dilluns, 25 de febrer del 2013

Anàlisi Divisió d'Honor o Lliga Catalana Ronda 6

Finalitzada aquesta ronda 6 el SC Sabadell continua líder després de guanyar un matx molt important contra el Montcada per 6 a 4. A un punt es troba el Barcelona Uga encara amb possibilitats amb 5 punts. En la lluita per eludir les places de promoció també hi ha emoció.

Líder en solitari salva un matx molt important. Cada vegada té menys adversaris.

SC SABADELL. 6 de 6. Salvant un matx important contra el Montcada que es trobava en bona forma, el SC Sabadell continua ferm defensant el liderat. Màxim favorit en el camí cap al títol. A més en aquest matx no va jugar GM Paco Vallejo, però si ho va fer el GM Alexander Fier que va guanyar, personalment pensava que no jugaria cap més, ara tenen un reforç en actiu més. La setmana que ve jugaran contra CE Sant Andreu, equip que necessita puntuar per començar a trobar-se en zona baixa, pot haver emoció. Destaquen els 4 i mig punts de 6 de GM Alvar Alonso, els 5 punts i mig de 6 de GM Juan Manuel López, o també els 4 i mig de 6 de MI Luís Rojas.

Aspirant a intentar atrapar el líder. Sempre estaran atents a actualitzar resultats diumenge a partir 16 h.

BARCELONA   UGA. 5 de 6. Victòria important d'aquest equip contra CE Sant Andreu. Segur estaven també atents al Montcada - SC Sabadell. De moment queden com a únics perseguidors del líder. Lluitaran fins al final, segur tenen moltes ganes, a partir de la ronda 2 no han afluixat. M'es igual qui guanyi, però vull que hagi emoció. La setmana que ve matx interessant a casa contra el Figueres, tractaran que continui la ratxa. Destaca MI Hipol·lit Asís amb 4 i mig punts de 6 partides, MI David Pardo amb 5 de 6, i excel·lent "score" de MI Angel Martin amb 6 punts de 6 partides.

Matemàticament tot és possible. Crec que no es rendeixen en la lluita per la primera posició. Tenen equips molt potents.

ESCOLA D'ESCACS  BARCELONA. 4 de 6. Hi ha equip i motivació per lluitar per dalt. Han perdut dos matxs, però no es desinflen i aquesta ronda han guanyat al Foment Martinenc. La setmana que ve juguen contra el Siges que necessita el punt per intentar salvar-se. Es un equip comptacte amb pocs canvis amb l'alineació l'Escola d'Escacs. Destaca l'"score" de GM Viktor Moskalenko amb 4 i mig punts de 6 partides, GM Cristian Cruz amb 4 i mig punts de 6 partides o MI Alex Bolfill amb els mateixos punts.

MONTCADA. 4 de 6. Van realitzar un resultat molt digne contra els líders el Sabadell, van perdre però amb el cap alt i per mi no han tirat la tovallola. La setmana que ve juguen contra l'Andorra, sempre és una visita complicada, hauran d'anar amb compte. Interessant els 3 i mig punts de 4 partides de MI Robert Alomà, els 5 de 5 de MF José Camacho que aquesta ronda darrera no la va jugar, 4 de 6 MF Erik Martínez. I atenció també al MF William Spinoza amb 5 punts de 5 partides.

SANT  JOSEP  BADALONA. 4 de 6. Victòria per la mínima contra el Barberà en l'interessant matx de retransmissió. Encara aspiren a mantenir les posicions capdavanteres. Tenen un equip potent i volen seguir guanyant. Es presenta molt emocionant el matx proper contra el Cerdanyola Vallès, aquest ve de guanyar i amb algun reforç, ja parlarem aviat. En el Sant Josep destaquen les puntuacions de MI Marcelo Panelo amb 4 i mig punts de 6 partides, MF Ramon Jose amb 5 de 6.

Zona mitja de la taula, de moment tranquils i ganes de reaccionar, malgrat venen de perdre i han de vigilar.

CE BARBERA. 3 de 6. Venen de la zona de dalt, cauen aquí per la mínima derrota contra el Sant Josep de Badalona, va ser un matx molt disputat. Tenen equip per estar més amunt. Jo penso que es produirà una reacció molt aviat, els equips propers que juguin contra aquest hauran d'anar amb compte. La setmana que ve els hi toca el Foment Martinenc que també està a zona mitja. Del Barberà tenen interessant "score" MC Benjamin Pérez amb 4 i mig de 6 punts, MC Víctor Rivas amb 3 i mig de 4 partides.

FOMENT  MARTINENC. 2 i mig punts de 6 partides. Van perdre un enfrontament difícil contra Escola d'Escacs Barcelona. Segueixen a mitja taula però aquest matx proper contra CE Barberà se'ls hi presenta més important. Es un equip que ha repartit molt els punts entre els seus jugadors, potser l'"score" més interessant és MF Joe Ryan amb 4 punts de 6 partides, i MI Manel Granados amb 3 punts de 5 partides.

Lluiten per la segona plaça de promoció de descens aferrissadament. Cada matx és important i amb tensió.

FIGUERES. 2 de 6. Important victòria contra el Sitges que el situa momentàniament salvat, però encara en la lluita amb els de sota. La setmana propera tenen un matx complicat contra Barcelona Uga però aniran a totes, la darrera victoria els hi donarà moral. Destaca l'"score" de MC Jordi Serra amb 4 i mig de 6 partides.

CERDANYOLA  VALLÈS. 2 de 6. Victòria contra l'Andorra que provoca una reacció d'aquest equip que ja anunciavem. I atenció a aquest detall molt important: Va jugar el GM Ruben Felgaer. Reforç que pot ser vital per a propers encontres. Jo ja sabia que això podia passar perquè ho vaig llegir a la web del Cerdanyola, i vaig estar a punt de fer una entrada al Bloc amb títol "Mercato Novetats" però em vaig abstenir per no influir en l'efecte sorpresa. La setmana que ve jugaran un matx molt interessant contra Sant Josep de Badalona. De moment el Cerdanyola ha repartit bastant els punts entre els seus jugadors.

ANDORRA. 2 de 6. Després de portar 2 de 3 s'han anat desinflant una mica, però tinc la impressió que saben quina lliga juguen i quins són els matxs claus que els poden otorgar la permanència. La ronda 6 han perdut contra el reforçat Cerdanyola Vallès, la ronda 7 jugaran contra el Montcada que ve de perdre contra el líder, tindran ganes de reaccionar, matx complicat. Destaca el primer tauler GM Oscar de la Riva amb 4 punts de 6 partides.

SANT  ANDREU. 1 i mig de 6. Tenien un matx complicat que van perdre i estan col·locats aquí però amb poca diferència respecte als de 2 punts i poden reaccionar perfectament. La setmana que ve juguen un altre matx molt complicat contra SC Sabadell, però són partides d'escacs, tot és possible. Destaca la puntuació del primer tauler GM Karen Movsizian amb 4 punts de 6, MF Erik Domínguez també amb 4 punts de 6 partides.

Matemàticament tot és possible, ho intentaran.

SITGES. 0 de 6. Situació crítica perquè els següents ja es troben a més d'un punt però encara ho intentaran perquè matemàticament resulta possible, i sino els hi pot servir d'entrenament per la promoció. La setmana que ve jugaran contra Escola Escacs Barcelona, un matx complicat. Interessant la puntuació del MI Enrique Fernandez en els primers taulers.