dimarts, 10 de març del 2015

Anàlisi Grup 2 Divisió d'Honor Lliga Catalana finalitzada la primera fase. Xina guanya un Matx a l'India. Inici Open Reykjavic; Damià Benet fa taules contra Jon Ludvig Hammer


Segueix en directe





ANÀLISI  GRUP  2  DESPRÉS  PRIMERA  FASE

Barberà ha estat el sorprenent guanyador del grup 2 amb 6 punts; afrontarà la segona fase com un dels aspirants al títol.
SCC Sabadell amb 5 punts sembla haver perdut el favoritisme per lluitar pel títol, però té equip encara per mantenir alguna opció.
Escola d'Escacs de Barcelona i Sant Andreu també s'han classificat pel grup A dels favorits, però han perdut cert marge per lluitar per la primera posició.

CE Mollet ha lluitat desde el principi per les primeres posicions del grup, però els rivals eren durs, i finalment ha quedat en el grup B amb suficients punts per continuar a Divisió d'Honor.
Cerdanyola Vallès també ha quedat en el grup B havent aconseguit uns punts força valuosos per mantenir la categoria.
Terrassa amb 1 punt i Sitges amb 0 punts ho tindran més complicat per lluitar per salvar la categoria al Grup B.



BARBERÀ.  6 punts.

Líder del grup després de la seva important victòria contra el SCC Sabadell, un matx que pot resultar decisiu en la lluita pel títol. El Barberà inicia la segona fase amb serioses opcions a guanyar el campionat. La propera ronda contra el Figueres, equip que no sembla trobar-se en la mateixa forma que la temporada anterior, però igualment pot resultar perillós. Destaquen les puntuacions del primer tauler Aimen Rizouk 4 punts, Jonathan Alonso 4'5 punts, Erik Martínez 4'5 punts, Benjamín Pérez 6 punts, Sergi Obon 5'5 punts. 13 jugadors utilitzats.


SCC  SABADELL.  5 punts.

Derrota important del SCC Sabadell davant el Barberà, com la temporada anterior. Ara les opcions del Sabadell al titol són complicades, tenint en compte que a l'altre grup el Barcelona Uga s'ha classificat amb 7 punts. La propera ronda matx contra el Tres Peons, un dels equips sorpresa de la Lliga. Destaquen les puntuacions de Alvar Alonso 5 punts. Enrique Colon 5 punts i Carles Díaz Camallonga 5'5 punts. 14 jugadors utilitzats.


ESCOLA  D'ESCACS  DE  BARCELONA.  4'5 punts.

Irregular temporada fins al moment de l'Escola d'Escacs de Barcelona. Empat en aquesta ronda contra el Cerdanyola del Vallès que els deixa sense pràcticament opcions al títol, al que semblaven en un principi com un dels aspirants. A segona fase primer matx complicat i igualat contra el Sant Josep de Badalona. Destaquen les puntuacions de Marc Narciso 5'5 punts, Antoni Gual 5 punts, Jorge Alberto Ramírez 5 punts. 16 jugadors utilitzats.


SANT  ANDREU.  4'5 punts.

Important victòria d'aquest club a ronda 7 contra el Mollet, aconseguint la meritòria classificació pel Grup A. El Sant Andreu està realitzant una molt bona temporada tenint en compte també el nivell del grup. A propera ronda s'enfrontarà al líder de la Lliga el Barcelona Uga. Destaquen les puntuacions de Movsziszian 4 punts, Eric Domínguez 4'5 punts i les puntuacions molt repartides d'altres jugadors. 14 jugadors utilitzats.


MOLLET.  4 punts.

Derrota mínima del Mollet contra el Sant Andreu a ronda 7. Ha ofert bones sensacions en aquesta Lliga, però finalment no ha pogut classificar-se pel Grup A. Potser les absències dels primers taulers Bachmann i Vocaturo per jugar campionats europeus han estat decisives. La segona fase la iniciarà jugant contra el Montcada; els 4 punts que porta el Mollet li haurien de suposar no tenir problemes per mantenir la categoria. Destaquen les puntuacions de Pere Garriga 6'5 punts; Cristian Fernandez 5'5 punts amb 5 punts consecutius; Esteban Montilla 5 punts, Vocaturo 4 punts de 5 partides. 17 jugadors utilitzats.


CERDANYOLA  VALLÈS.  3 punts.

Important empat del Cerdanyola Vallès contra l'Escola d'Escacs de Barcelona; tot el que ha sumat cara a aquesta segona fase li suposa un marge important per no patir en la lluita pel descens; dels equips implicats  amb menys de 4 punts, és el que parteix d'una posició més òptima. Propera ronda matx contra el Catalunya, equip que ha mostrat ser competitiu en aquesta Lliga. Destaquen les puntuacions de Jose Angel Guerra 4'5 punts, Jose Eduardo Martínez 4'5 punts. Interessants també els 2'5 punts de Valencia les darreres 3 partides; i els 3 punts de Llàtzer Bru les darreres 4 partides. 14 jugadors utilitzats.


TERRASSA.  1 punt.

Important victòria del Terrassa a ronda 7 contra el Sitges, que li permet afrontar la segona fase amb opcions a mantenir la categoria. Destaquen les puntuacions de Xavier Duran amb 4 punts de 5 partides, i també Enver Sadrija amb 4 punts. La propera ronda matx contra el Foment Martinenc. 14 jugadors utilitzats.

SITGES.  0 punts.

Complicada li queda la segona fase al Sitges, al no haver puntuat fins al moment. Propera ronda intentarà reaccionar contra el Peona i Peó. 16 jugadors utilitzats.


ALINEACIÓ  GRUP  2


1)Jose Angel Guerra    Cerdanyola Vallès
2)Marc Narciso   Escola d'Escacs de Barcelona
3)Alvar Alonso    SCC Sabadell
4)Pere Garriga    Mollet
5)Cristian Fernández   Mollet
6)Erik Martínez   Barberà
7)Benjamín Pérez   Barberà
8)Sergi Obon   Barberà
9)Enrique Colón   SCC Sabadell
10)Carles Díaz Camallonga    SCC Sabadell


MATX  XINA  -  INDIA






India   14


Lalith Babu, Baskaran Adhiban, Sethuraman, Krishnan Sasikiran.


Xina    18


Ding Liren, Wei Yi, Wang Chen, Zhou Jianchoa


Partida ronda 8

Wang Chen          1
Adhiban               0






OPEN  REYKJAVIC





Hi ha participants com Mamedyarov, David Navara, Pavel Eljanov, Melkumyan, Movsesian, Granda o Ludvig Hammer.

Destacar que a ronda 1 el jugador català del Reus Deportiu Damià Benet ha fet taules contra el GM noruec Jon Ludvig Hammer, 2651 elo FIDE.


Partida ronda 1

Damià Benet   Reus Deportiu      1/2
GM Jon Ludvig Hammer            1/2






EL  BLOG  RECOMANA


Interessant article a Chess Base en anglès. Com pensen els GMs. Hi ha els comentaris en videos.