diumenge, 17 de febrer del 2013

Anàlisi Divisió d'Honor o Lliga Catalana després Ronda 5

Tornarem a fer una anàlisi de la Divisió d'Honor equip per equip havent finalitzat la Ronda 5.

Segueixen amb la tònica del liderat. Amb baixes també guanyen.

SC SABADELL. 5 de 5. Aquest equip és un líder ferm. Tenia baixes importants, tot i així han aconseguit una victòria abultada davant el fort Cerdanyola Vallès. Al primer tauler aquesta vegada ha jugat el GM Alvar Alonso que ha aconseguit guanyar i porta uns destacables 5 punts de partides jugant de 1er tauler o 2on. Un parell de taules als taulers següents de davant; i els de darrera en aquesta ronda han estat excel·lents guanyant els convocats per aquest matx. Hi ha equip per davant i per darrera, resultarà molt difícil que se'ls escapi el campionat. La setmana que ve per això hauran d'anar amb molt de compte, Montcada i van de visitants. Serà un matx apoteòsic!. Faig una rectificació de darrer minut. He comentat abans en una nota que hi hauria aquesta setmana "Prèvia del matx retransmés dissabte"; No exactament. Faré potser dos prèvies!, el matx retransmés i aquest segur!. I si són el mateix doncs ja analitzaré aquest i un altre per no decebre als lectors.

Somien amb el títol, tot i que els de davant es mostren imparables. El cap de setmana que ve serà decissiu.

BARCELONA  UGA. 4 de 5. Aquests segueixen guanyant. Ja vaig comentar que després de la primera ensopegada reaccionarien i lluitarien sempre per dalt. Victòria fàcil contra el cuer i ara a esperar la ronda de dissabte proper on hi haurà l'enfrontament a "cara de gos" Montcada - SC Sabadell, a veure si el resultat els beneficia. Barcelona Uga jugarà contra Sant Andreu com a visitant, un matx també interessant i complicat. Els de la Via Laietana confiaran en els taulers entre 6 i 10 més o menys que estan aconseguint força punts; per exemple MI David Pardo 4 punts de 5 partides o ja vem comentar MI Angel Martin amb 5 punts de 5. Els joves de davant cumpleixen i també puntuen.

MONTCADA. 4 de 5. Per mi un equip a tenir en compte. Alguna cosa em fa pensar que tot i que semblava que no eren favorits, ells tenien fe. Davant del matx de dissabte decissiu a casa contra el SC Sabadell, si aquest com es presumeix ve amb tot, les possibilitats del Montcada pasen per la possible alineació del GM Matthieu Cornette que va jugar 1 partida a la ronda 3; en cas contrari ho tenen difícil però ho intentaran, són partides d'escacs i poden passar coses. Ja parlarem d'aquest matx entre setmana. Del Montcada hi ha una franja de jugadors que està fent molts punts: MF José Camacho 5 punts de 5, MF Erik Martínez 3 i mig de 5, MF William Espinoza 4 punts de 4 partides.

Han punxat però tenen coses a dir. Són equips molt durs.

ESCOLA D'ESCACS  BARCELONA. 3 de 5. Els actuals campions han punxat aquesta setmana inesperadament contra Sant Josep de Badalona que també té un bon equip i volia reaccionar. L'Escola d'Escacs Barcelona tenia algunes baixes a partir dels taulers del mig, quan jugués amb un dels grans de la categoria ho pots pagar. Va ser un matx disputat però el van perdre, i ara ho tenen complicat pel títol però es un equip que pot seguir guanyat a qualsevol i pot dir coses, no tiraran la tovallola en cap moment. Hi ha jugadors com GM Cristian Cruz 4 punts de 5 o Javier Ruiz Manchon 3 i mig de 5 partides que estan fent un excel·lent torneig. Hi ha equip per reaccionar, la setmana que ve contra el Foment Martinenc.

BARBERÀ. 3 de 5. Atenció a aquests perquè han guanyat el la sempre complicada visita a Andorra, i aquesta vegada aquest darrer ha alineat un equip competitiu a casa. O sigui estan tenint mèrit alguns resultats del Barberà, per mi aviat donaran alguna sorpresa sonada. Es un equip que ha utilitzat bastants jugadors; les seves possibilitats poden passar per si segueixen alineant a GM Aimen Rizouk o a MI Jean Michael Sprenger. La setmana que ve contra el Sant Josep de Badalona serà un matx per decidir quin equip pot ser un dels arbitres del torneig.

SANT JOSEP DE BADALONA. 3 de 5. Campanada d'aquest equip contra Escola d'Escacs Barcelona, que tot s'ha de dir venia amb algunes baixes. Però ja deiem que el Sant Josep tenia un equip fortíssim i era qüestió de temps que anés sumant punts. Dissabte que ve important matx contra el Barberà per decidir qui pot treure el cap per la zona alta de la classificació. Important en aquest equip que van alinear el seu primer tauler GM Arthur Kogan, desde la ronda 3 no ho feien; si segueix jugant tindran més possibilitats.


Comoditat a la zona mitja de la classificació.

FOMENT  MARTINENC. 2 i mig de 5. Aquest sòlid equip segueix al mig de la classificació. Contra el Figueres a casa sabien que era un matx important i van presentar una alineació molt potent, sense baixes. Després de guanyar ara se'ls presenta una lliga més tranquila, per mi podrien donar en algun moment alguna sorpresa perquè els taulers de darrera són forts jugui qui jugui. Compte que l'Escola d'Escacs Barcelona no es confii.

Equips que han de vigilar una mica ara, però tampoc crec que en un futur pateixin.

ANDORRA. 2 de 5. Després de 2 victòries en 3 rondes vitals, després han perdut 2 matxs. El darrer a casa van presentar una forta alineació confiant en el "factor pista" però el Barberà està en forma. De moment no estan a baix de tot, però ara han de començar a vigilar. La nota positiva del darrer matx es que han aconseguit alguns punts en els taulers de darrera, això en un futur els hi pot donar confiança. La setmana que ve van a Cerdanyola, un equip amb urgències, serà un matx molt interessant.

SANT  ANDREU. 1 i mig de 5. Per mi estan fent millor campionat dels punts que tenen. Han perdut algunes donant la cara. Ho tenien complicat contra el Montcada i només van perdre 6 a 4. Ara se'ls hi complica i han tornat a posicions més baixes, però es portarà a terme segurament la reacció. Difícil que aquesta es produeixi la setmana que ve contra el potent Barcelona Uga però segur que ho intentaran. Bon rendiment porta el jove MF Erik Domínguez amb 3 i mig de 5 partides.

Estan lluitant a la zona baixa. Pateixen, però hi ha confiança encara.

FIGUERES. 1 de 5. Després de donar la campanada a casa, aquesta setmana han perdut contra un Foment Martinenc que va presentar una potent alineació. Ara tornen a llocs compromesos, però hi ha confiança que la setmana propera contra el Sitges i de local es pugui puntuar i caminar cap a zones tranquiles. Estan repartint força els punts entre els taulers de davant i els de darrera.

CERDANYOLA  VALLÈS. 1 de 5. Un altre cap de setmana complicat per aquest equip amb la derrota davant SC Sabadell. De moment estan aquí, però que ningú se'n refii d'aquest equip perquè el calendari no els hi ha afavorit i ara poden començar la remontada, hi ha equip per fer-ho. Les seves possibilitats passen perquè jugui el seu primer tauler GM Fernando Peralta. La setmana que ve els hi ve l'Andorra, també voldran puntuar o la victòria. En algun moment el Cerdanyola Vallès reaccionarà.

SITGES. 0 de 5. Es l'equip que ho té més complicat. De totes maneres ara també poden ser perillosos perquè igual juguen sense pressió; a entrenar-se per la futura Promoció, ja que aquest any els dos darrers que ocupen plaça de descens sembla que promocionaran. Ells han de pensar que encara poden reaccionar, i si no doncs..... jugar en una divisió més dura servirà de millor entrenament que l'equip que vingui de sota de la divisió inferior. Poden dir coses encara. Destacable el rendiment que estan tenint els primers taulers per l'elo que tenen respecte als altres, aquest cap de setmana tres taules aquests.