divendres, 8 de març del 2013

Prèvia del Matx Escola d'Escacs Barcelona - Barcelona Uga Ronda 8

Ara farem la Prèvia del matx de la jornada. Són els dos equips que l'any passat van lluitar pel títol de forma molt emocionant. Per tant el matx es presenta interessantíssim. Aquest any el líder és el SC Sabadell però els dos equips lluitaran per veure qui pot ser l'aspirant perseguidor. De moment el Barcelona Uga té 6 punts de 7 i l'Escola d'Escacs Barcelona 5 punts, però encara queda molta lliga.


Trajectòria dels dos equips.

ESCOLA D'ESCACS BARCELONA. 4art. 5 punts de 7. La ronda 1 van guanyar al Cerdanyola Vallès; la ronda 2 ho feien contra un dels forts el Montcada per la mínima. En aquest moment semblaven l'equip capaç de lluitar contra el Sabadell, però la ronda 3 van perdre contra aquest per un resultat digne 6 a 4. La ronda 4 van guanyar contra l'Andorra; però la ronda 5 arriba la sorpresa perdent contra el Sant Josep de Badalona, fort equip però fins aquell moment aquests estaven una mica irregulars. Tenien dues derrotes i semblaven despenjats però la ronda 6 guanyen contra Foment Martinenc i la ronda 7 guanyen contra el Sitges. Arriben amb 1 punt menys que Barcelona Uga, però després de les dues victòries seguides, i havent patit una mica l'anterior, penso que afronten el matx amb ànim.


BARCELONA  UGA. 2on. 6 punts de 7. Llàstima que aquest equip amb la dinàmica que porta actualment s'enfrontés amb el SC Sabadell la primera ronda. Aquest els va guanyar per un marcador clar. Després s'han recuperat magistralment amb matxs guanyats de forma còmode. Si els dos equips haguessin jugat més endavant hagués organitzat un "Prèvia Edició Especial" al Bloc llarguíssim amb potser dos parts. A partir de la ronda 2 han guanyat a Andorra, Sant Josep de Badalona, Foment Martinenc, Sitges, Sant Andreu i Figueres. Estan en una dinàmica de victòria molt positiva, afronten molt bé el matx.


Jugadors més destacats i possibilitats.

Per mi l'encontre no té un favorit clar perquè la rivalitat que van mantenir en l'edició de l'any passat pot igualar molt les forces. Hi haurà molta emoció, tot un matx de la jornada.

 ESCOLA D'ESCACS BARCELONA. La darrera jornada no va jugar el GM canadenc primer tauler Kevin Spragget (foto); però estic segur que en aquest matx jugarà, és clau perquè resulta una garantia de nivell i a més baixa taulers pujant la competitivitat de l'equip. Contra el Sitges per mi van notar sensiblement aquesta absència al guanyar només per la mínima. Els taulers 2on i 3er també estan molt forts. GM Viktor Moskalenko porta 2 i mig punts a les darreres 3 partides. GM Cristian Cruz va perdre la darrera, però portava 4 i mig de 6 partides, o sigui molt fort l'equip per davant. Els taulers del mig i darrera en general al principi de la lliga no aconseguien puntuar tant, però compte perquè darrerament l'equip està aconseguint molts punts per aquí. Contra el Sitges per exemple tot i només guanyar per la mínima es van fer 4 i mig punts entre els taulers 4art i 8è. I contra el Foment Martinenc a la ronda 6 també es va puntuar bastant en la zona mitja. Que ningú pensi que Escola d'Escacs Barcelona és només forta als taulers de davant.

BARCELONA  UGA. Aquest equip porta unes puntuacions d'"score" individuals en alguns jugadors espectaculars. Excepte la ronda 1 que van jugar contra Sabadell perdent, després han aconseguit resultats amplis. De tota manera els hi queda jugar encara contra Escola d'Escacs Barcelona, Montcada i Barberà. Aquí ara tindran un test important en aquesta ronda. En gran o espectacular forma tenim per exemple GM Xavi Vila que porta 3 punts a les darreres 3 partides; MI Hipol·lit Asís (foto) que porta 5 i mig punts a les 6 darreres, a més també lidera el tancat de Montcada amb 3 i mig punts de 4; compte també amb MI David Pardo amb 6 punts a les 6 darreres; o atenció: MI Angel Martin 7 punts de 7 !. Ja hem comentat que els hi queden equips complicats, però es presenten en aquest matx amb bona forma i preparats per tot.


Alineacions probables

Arriba el moment d'intentar aventurar l'alineació:

Escola d'Escacs Barcelona                     Barcelona Uga

Kevin Spragget                                           Daniel Alsina
Viktor Moskalenko                                     Jordi Fluvià
Cristian Cruz                                               Axel Delorme
Fabian Libiszewski                                      Xavi Vila
Antoni Gual                                                Hipol·lit Asís
Alexandre Bofill                                          Olga Alexandrova
Jorge Alberto Ramírez                                 David Pardo
Xavier Avila                                                Angel Martin
Eduard López Agustench                            Eduard Ibañez
Javier Ruiz Manchon                                   Hèctor Mestre


L'alineació d'Escola d'Escacs Barcelona la veig més clara. A Barcelona Uga es presenten alguns dubtes a partir del tauler 6. Olga Alexandrova no havia jugat molt, però la darrera ronda ha jugat i amb victòria, fet que em fa pensar que tornarà a repetir a l'ordre de forces. També podria jugar perfectament Orestes Rodríguez, en aquest cas descansaria Hèctor Mestre probablement, o potser no jugaria Olga Alexandrova. Em fa pensar que igual Orestes Rodríguez potser no jugui, el fet que darrerament ha descansat algunes partides.

Serà un matx molt interessant.