dimecres, 20 de febrer del 2013

Prèvia del Matx CE Barberà - Sant Josep de Badalona

Com ja vem anunciar estrenem en el Bloc les prèvies. En principi seran els matxs de retransmissió de dissabte a la Divisió d'Honor, però em reservo també la possibilitat de fer algun altre matx important (en properes hores o demà sortirà el Montcada - SC Sabadell) o inclús algun matx decissiu de Primera Divisió.

Prèvia Matx CE Barberà - Sant Josep de Badalona.

Aquest és el matx que retransmirà la Federació Catalana dissabte per la tarda a les 16 h 30 m. Serà interessant perquè són dos equips amb els mateixos punts 3 de 5 matxs; i a més persegueixen les mateixes aspiracions, seguir a la zona alta de la classificació a l'expectativa si els de dalt punxen. De moment van 5è i 6è.

Trajectòria dels dos equips.

CE Barberà

Primer van guanyar contra Sant Andreu 6'5 a 3'5; després a Cerdanyola Vallès 7 a 3. Fins aquí tot molt bé però a la ronda 3 van perdre contra un Montcada lleugerament reforçat per 6'5 a 3'5. A la ronda 4 s'enfrontaven a SC Sabadell que es mostrava imparable, però contra el Barberà van trobar un rival dur i només va guanyar el líder per 6 a 4. L'ajustat resultat feia pensar que el Barberà no tiraria la tovallola. I efectivament la ronda 5 van guanyar a Andorra, equip revelació fins al moment, per 6'5 a 3'5. Per mi arriben a l'alça, en bon moment.

Sant Josep de Badalona

Equip clàssic dels escacs catalans però sense massa tradició a Divisió d'Honor, se li presentava una temporada interessant perquè hi ha jugadors importants en aquest equip. La ronda 1 van guanyar amb solvència al Foment Martinenc 7'5 a 2'5; després al Sitges per 2'5 a 7'5; tot feia presagiar que podia ser l'equip revelació de la temporada però a ronda 3 van caure per 7 a 3 davant Barcelona Uga. Aquest cop i el viatge a Figueres van passar factura ja que van perdre després en el desplaçament aquí per la mínima. Però van reaccionar i la darrera ronda van guanyar als actuals campions Escola Escacs Barcelona inesperadament. Per tant arriben en bon moment també.

Punts forts i febles.

Tots dos equips reparteixen els punts aconseguits entre taulers de davant i del darrera. No s'aprecia una diferència entre el rendiment d'uns i altres entre ells en aquest aspecte.

La força i competivitat del local el CE Barberà dependrà molt si juguen els taulers 2 i 3 els GM Aimen Rizouk  que va jugar les rondes 3 i 4 i l'MI Jean Michael Sprenger que ha jugat les rondes darreres 4 i 5. Per mi si no juguen aquests el favorit és el Sant Josep per elo, però si aquests juguen o un dels dos la cosa pot canviar i inclús quasi em decantaria pel CE Barberà.

Del Barberà altres jugadors destacats són GM Marc Narciso, MI Jonathan Alonso o l'MI Luc Bergez.

Del Sant Josep els jugadors més destacats són: GM Arthur Kogan, que jo crec que jugarà, MI Joan Fluvià, MI Làzaro Lorenzo, GM Amador Rodríguez, MI Marcelo Panelo i atenció al rendiment del MF Ramon José amb 4 punts de 5.

Alineacions probables.

Sempre és difícil pronòsticar però jo apostaria pels següents enfrontaments:

CE Barbera                     -                     Sant Josep Badalona

Marc Narciso                                            Arthur Kogan
Aimen Rizouk                                            Joan Fluvià
Jean Michael Sprenger                              Lázaro Lorenzo
Jonathan Alonso                                      Amador Rodríguez
Luc Bergez                                               Marcelo Panelo
Florian Grafl                                            Jorge Iglesias
Benjamin Pérez                                        Ramon José
Francisco Javier Garcia                            Pere Borràs
Xavier Bosque                                          Joaquim Gutierrez
Víctor Rivas                                             Carles Fernandez

Amb opció que al CE Barberà jugui Makkian Rafiee si no poden jugar els taulers 2 o 3.


A veure que ens depara el matx.

I ara atenció !!. Ja vaig comentar en notícia de darrera hora que en properes hores també sortirà una prèvia del matx de dissabte CE Montcada - SC Sabadell. Un matx importantíssim per la lluita pel liderat.

No us ho perdeu !!.