dimarts, 20 de gener del 2015

Prèvia Lliga Catalana Divisió d'Honor Grup 1. Reglament pronòstics Grup Facebook Lliga Catalana. Tata Steel després ronda 9





PRÈVIA  DIVISIÓ  D'HONOR  GRUP  1





Un grup que promet resultar força equilibrat. Equips que han estat darrerament a les posicions altes les darreres temporades, han afluixat una mica perdent alguns jugadors; com el Barcelona Uga, Sant Josep de Badalona o el Montcada. El Foment Martinenc o el Figueres han lluitat els darrers anys en posicions intermitjes i tindran un equip molt sòlid. El Peona i Peó i el Tres Peons van lluitar l'any passat per eludir el descens però aquest any arribaran amb un equip més consolidat. I el Catalunya entra a Divisió d'Honor amb un equip amb opcions a mantenir-se a mitja taula. Tots els matxs del grup resultaran interessants i incerts.


Ronda 1

Barcelona Uga  -  Sant Josep
Montcada  -  Foment Martinenc
Catalunya  -  Figueres
Peona i Peó  -  Tres Peons


BARCELONA   UGA

Actual campió de l'anterior Lliga Catalana 2014. Aquesta temporada ha perdut alguns jugadors importants del primer equip com Hipòlit Asís o Marc Sanchez; tindrà més complicat revalidar el títol però serà un dels favorits d'aquest grup, i també un equip que pot puntuar contra qualsevol rival. Els seus jugadors més importants són els GM Dani Alsina i Xavi Vila; i els MIs David Pardo, Axel Delorme i Robert Alomà. El primer matx serà molt interessant contra el Sant Josep de Badalona, un altre dels equips que lluitarà també per les primeres posicions.




SANT  JOSEP  DE  BADALONA

4art classificat de l'anterior Lliga Catalana. Va ser un dels equips que va lluitar pel títol fins al final. Aquesta temporada també ho tindrà una mica més complicat a causa d'alguna baixa al seu primer equip; entre aquestes podem citar a Lázaro Lorenzo i Daniil Dvirny que han deixat el club. Com a reforç podem citar al MF Lluís Oms que pot reforçar els taulers de darrera. El primer matx contra el Barcelona Uga servirà per demostrar si aquest equip pot tornar a lluitar pel títol. Els seus jugadors més destacats són GM Fernando Peralta, GM Arthur Kogan i els MIs Joan i Jordi Fluvià.





FIGUERES

Va quedar 5è l'anterior Lliga Catalana 2014 realitzant una gran temporada. Aquest any han perdut jugadors importants com René Alonso i Emilio Córdova. Però també s'han reforçat amb el GM Bachar Kouatly. Aquest, MI Jorge Gonzalez, MF Víctor Lillo o el MF Jaume Vives són alguns dels jugadors més importants. Aspiren a tornar-se a classificar pel grup que lluitarà pel títol. La ronda 1 no es poden confiar contra el Catalunya Escacs club, nouvingut a la categoria, i es que en aquest grup cap matx serà fàcil.



MONTCADA

Va quedar 8è l'anterior Lliga Catalana 2014. Durant aquesta darrera temporada havia perdut alguns jugadors importants, però aquesta vol entrar amb més força al grup privilegiat havent-se reforçat amb dos importants jugadors. Parlem dels GMs Danyil Dvirnyy i Amador Rodríguez. Aquests, Rolando Alarcon, Arturo Vidarte o Víctor Vehí són alguns dels seus jugadors més importants. Ronda 1 contra Foment Martinenc, un altre sòlid equip que plantejarà un matx molt complicat.



FOMENT  MARTINENC

Va quedar 9è classificat l'anterior temporada. Sempre té un equip compacte que asegura mantenir les posicions mitjanes de la taula. Han perdut el primer tauler Leonardo Valdés, però ha arribat la nova incorporació MI Marcos Llaneza que el substituirà en aquesta posició. Tenen altres jugadors importants com MI Alfonso Jerez o MI Manuel Granados. La primera ronda matx molt igualat contra el Montcada.




TRES  PEONS

12ena posició la temporada anterior. Té un sòlid equip amb molts jugadors que porten anys jugant junts. Tenen pràcticament el mateix equip que el 2014. Destaquen Jonathan i Filemon Cruz als primers taulers. La ronda 1 difícil matx contra el Peona i Peó.





PEONA  I  PEÓ

13ena posició la temporada anterior. Tenen un jove equip amb un any d'experiència a la Divisió d'Honor. S'ha produït els darrers dies la important novetat de la incorporació del MF Josué Exposito. Destaquen també jugadors com GM Cuartas o MI Ana Matnadze. Ronda 1 interessant matx contra el Tres Peons, pot resultar un rival directe.



CATALUNYA

Equip que acaba de pujar a Divisió d'Honor. Presenta la important incorporació del GM Herminio Herraiz. També tenen jugadors importants com Jordi Amigó, Joan Canal i Felipe Vera. Interessant matx a ronda 1 contra el Figueres per comprovar quines seran les opcions d'aquest equip.







REGLAMENT  PRONÒSTICS  MATXS   LLIGA  CATALANA

Al "Grup de Facebook Lliga Catalana" es poposaran cada jornada 5 matxs entre Divisió d'Honor i Primera Divisió. D'aquests hi haurà dos tipus de pronòstics.

Un serà l'enquesta, on es proposarà el guanyador de l'encontre o possible empat que es votarà a les tres opcions que sortiran a l'entrada. No es podrà afegir cap més opció, sota risc de ser penalitzat amb punts. El vot s'efectuarà simplement fent click a una de les tres barres que proposaran el 1, X o 2. Encertar aquest pronòstic valdrà 1 punt per a cada encontre.

L'altre pronòstic s'efectuarà afegint un comentari a l'entrada corresponent de l'encontre. En aquest cada persona proposarà el resultat exacte del matx. Els qui encertin el resultat exacte tindran un altre punt.

En un i altre cas només es podrà proposar una opció. Per cada un dels matxs es podrà aconseguir per tant, 0 punts sino hi ha encert; 1 punt si encertes qui guanya; i dos punts si encertes qui guanya i resultat exacte, o si hi ha empat i has afegit el comentari de 5 - 5.

Punts Extra

Es poden aconseguir "punts extra" de dues maneres:

1) Si algú encerta el primer pronòstic de guanyador en els  5 matxs proposats d'una determinada jornada.  En aquest cas aquest jugador tindria 1 punt més a la classificació.
2) Si algú encerta el segon pronòstic de resultat exacte en els 5 matxs proposats d'una determinada jornada. En aquest cas aquest jugador tindria un altre punt extra, que sumaria al ja aconseguit pel cas 1, d'encertar també guanyador de l'encontre (per tant seria un cas on s'acumularien 2 punts extra per jornada).

Límit per votar

S'acceptaran vots en l'enquesta i els comentaris dels resultats fins a les 15h del dia on tindrà lloc la jornada de Lliga Catalana corresponent.

Classificacions i premi

Els resultats i classificacions provisionals de cada setmana sortiran publicats al Blog "Rabiosa Actualitat". S'aniran acumulant els punts de cada jornada fins que s'acabi la Lliga.
El guanyador al finalitzar la Lliga Catalana, tindrà la possibilitat de jugar un Matx a Blitz contra MI Michael Rahal; amb conexió per skype i comentaris en directe. Després es poden penjar les partides al seu canal de youtube.




TATA  STEEL

WIJK  AAN  ZEE



Web Oficial

Segueix en directe

Crònica Europe Echecs Ronda 9

Crònica Chess Live ronda 9

Crònica chess 24 ronda 9


Ronda 10

Van Wely  -  Hou Yifan               1  -  0
Jobava  -  Caruana                        0  -  1
Radjabov  -  Aronian                    1/2  -  1/2
Ivanchuk  -  Carlsen                    1/2  -  1/2
Vachier Lagrave  -  Wojtascek    1/2 - 1/2
Liren Ding  -  Wesley So            1/2 - 1/2
Saric  -  Anish Giri                       0  -  1          


Ronda 9

Saric  -  Van Wely                         1/2  -  1/2
Anish Giri -  Liren Ding                  1  -  0
Wesley So  -  Vachier Lagrave       1/2  -  1/2
Wojtascek  -  Ivanchuk                    1/2  -  1/2
Carlsen  -  Radjabov                          1  -  0
Aronian  -  Jobava                              1  -  0
Caruana  -  Hou Yifan                        1/2  -  1/2


Classificació després ronda 10

Magnus Carlsen     7'5 punts.
Wesley So              6'5 punts.
Vachier Lagrave     6'5 punts.
Vassily Ivanchuk    6 punts.
Liren Ding               6 punts.
Anish Giri               6 punts.
Fabiano Caruana     6 punts.
Wojtascek                 5 punts.
Teimour Radjabov   5 punts.
Levon Aronian         4'5 punts.
Loek Van Wely        3'5 punts.
Hou Yifan                 3 punts.
Ivan Saric                 3 punts.
Baadur Jobava       1'5 punts.


Propera ronda 11

Anish Giri  -  Van Wely
Wesley So  -  Saric
Wojtascek  -  Liren Ding
Carlsen  -  Vachier Lagrave
Aronian  -  Ivanchuk
Caruana  -  Radjabov
Hou Yifan  -  Jobava


ANUNCI  DEL  BLOG




FOTOGRAFIES  COPA CATALANA