizabeth Paola Moreno  Escola d'Escacs de Barcelona
7)Manel Pijuan  Figueres
8)Benjamin Pérez  Barberà
9)Marcos Camacho  Barcelona Uga 
10)Jordi Gardela   Sant Josep de Badalona



ALINEACIÓ  DE  LA  LLIGA  FINAL  A



1)Emilio Córdova   Figueres   6'5 punts.
2)Axel Delorme  Barcelona Uga   7 punts.
3)Alvar Alonso   SCC Sabadell   9 punts.
4)David Pardo  Barcelona Uga   8 punts.
5)Luc Bergez   Barberà   8 punts.
6) Orelvis Pérez  Sant Josep de Badalona  8 punts.
7)Angel Martin  Barcelona Uga   8 punts.
8)Eduardo Garcia   Montcada   8 punts.
9)Ramón José  Sant Josep de Badalona   7'5 punts.
10)Eduard Ibañez   Barcelona Uga     8 punts.


ANÀLISI  FINAL "B"


FOMENT  MARTINENC. 5'5 punts.

Va iniciar la temporada encadenant algunes derrotes, després va aconseguir reaccionar sumant punts però sense aconseguir classificar-se entre el grup de favorits. La segona fase ha mostrat un rendiment excel·lent aconseguint la primera posició de la Final "B". A la darrera ronda 11 ha guanyat al seu màxim rival per aconseguir aquesta primera plaça de grup, el Cerdanyola Vallès per un marcador mínim. Els jugadors amb millor puntuació han estat Leonardo Valdés 7 punts, Manuel Granados 6'5 punts, Patrícia Llaneza 6 punts. 17 jugadors alineats al primer equip. Equip amb molta experiència a Divisió d'Honor.

CERDANYOLA  VALLÈS. 4'5 punts.

Irregular temporada d'aquest equip que l'afrontava amb alguns canvis importants. No va aconseguir classificar-se entre el grup de favorits per l'excel·lent inici de temporada del Sant Andreu. A segona fase ha lluitat per les primeres places del grup, però els dos darrers matxs perduts l'han allunyat de la primera plaça. Els jugadors amb millor puntuació Michael Oratovsky 6 punts, Juan Carlos Escandell 5'5 punts, Francisco Baños 6 punts, Josep Valencia 6'5 punts. 22 jugadors alineats al primer equip. Equip amb interessant barreja de joventut i experiència.

SITGES. 4'5 punts.

Notable temporada del Sitges, assolint la permanència a Divisió d'Honor sense patir en cap moment a les darreres posicions. Ha aconseguit 4'5 punts força meritoris per aquest consistent equip. La primera fase ja va puntuar contra rivals directes com Reus Deportiu o Tres Peons. Durant la segona fase el seu rendiment ha anat a més, i ha aconseguit victòries meritòries com els desplaçaments a Lleida i Peona i Peó. Destaquen puntuacions de jugadors com Santi Beltran 5'5 punts, 4 dels quals a les darreres 4 partides; Antoni Ayas 5'5 punts; Antoni Escobar 6 punts; Jaume Almirall 6'5 punts. 16 jugadors alineats al primer equip. Bon equip titular, amb experiència a Divisió d'Honor.

TRES  PEONS. 4 punts.

Equip que acabava de pujar a Divisió d'Honor i ha aconseguit el seu objectiu de mantenir la categoria. La darrera ronda ha perdut davant l'Andorra, però ja havia sumat els punts necessaris gràcies a una notable segona fase. Ha guanyat matxs importants com contra el Peona i Peó, Foment Martinenc o Lleida. Els jugadors amb millor puntuació han estat Filemon Cruz 6 punts, Joan Prat 6'5 punts, Judit Clopés 6 punts i 4 consecutius a les darreres rondes. 14 jugadors alineats al primer equip. Tradicionalment un dels clubs amb més socis de Catalunya.

PEONA  I  PEÓ. 4 punts.



El primer any d'aquest equip a Divisió d'Honor. Va iniciar la primera fase amb algunes derrotes, però marcadors ajustats que demostraven que podia ser un equip competitiu. Després han anat puntuant amb equips importants com el Foment Martinenc i el Montcada. Van iniciar la segona fase amb un parell de derrotes contra Tres Peons i Sitges, que els situava en complicada posició. Però les victòries davant el Cerdanyola Vallès i el Reus Deportiu han salvat el Peona i Peó del descens. Els jugadors amb millor puntuació han estat Jaime Cuartas 6'5 punts, Albert Ezquerro 6 punts, Marc López 6 punts. 15 jugadors alineats al primer equip. Equip jove que treballa la cantera.

ANDORRA. 3'5 punts.

Un dels equips que baixa a Primera Divisió Catalana. Fins al darrer moment ha lluitat per evitar el descens de categoria. A les primeres rondes havia aconseguit dos punts molt importants contra Peona i Peó i Lleida. Però el final de la primera fase i l'inici de la segona ha encadenat algunes derrotes. L'empat contra el Cerdanyola i la victòria final contra el Tres Peons no han estat suficients per salvar-se. Els jugadors amb millor puntuació han estat Oscar de la Riva 6 punts, Esteve Mateu 9 punts. 16 jugadors alineats al primer equip. Equip potencialment més perillós de local.

LLEIDA.  1'5 punts.

Un altre dels equips que baixa a Primera Divisió Catalana. La primera fase d'aquest equip va ser fluixeta, acabant només amb 0'5 punt aconseguit contra Peona i Peó. A segona fase va reaccionar amb marcadors ajustats i una victòria davant el Reus Deportiu; però el Lleida no s'ha pogut salvar del descens. Els jugadors amb millor puntuació són Guillem Baches 5'5 punts; Alejandro Barbero 6'5 punts, Oscar Vallverdú 6 punts. 17 jugadors alineats.

REUS  DEPORTIU. 1'5 punts.

Un altre equip que baixa a Primera Divisió. També fluix inici de temporada d'aquest equip a primera fase on no va aconseguir puntuar massa davant els rivals directes. A segona fase va mostrar més competitivitat, inclús amb una meritòria victòria davant l'Andorra; però no ha aconseguit l'objectiu de la salvació. Els jugadors amb millor puntuació destaquen els darrers taulers Miquel Angel Fernandez o Damià Benet. 18 jugadors alineats al primer equip.


ALINEACIÓ DE  LA  JORNADA  11  FINAL  B



1)Oscar de la Riva   Andorra 
2)Santi Beltran   Sitges
3)Jaume Gallart  Tres Peons
4)Ruben Gallego  Andorra 
5) Ferran Cervelló  Peona i Peó 
6)Mario Bruned   Lleida
7)Amadeu Heredia  Foment Martinenc
8)Jaume Grau  Cerdanyola Vallès 
9)Damià Benet  Reus Deportiu 
10)Daniel Garcia Ramos  Peona i Peó  


ALINEACIÓ  DE  LA  LLIGA  FINAL "B"


1)Jaime Cuartas   Peona i Peó  6'5 punts.
2)Leonardo Valdés   Foment Martinenc   7 punts.
3)Alejandro Barbero   Lleida   6'5 punts.
4)Antoni Escobar  Sitges  6 punts.
5)Francisco Baños  Cerdanyola Vallès   6 punts.
6)Patrícia Llaneza   Foment Martinenc   6 punts.
7) Esteve Mateu   Andorra    9 punts.
8)Josep Valencia   Cerdanyola Vallès   6'5 punts.
9) Joan Prat   Tres Peons   6'5 punts.
10)Jaume Almirall   Sitges  6'5 punts.


"FINAL A  8"  CATEGORIA   PROMOCIÓ  SUB  12  LLIGA  CATALANA





S'ha disputat a Vilafranca del Penedés.

1) Peona i Peó
2) Masdenverge
3) Llinars del Vallès
4) Mollet

8 equips a la fase final.


Equip de Peona i Peó, guanyador del torneig.