dilluns, 18 de març del 2013

Anàlisi Divisió d'Honor després Ronda 9

Líder es desfa d'un rival perillós, ara ho té tot de cara.

SCC SABADELL: 9 de 9. L'imbatut líder guanya una vegada més; segurament el rival més dur que li quedava, el Sant Josep de Badalona. El títol és a tocar, només li queda el Foment Martinenc la propera i el Sitges; seria un gran sorpresa ara que punxés en algun matx. De tota manera ningú cantarà victòria fins al final, hi ha molt en joc. Atenció a les darreres puntuacions d'algunes joves promeses dels escacs catalans, com MF Kike Colon que porta 5 punts les darreres 5 partides o Carles Díaz Camallonga que porta un "score" amb l'equip A destacable amb 4 punts de 5 partides. Com cada setmana anomenem també l'excel·lent puntuació individual del GM Juan Manuel López amb 8'5 de 9 partides.



Segon classificat en gran moment de forma perseguint al líder, però resultarà cada vegada més complicat.

BARCELONA  UGA. 8 de 9. Gran victòria davant el Barberà que confirma el gran moment del Barcelona Uga a les darreres jornades, qualsevol diria que hi ha esperances de guanyar el campionat en els seus jugadors, però el calendari favorable del SCC Sabadell ho complica molt. Les puntuacions a les darreres jornades de la majoria de jugadors del Barcelona Uga fan por; per exemple GM Xavi Vila amb 5 punts seguits o MI Hipòlit Asís amb també 5 punts seguits. Com sempre citarem els impressionants 9 de 9 del MI Angel Martin. Els hi queda jugar contra Cerdanyola Vallès i Montcada, dos rivals complicats però d'entrada semblen favorits en els dos matxs.

Segueix en plaça de podi realitzant un notable torneig, amb opcions encara de desbancar al segon.

MONTCADA. 7 de 9. Nova victòria d'aquest equip, aquesta vegada contra Foment Martinenc que el consolida a la tercera posició. Ara li queda el Sitges i un important matx contra el segon classificat en gran forma Barcelona Uga; veurem si tenen alguna opció de pujar a la segona posició, serà interessant. GM Orelvis Pérez segueix en gran forma, desde la tercera ronda no perd i porta tres victòries seguides. També MI Arturo Vidarte porta 3 partides guanyades consecutives, i a més acaba de guanyar el Torneig Clàssic del Sant Martí demostrant una gran forma. Com sempre comentem també que el MF Willyam Espinoza porta 8 punts de 8 partides, impressionant.

Lluitaran pel podi encara amb sèries opcions.

ESCOLA D'ESCACS BARCELONA. 6 de 9. La victòria a la difícil sortida de Figueres els manté encara amb opcions serioses de podi. Ara els hi queden dos rivals que en aquests moments poden ser complicats, el Sant Andreu que ve d'una victòria mínima vital i el fort Barberà. Esperaran la possible ensopegada del Montcada per pujar posicions. GM Viktor Moskalenko està aconseguint una bona puntuació darrerament, 4'5 punts les 5 partides últimes. MI Toni Gual amb 3 punts les darreres 4, o Jorge Alberto Ramírez amb 4 punts dels 5 jugats darrers són altres jugadors en bona forma.

Zona mitja - alta amb intenció d'aconseguir punts i demostrar la seva qualitat.

BARBERÀ. 5 de 9. Després de caure davant el Barcelona Uga sembla que alguns objectius d'aquest equip es difuminen. Però hi ha jugadors per reaccionar, portaven una bona inèrcia. Ara els hi queda el Figueres que va necessitat de punts i l'Escola d'Escacs Barcelona, rival complicat. No se si tornaran a alinear al GM Ipatov, serà una incognita. De tota manera el també GM Marc Narciso està en molt bona forma darrerament, imbatut desde la ronda 3.

SANT JOSEP DE BADALONA. 4'5 de 9. No ha pogut puntuar contra el líder el SCC Sabadell però ha donat la cara i fer un matx molt digne. Ara es troben a mitja taula però hi ha equip per fer més punts les rondes que queden. GM Arthur Kogan de primer tauler és una garantia darrerament portant punts de força mèrit com el d'aquesta jornada. GM Amador Rodríguez també està fent un notable torneig imbatut. Ara els hi queda l'Andorra i el Sant Andreu, dos equips que lluiten per darrera però seran complicats.

Zona mitja baixa. No estan lluitant per la promoció, però voldran puntuar per respirar del tot.

FOMENT MARTINENC. 3'5 de 9. Foment Martinenc ha perdut contra Montcada realitzant un matx notable, on faltaven alguns titulars importants. De moment es troba es situació adequada per eludir la promoció, però encara ningú es pot confiar. Li queda jugar contra el líder Sabadell i l'Andorra, matxs encara complicats. Seria una sorpresa enorme que puntués contra el Sabadell, però en escacs tot pot resultar possible. Interessants les puntuacions de jugadors com MI Manuel Granados, MC Jordi de la Riva o MC Eduard Yepes.

SANT  ANDREU. 3'5 de 9. Després de dues victòries seguides per la mínima a rivals directes, Andorra i Figueres, el Sant Andreu s'ha despenjat de la lluita per la promoció. Comencen a respirar però encara no està certificat. Ara els hi queda Escola d'Escacs Barcelona i Sant Josep de Badalona, dos equips molt potents, serà complicat puntuar. Destacar el bon moment del segon tauler el MF Arian González que porta 5 punts les 6 partides jugades darreres, i altres com el jove Ferran Gonzalez que jugant per darrera porta dues partides seguides guanyades amb l'equip A.

CERDANYOLA VALLÈS. 3'5 de 9. Victòria molt important contra el Sitges que l'allunya de la lluita del darrera. Ara li queda jugar contra el Barcelona Uga que es troba en una forma impressionant, i també el Figueres que tindrà un matx segurament decissiu per eludir la promoció. No serà un calendari gens fàcil. Bon moment de forma del 1er tauler el GM Fernando Peralta i també dels taulers de darrera que contra el Sitges van respondre molt bé, jugadors com MF Gabriel Castellet amb dues partides guanyades seguides.

Lluiten per eludir la plaça de promoció. Serà molt interessant.

FIGUERES. 2 de 9. No han pogut puntuar contra Escola d'Escacs Barcelona i segueixen en zona perillosa. La seva lluita serà contra l'Andorra en un mà a mà molt interessant per eludir la plaça de promoció de descens. Al Figueres li queda jugar contra Barberà i Cerdanyola Vallès, dos equips molt complicats. Cal veure quines alineacions presentaran aquests equips per veure si el Figueres pot ser capaç de puntuar. Ho intentaran segur. Destaca la puntuació que està fent el jove Alexandre Pinsach de darrer tauler.

ANDORRA. 2 de 9. Derrota per la mínima contra el Sant Andreu que els posa en situació compromesa. De fet porten 6 perdudes consecutives, però només hi ha una plaça de promoció en joc, i un rival directe també amb 2 punts, o sigui res perdut, poden reaccionar tranquilament. Els hi queda Sant Josep de Badalona i Foment Martinenc, dos equips complicats però l'Andorra lluitarà per aconseguir la salvació. El primer tauler GM Oscar de la Riva està fent un torneig molt bo. Compte també amb MF Raul Garcia Paolicchi que darrerament està aconseguint punts de mèrit.

Pràcticament jugaran la Promoció de descens segur. Entrenaran per aquest matx important.

SITGES. Jugarà la promoció de descens contra un equip de Primera Divisió. Els dos matxs que queden contra Montcada i SCC Sabadell serviran d'entrenament perfecte per aquesta. Son dos equips duríssims. A part dels tres primers taulers que estan fent un bon campionat com hem dit a anteriors anàlisis, atenció a puntuacions de jugadors com Gavril Draghici, o les bones darreres rondes de Jaume Almirall.