dimecres, 25 de febrer del 2015

Anàlisi Grup 2 Divisió d'Honor Lliga Catalana després ronda 5. Bundesliga alemana després ronda 11. Wesley So guanyador a Bunratty


Segueix en directe





ANÀLISI  GRUP  2  DIVISIÓ  D'HONOR

MOLLET.  4 punts.

Clara victòria del Mollet a ronda 5 davant el Terrassa, consolidant els primers en la lluita per les primeres posicions del grup. Molt bones puntuacions de varis jugadors de l'equip, primers taulers i últims. Destaquen Axel Bachmann 3'5 punts de 4 partides jugades, Vocaturo 4 punts, Pere Garriga 5 punts, Esteban Montilla 4 punts; o Jordi Bals, Cristian Fernandez i Ricard Morros 3'5 punts. Li queda jugar contra dos rivals complicats i directes en la lluita per les primeres posicions: l'Escola d'Escacs de Barcelona i el Sant Andreu. 13 jugadors utlitzats.


SCC SABADELL.  4 punts.

Important victòria del SCC Sabadell contra un Sant Andreu que aquesta temporada estava demostrant ser un rival dur. Li queden a properes rondes el Sitges, i una darrera ronda contra el Barberà que pot resultar molt important per les seves opcions al títol. Manté un bloc molt regular en les puntuacions; els jugadors on aquesta resulta més alta són Alvar Alonso 3 punts, Rojas 3 punts, Lázaro Lorenzo 3'5 punts, Kike Colón 3'5 punts i Carles Díaz 3'5 punts. 14 jugadors utilitzats.


BARBERÀ.  4 punts.

Barberà ha perdut contra l'Escola d'Escacs de Barcelona en un dels matxs de la jornada. Encara està en bona situació, però ara no pot punxar massa per no complicar el pas al grup capdavanter. Li queden com a rivals el Sant Andreu i el SCC Sabadell, un calendari difícil. Destaquen les puntuacions de Benjamin Pérez i Sergi Obon amb 4 punts; també interessants els 3 punts de 4 partides de Gómez Jurado. 12 jugadors utilitzats.


SANT  ANDREU.  3'5 punts.

Primera derrota de la temporada del Sant Andreu contra el potent SCC Sabadell. De moment continua amb bona situació per classificar-se pel grup dels capdavanters; calendari difícil li queda contra Barberà i Mollet. Destaquen les puntuacions d'Akbarinia 3'5 punts i Pueyo amb 3 punts. 13 jugadors utilitzats.


ESCOLA D'ESCACS  DE  BARCELONA.  3 punts.

Important victòria contra el Barberà per encara aspirar a classificar-se entre els capdavanters. Li queda la propera ronda un matx interessant i important contra el Mollet, i finalment contra el Cerdanyola Vallès. Destaquen les puntuacions de Marc Narciso 4 punts, Jorge Alberto Ramírez 3'5 punts de 4 partides, o Viktor Moskalenko 2 punts les dues partides jugades. 15 jugadors utilitzats.


CERDANYOLA  VALLÈS.  1'5 punts.

Important victòria del Cerdanyola davant el Sitges, que li proporciona un valuós punt cara a la segona fase. Les properes rondes li queden el Terrassa i finalment l'Escola d'Escacs de Barcelona. Destaquen les puntuacions de Guerra al primer tauler amb 3 punts i Jose Eduardo Martínez amb 3'5 punts. 14 jugadors utilitzats.


TERRASSA.  0 punts.

Derrota del Terrassa contra el Mollet, i els primers segueixen encara sense puntuar. Ara li queda un calendari més favorable a intentar aconseguir-ho; primer el Cerdanyola Vallès, i finalment el Sitges que tampoc s'ha estrenat. Aquests equips necessiten punts que els hi poden ser valuosos a segona fase. Destaca la puntuació de Jordi del Amo als darrers taulers. 13 jugadors utlitzats.


SITGES.  0 punts.

Nova derrota del Sitges contra el Cerdanyola Vallès. De moment no han començat bé aquesta Lliga Catalana els del Garraf, sense estrenar el marcador i amb algunes derrotes clares. La darrera temporada per això va ser un equip que va anar a més. La propera ronda difícil contra el SCC Sabadell i la darrera ronda ho intentarà contra el Terrassa. 16 jugadors utilitzats.



EQUIP  GRUP  2  DESPRÉS   5  RONDES



1) Axel Bachmann         Mollet
2) Daniele Vocaturo       Mollet
3) Marc Narciso          Escola d'Escacs de Barcelona
4) Pere Garriga                Mollet
5) Cristian Fernandez       Mollet
6) Lázaro Lorenzo          SCC Sabadell
7) Benjamin Pérez             Barberà
8) Esteban Montilla             Mollet
9) Sergi Obon                      Barberà
10) Carles Díaz Camallonga  SCC Sabadell



BUNDESLIGA  ALEMANA






Classificació després 11 rondes

Baden Baden    21 punts.  Jugadors com Aronian, Svidler, Bacrot, Naiditsch, Shirov, Vallejo.
Werder Bremen  19 punts. Jugadors com Fressinet, Areshenko, Mc Shane, Edouard.


Blanques: Richard Rapport    Hansa Dormund
Negres:    Donchenko       Hockenheim






TORNEIG  BUNRATTY




Wesley So guanyador d'aquest torneig a Irlanda.


Classificació final

1) Wesley So    5 punts.
2) Nigel Short    4'5 punts.
3) Nik Pert         4'5 punts.
Peter Wells         4'5 punts.
Bogdan Lalic      4'5 punts.



GRAND  PRIX  TIBLISI







Classificació després 9 rondes

Tomashevsky     7 punts.
Jakovenko       5'5 punts.
Rajabov             5 punts.
Mamedyarov   4'5 punts.
Kasimdhzanov  4'5 punts.
Domínguez        4'5 punts.
Anish Giri          4'5 punts.
Grishuk               4 punts.
Vachier Lagrave  4 punts.
Jobava                   4 punts.
Svidler                  3'5 punts.
Andreikin              3 punts.


Propera ronda 10

Radjabov  -  Anish Giri
Domínguez  -  Mamedyarov
Svidler  -  Grishuk
Vachier Lagrave  -  Jakovenko
Kasimhzanov  -  Jobava
Andreikin  -  Tomashevsky



ANUNCI  DEL  BLOG


Article de Joaquim Travesset a Ajedrez 365 sobre Francesc Vivas.