dimecres, 15 de gener del 2014

Levon Aronian lidera Wijk Aan Zee després de 4 rondes. Opinió subvenció opens.

TATA  STEEL

WIJK  AAN  ZEE




Web Oficial

Segueix en directe

Crònica ronda 3 Chess Live


Resultats ronda 4

Giri  -  Wesley So            1/2  -  1/2
Gelfand  -  Naidisth          1/2  -  1/2
Aronian  -  Nakamura        1  -  0
Karjakin  -  Rapport           1  -  0
Dominguez  Caruana            1  -  0
Van Wely  -  Harikrishna   1/2  -  1/2


Classificació després ronda 4

GM Levon Aronian   Armenia   3 punts.
GM Pentala Harikrishna  India   2'5 punts.
GM Sergey Karjakin Rússia    2'5 punts.
GM Wesley So    Philipinas      2'5 punts.
GM Anish Giri         Holanda   2'5 punts.
GM Leiner Domínguez  Cuba     2 punts.
GM Fabiano Caruana  Itàlia       2 punts.
GM Hikaru Nakamura   USA  2 punts.
GM Loeck Van Welly   Holada   1'5 punts.
GM Richard Rapport   Hungria    1'5 punt.
GM Arkadish Naidisth  Alemania  1 punt.
GM Boris Gelfand       Israel        1 punt.


Levon Aronian lidera el torneig.



Karjakin   1
Rapport    0




Propera ronda 5  Divendres 17

Harikrishna  -  Giri
Caruana  -  Van Wely
Rapport  -  Domínguez
Nakamura  -  Karjakin
Naiditsh  -  Aronian
So  -  Gelfand


OPEN  DE  SEVILLA








El GM ecuatorià Carlos Matamoros és líder amb 5 punts. Seguit d'un grup de 7 jugadors amb 4'5 punts entre els quals hi ha GM Marc Narciso del CE Barberà.


OPINIÓ  CIRCULAR  SUBVENCIONS  OPENS



Ha sortit aquesta circular a la web de la Federació Catalana d'Escacs.



En el punt 2 es detalla com als Opens que no són del Circuit Català únicament poden beneficiar-se d'una subvenció si són computables només per a Elo Català. Si ho són per aquest i per Elo FEDA i FIDE no.

La meva opinió sobre aquest tema és la següent:

Es va aprovar a la darrera Assemblea de la Federació Catalana que els elos FEDA i FIDE serien optatius per als jugadors. Abans era obligat pagar la tasa per aquests i a partir d'ara no ho serà. Aquesta mesura com ja vaig explicar en un parell d'articles a Columna Oberta beneficia als jugadors poc actius que només jugaven el Per Equips i poc més, perquè evidentment no necessitaven aquests elos i ara s'estalviaran uns diners. Perjudicarà a jugadors més actius a opens que estaven utilitzant l'Elo FIDE com a principal referència. També vaig comentar i argumentar en algun article que la meva opinió personal és que s'hagués hagut d'estudiar millor on havia de contar el FIDE i on no. Per exemple a Divisió d'Honor de la Lliga Catalana per coherència de nivell probablement havia de computar per FIDE (es va acordar en assemblea que no, doncs res més a dir).

La Federació Catalana ha argumentat en comunicats i explicacions que era una decisió econòmica, i que ara cada jugador tindria la llibertat de donar-se d'alta dels altres elos si l'interessava.

Ara ha sortit aquesta circular que penalitza i talla la llibertat dels opens a poder també escollir si computaran o no per elo FIDE. Els que només conten per Català tindran més privilegi econòmic. Semblava que el que s'havia decidit en l'Assemblea era la llibertat d'elecció del jugador, no del club.

Se m'acudeixen molts altres requisits amb més coherència i lògica, que podien sortir en aquesta circular per privar a un open d'una petita subvenció. Per posar només un exemple aquells que impedeixen la participació de jugadors amb elos superiors a una determinada cifra, ja que per promocionar la participació posen en pràctica una lleu discriminació. O també es podrien establir barems de qualitat en promoció, webs, numero arbitres, premis.........

Les federacions esportives no haurien d'actuar com empreses o escoles amb professionals qualificats, que planifiquen un model o estratègia a seguir. Una Federació esportiva únicament gestiona al servei dels seus jugadors afiliats, monitors, arbitres, i sobretot clubs. Són aquests darrers qui lliurement haurien de planificar quin tipus de model portar; igualment quin tipus de campionat organitzaran.