diumenge, 14 de juliol del 2013

Cròniques Campionat Espanya Sub 12 Salobreña per la participant Valentina Martos



CRÒNICA  FINAL 

Emocionant final al campionat d’Espanya Sub-12

A l’última ronda tots estàvem molt nerviosos. Així que molts jugadors van fer taules (jo mateixa vaig fer-les per manca de temps per calcular una posició d’atac). Però també, entre els primers classificats catalans, van haver dues taules decisives: Héctor Sama va empatar amb l’andalús Manuel Muñoz (que era el segon classificat) i això el va allunyar del podi i va acabar quedant 5è, igual que al campionat de Catalunya. Però el joc de l’Héctor (foto Vilaseca 2013) m’agrada molt i, amb rivals duríssims, ha demostrat que és un dels millors jugadors joves d’Espanya. 



Les altres taules decisives van ser Albert Castillo (Cat)/ Andrea Jausàs (Cat), que van permetre a l’Andrea (foto Padron 2013) quedar 3ª femenina amb 6 punts. Ha estat un gran èxit per ella i ha permès a la nostra delegació un lloc al podi.


El lliurament de premis va començar amb un discurs del president de la FEDA, Javier Ochoa, i va continuar amb el repartiment de medalles a cada jugador. Un detall que em va semblar molt bonic és que les medalles es donaven per grups d’ordre alfabètic, no per classificació. Finalment la cerimònia va concloure amb l’entrega de premis als guanyadors.

El podi va ser:

Absolut                                Femení

1r Juan Plazuelo (Mad)      1ra Ainhoa Ortín (Nav) i 6na absoluta.
2n Manuel Muñoz (And)   2na Mireya Represa (Gal) i 10na absoluta.
3r Adrián Galiana (Val)    3ra  Andrea Jausàs (Cat) i 22na absoluta.

Foto: Web Federació Catalana d'Escacs.


Aquest campionat ha estat dur, però tots hem aprés molt (a mi personalment m’ha ajudat per preparar-me de cara al any vinent, que seré Sub-14). I tots ens hem emportat una medalla xulíssima i una gran experiència que no oblidarem!!!


CRÒNICA   DESPRÉS  RONDA  6

El meu primer Campionat d’Espanya Sub-12

La final del Campionat d’Espanya d’Escacs Sub-12 està sent molt dura, esportivament parlant: hi ha molt nivell i tots els jugadors vénen molt ben preparats, fins i tot els que a priori podrien semblar més fluixos. Les partides no són les típiques que quan perds una peça o estàs en desavantatge abandones, aquí tothom domina totes les fases del joc, aguanta fins el final i t’ho posa difícil. Clar, sempre vas sumant algun puntet però lluitant-lo moltíssim.
Aquest any, pel que he vist comparant amb les llistes de l’any passat, hi ha més noies (30) i així el podi femení està més competit.
El lloc, l’Hotel Best Western a Salobreña (Granada), és agradable: hi ha una gran piscina que ens va molt bé per relaxar-nos després d’una intensa partida. L’entorn és molt maco ja que l’hotel està situat a un penya-segat sobre una caleta molt petitona i amagada, a on pots baixar fent una passejada.
La comunitat que presenta més jugadors som el catalans (23 nens i 3 nenes). M’agrada que no som tots becats i això vol dir que hi ha jugadors que hem vingut per aprendre i no només per optar a podi. Però el que m’agradaria és que hi participessin més nenes de Catalunya per poder fer pinya.
Ara mateix, després de finalitzar la 6ª ronda, els líders del torneig són Juan Plazuelo (Madrid) i Manuel Muñoz (Andalusia), amb 5,5 punts. I els millors classificats catalans són: Albert Castillo, Héctor Sama, Andrea Jausàs i Marcel Claramunt amb 4,5 punts.
El campionat d’Espanya serveix per aprendre, per fer amics i amigues de tot Espanya. És una experiència única que hem d’aprofitar perquè no és fàcil que es torni a repetir.

Foto: Actiu de Mollet 2013.



Valentina Martos Amiguet
CE L’Espiga de les Corts.  
Escola Lavínia