dijous, 28 de febrer del 2013

Prèvia del Matx Sant Josep de Badalona - Cerdanyola Vallès Ronda 7

Farem ara la Prèvia del que considero el matx de la jornada o més interessant. Sant Josep de Badalona - Cerdanyola Vallès. Un a zona alta i l'altre a baixa, però els dos equips van a més i pot ser un matx molt emocionant.

Trajectòria del dos equips

SANT  JOSEP   DE   BADALONA. Va cinquè amb 4 punts de 6 possibles. Està a dos punts del liderat. Té un fort equip que podria guanyar a qualsevol, per tant opcions a remuntar fins la segona plaça, o matemàticament encara podria fins la primera confiant en un miracle. És un clàssic dels escacs catalans però no té tradició a Divisió d'Honor, però insistim, actualment té equip per estar-ho. La primera ronda va guanyar còmodament al Foment Martinenc, la segona també fàcil al Sitges. En aquest moment per l'equip que té i resultats tot feia pensar que seria l'equip revelació. La tercera ronda van perdre contra Barcelona Uga, que els va allunyar del liderat. La quarta ronda tornen a punxar aquesta vegada a casa del Figueres. Semblava que ja no contaven, però la cinquena van guanyar contra pronòstic a Escola d'Escacs Barcelona. La darrera sisena ronda van guanyar també a un equip fort com és el Barberà. Ara el Sant Josep de Badalona té moltes coses a dir i va clarament a més en aquesta lliga.

CERDANYOLA  VALLÈS. Va novè amb 2 punts de 6 possibles. Lluita per allunyar-se de la promoció de descens. No estava fent una bona lliga, però la darrera victòria contra l'Andorra i el nou fitxatge que va jugar el GM Ruben Felgaer son indicis de que l'equip ara va a més. L'altra victòria que van aconseguir va ser contra Sant Andreu a la ronda 3. Han perdut contra el potents equips d'Escola d'Escacs Barcelona, Barberà, Montcada, Colon Sabadell. La veritat es que ha tingut un calendari molt complicat, ara es pot anar recuperant.

Jugadors destacats i possibilitats.

SANT  JOSEP   BADALONA.  El seu primer tauler GM Arthur Kogan porta dues rondes seguides jugant, pot tornar a ser alineat i millora molt l'equip així. Després hi ha jugadors amb bon "score" com MI Marcelo Panelo amb 4 i mig de 6 partides o MF Ramon José amb 5 punts de 6 partides. Hi ha un fort equip de titulats, són favorits en aquest matx.

CERDANYOLA  VALLÈS. Poden presentar 3 primers taulers molts durs. Els GM Fernando Peralta, el nou fitxatge Ruben Felgaer i Miguel Muñoz. S'ha anat reforçant molt l'equip respecte a les primeres rondes. Els altres ningú destaca especialment en punts però al baixar taulers tots ara poden ser més forts. Seran molt competitius en aquest matx, no seria una sorpresa tampoc que puntuessin.

Alineacions probables:

Com sempre intentarem aventurar l'alineació:

Sant Josep                             -                        Cerdanyola

Arthur Kogan                                                  Fernando Peralta
Joan Fluvià                                                      Ruben Felgaer
Làzaro Lorenzo                                              Miguel Muñoz
Amador Rodríguez                                         Josep Mª Baron
Marcelo Panelo                                              Julio Hernando
Jorge Iglesias                                                  Pablo Ranieri
Ramón José                                                    Juan Carlos Escandell
Pere Borràs                                                    Francisco Baños
Joaquim Gutierrez                                           Antoni Fernandez
Carles Fernández                                            Gabriel Castellet


Tinc més dubtes amb l'alineació del Cerdanyola. Enlloc de Pablo Ranieri podria jugar perfectament Marc Pascual o Oriol Vives. Un d'aquests dos podria entrar. El Sant Josep la veig més clara, és l'alineació que vaig acertar la ronda passada.