divendres, 23 de gener del 2015

Prèvia Divisió d'Honor Grup 2. Carlsen segueix liderant Tata Steel després ronda 11.


PRÈVIA  DIVISIÓ  D'HONOR  GRUP  2


Segueix en directe






Un grup més desequilibrat que l'anterior. Amb alguns equips forts favorits al títol, i altres que lluitaran per evitar el descens de categoria. També un parell d'equips predestinats a mantenir les posicions intermitjes. 


Ronda 1

Barberà  -  Sitges
Mollet  -  SCC Sabadell
Cerdanyola Vallès  -  Sant Andreu
Terrassa  -  Escola d'Escacs de Barcelona


SCC  SABADELL

La temporada anterior va lluitar pel títol fins al final, quedant finalment segon classificat. Aquest any també ho faran ja que tindran un equip molt competitiu; davant les baixes de l'actual campió el Barcelona Uga, es presenten com un dels favorits al títol. La ronda 1 tindran un matx molt difícil i important contra el reforçat CE Mollet, nou equip de Divisió d'Honor però que pot presentar una alineació molt competitiva. El Sabadell té un equip molt semblant a l'any passat; amb la baixa de Josep Oms i l'alta de Lázaro Lorenzo, un canvi en els taulers del darrera.



ESCOLA  D'ESCACS  DE  BARCELONA

Un fort equip que sempre s'ha de contar amb ell per estar a les primeres posicions. Aquest any serà un dels favorits al títol gràcies a alguns reforços importants que ha portat a terme. La ronda 1 no es pot confiar davant el Terrassa, que ha tornat a la Divisió d'Honor. Hi ha canvis significatius a la plantilla de l'Escola d'Escacs de Barcelona. Són baixa Cristian Cruz, Fabien Libizewski i Sophie Millet. Però ha incorporat jugadors de primera línia com Marc Narciso, Alexander Rakhmanov, Alfonso Romero i Amalia Aranaz.



BARBERÀ

Un equip molt sòlid, que també la temporada anterior va lluitar per les primeres posicions fins al final. Aquest any tenen la baixa important de Marc Narciso, però els darrers taulers seguiran sent molt competitius, i serà un equip que pot guanyar a qualsevol. La ronda 1 li toca el Sitges, un altre equip que va fer una bona temporada 2014. Destaquen jugadors com Ipatov, Aimen Rizouk o Jonathan Alonso.



MOLLET

Després de pujar a Divisió d'Honor l'anterior temporada, el CE Mollet sembla presentar-se com un dels equips que lluitarà per les primeres posicions de la Lliga Catalana. S'ha reforçat amb incorporacions molt importants com Axel Bachmann, Daniele Vocaturo o Leonardo Valdés. També té un equip amb importants jugadors de la cantera catalana com Cristian Fernandez, Javier Amores, Jordi Bals o Pere Garriga. La ronda 1 tindrà un matx molt complicat contra el SCC Sabadell, però el Mollet podrà presentar una alineació molt competitiva i tindrà les seves opcions.




CERDANYOLA  VALLÈS

Un equip que tradicionalment es mantè a les posicions intermitjes de la Lliga Catalana. Aquesta temporada presenta alguns canvis a la seva alineació. Hi ha algunes baixes com Fabio Mareco, Miguel Muñoz o Josep Maria Barón. Però també hi ha incorporacions significatives com Jose Angel Guerra i el jove Jose Eduardo Martínez. La ronda 1 un matx que es presenta molt igualat contra el Sant Andreu.


SANT  ANDREU

Equip que l'any passat va realitzar una excel·lent temporada, arribant a jugar en el grup de la Final A entre els 8 primers. Aquesta temporada mantè el bloc compacte, disposats a com a mínim mantenir el nivell de l'any anterior. Incorporació important també la de Sayed Akbarinia. Serà un equip que estarà previsiblement en zona intermitja. Matx molt igualat i interessant a ronda 1 contra el Cerdanyola Vallès. Altres jugadors importants del Sant Andreu són Arian González o Karen Movsziszian.


SITGES

Bona temporada del Sitges l'any anterior realitzant una notable segona fase al grup per la permanència. Aquest cop presentarà també el mateix bloc compacte que pot presentar batalla contra qualsevol. Els jugadors més importants d'aquest equip són Enrique Fernandez, Santi Beltran o Lacasa. La ronda 1 matx contra el Barberà; en principi no són favorits, però el Barberà que ha tingut alguna baixa no es pot confiar.


TERRASSA

El Terrassa torna a la màxima categoria dels escacs catalans. Té jugadors força experimentats que poden ser molt competitius com Alexandre Pablo, Emili Simon o Joan Pomés. També destacar la nova incorporació de Miguel Muñoz. Pot ser un equip que pot puntuar contra qualsevol. La ronda 1 jugaran contra el potent Escola d'Escacs de Barcelona. Molt difícil però tots els encontres s'han de jugar.


TATA  STEEL

WIJK  AAN  ZEE


Web Oficial

Segueix en directe

Crònica Europe Echecs ronda 11

Crònica Chess Live ronda 11


Ronda 12

Van Wely  -  Jobava                   1/2  -  1/2
Radjabov  -  Hou Yifan               1/2  -  1/2
Ivanchuk  -  Caruana                   1/2  -  1/2
Vachier Lagrave  -  Aronian        1/2  -  1/2
Liren Ding  -  Carlsen                  1/2  -  1/2
Saric  -  Wojtascek                         1  -  0
Anish Giri  -  Wesley So                1  -  0


Ronda 11

Anish Giri  -  Van Wely             1  -  0
Wesley So  -  Saric                      1  -  0
Wojtascek  -  Liren Ding             0  -  1
Carlsen  -  Vachier Lagrave        1/2  -  1/2
Aronian  -  Ivanchuk                   1/2  -  1/2
Caruana  -  Radjabov                  1/2  -  1/2
Hou Yifan  -  Jobava                    1  -  0


Classificació després ronda 11

Magnus Carlsen    8'5 punts.
Anish Giri             8 punts.
Wesley So            7'5 punts.
Vachier Lagrave   7'5 punts.
Liren Ding            7'5 punts.
Vassily Ivanchuk     7 punts.
Fabiano Caruana     7 punts.
Teimour Radjabov   6 punts.
Levon Aronian        5'5 punts.
Wojtascek                  5 punts.
Hou Yifan                4'5 punts.
Loek Van Wely         4 punts.
Ivan Saric                   4 punts.
Baadur Jobava           2 punts.


Propera ronda 13

Wesley So  -  Van Wely
Wojtascek  -  Anish Giri
Carlsen  -  Saric
Aronian  -  Liren Ding
Caruana  -  Vachier lagrave
Hou Yifan  -  Ivanchuk
Jobava  -  Radjabov


VIATGE  ALS  ESCACS



Partida Víctor Lillo - David Norwood

Comentada per Víctor Lillo.



TERRITORIAL   PER  EDATS

VALLÈS  OCCIDENTAL


Chess Results



EL  BLOG  RECOMANA