dissabte, 18 de gener del 2014

Prèvia Grup 1 Divisió d'Honor de la Lliga Catalana





PRÈVIA    DV  D'HONOR   EL  GRUP  "DELS  3  FAVORITS"

Favorit al títol: SCC  SABADELL
Màxim aspirant: SANT  JOSEP  DE  BADALONA
Estarà a la lluita pel títol o el seu paper pot resultar clau: Escola Escacs Barcelona
Té algunes coses a dir: Cerdanyola Vallès
Lluitaran per intentar aconseguir la 4ªplaça: Tres Peons, Sant Andreu
Volen fer el màxim de punts possibles: Reus Deportiu, Sitges.
Recordem que classifiquen 4 i que els punts aconseguits contaran a la posterior segona fase.

Ronda 1
Sant Andreu  -  Cerdanyola
Reus Deportiu  -  Sant Josep Badalona
Sitges  -  Colon Sabadell
Tres Peons  -  Escola d'Escacs Barcelona

SCC  SABADELL

L'actual campió de la Lliga Catalana tornarà a presentar una candidatura molt seriosa al títol. Al seu grup tindrà dos dels rivals més seriosos per als seus objectius, com són l'Escola d'Escacs Barcelona i el Sant Josep de Badalona; contra aquests no es pot despistar en els seus enfrontaments perquè podrien decidir molt la primera posició de la Lliga. Els favorits no es poden despistar ja que els enfrontaments entre ells a primera fase contaran a la segona també. La classificació d'aquest equip per al grup capdavanter de segona fase la dono com quasi asegurada, però haurà de lluitar fort per la primera plaça del seu grup. Pràcticament no té baixes respecte a l'equip que va guanyar l'any passat, i en canvi té reforços importants com Agrest, Comas. Jugadors també molt importants com Vallejo, Magem o Àlvar Alonso els acompanyaran. Per mi és el favorit perquè sempre resulta difícil desbancar l'actual guanyador. La primera ronda jugaran en desplaçament contra el Sitges, no es poden confiar contra ningú.
Mercato
Fitxatges: GM Lluís Comas.
Baixes: GM Alexander Fier.

NOVETAT   DE  DARRERA  HORA  FITXATGE !!: GM David Navara.



SANT  JOSEP  DE  BADALONA

L'equip que més s'ha reforçat aquesta temporada es presentarà com una de les principals alternatives al títol. Els seus enfrontaments contra SCC Sabadell i Escola d'Escacs Barcelona a primera fase poden decidir ja moltes coses. La seva classificació per a segona fase en la lluita pel títol serà quasi asegurada; tractarà de passar primer de grup. Equip no li falta, reforços destacats com Georgiev, Peralta, Dvirnyy i Jordi Fluvià. A més complementats per jugadors com Arthur Kogan i Joan Fluvià. Si juguen tots serà un equip temible, l'integració dels fitxatges pot resultar clau per intentar guanyar el títol. La primera ronda els hi toca el Reus Deportiu, matx asequible però no es poden confiar.
Mercato
Fitxatges: GM Kiril Georgiev, GM Fernando Peralta, MI Danyyl Dvirnyy (foto), MI Jordi Fluvià



ESCOLA D'ESCACS BARCELONA

Sense ser directament favorit, estarà en la lluita pel títol o pot ser arbitre important en aquesta. Ubicat en el grup dels potents Sant Josep i SCC Sabadell intentarà puntuar amb aquests i arribar amb opcions a la segona fase. La classificació per aquesta la veig molt factible per aquest fort equip, que a les darreres temporades ha estat a posicions davanteres. La temporada pasada va guanyar la Copa Catalana. Ha fet un important fitxatge amb la jugadora Sophie Millet; també destaquen altres de l'equip com Spragget, Cristian Cruz, Moskalenko o Gual. La primera ronda visiten el Tres Peons, un matx important per facilitar la classificació per la segona fase; calibrarem les possibilitats de l'Escola d'Escacs per al títol.
Mercato
Fitxatges: GMF Sophie Millet



CERDANYOLA VALLÈS

En el grup dels "3 favorits" segurament serà el 4art en discòrdia. A priori l'equip que aspirarà amb més possibilitats de classificar-se entre els 4 primers a més dels 3 potents del grup. Intentarà puntuar contra aquests i no despistar-se amb els altres, ja que Tres Peons o Sant Andreu per exemple li poden posar les coses difícils. L'any passat van començar una mica irregulars la temporada i van lluitar per eludir la promoció, però aquesta amb reforços com Fabio Mareco i Oratovsky intentaran millorar, i no notar la baixa de Fernando Peralta. Altres jugadors destacats són: Miguel Muñoz (foto), Julio Hernando o Baron. La primera ronda un interessant matx de retransmissió contra Sant Andreu que pot decidir alguna plaça classificatòria.
Mercato
Fitxatges: GM Fabio Mareco, GM Michael Oratovsky
Baixes: GM Fernando Peralta, Pablo Ranieri



SANT  ANDREU

El Sant Andreu tindrà aquesta temporada un equip semblant a l'anterior, jove i amb poques baixes i altes. Li ha tocat el "grup dels 3 favorits", per tant resultarà cara la classificació per al grup de la lluita pel títol a segona fase; però tindrà les seves opcions i pot lluitar per arribar amb el màxim de punts possibles. Important aquest primer enfrontament a casa contra el Cerdanyola Vallès, serà el matx de retransmissió, efectuarem una Prèvia del mateix al Blog. L'any passat va fer una bona temporada eludint la promoció. Destaquen jugadors com Arian Gonzalez, Movsziszian o Eric Domínguez.
Mercato
Baixes: MC Sergi Obon

TRES  PEONS

Torna a la Divisió d'Honor aquest club històric del barri de Gràcia. Impecable la temporada anterior a Primera Divisió, arribarà segur amb moltes ganes i algunes possibilitats de classificar-se entre els 4 primers. Equip molt sòlid i consistent, amb alineacions poc variables. Li toca el grup dels "3 favorits" però segur que lluitarà per puntuar al màxim per salvar la categoria o inclús intentar classificar-se. El primer matx li toca Escola d'Escacs Barcelona a casa, interessant encontre. No hi ha variacions destacades respecte a la temporada anterior. Destaquen Filemon i Jonathan Cruz, Jordi Escuder, Daniel Boix, Carmelo Rivero o Jaume Gallart.

SITGES

Un equip molt semblant a la temporada passada on es va salvar del descens a la fase de promoció. Van demostrar molta consistència a les seves alineacions on malgrat van quedar sentenciats per jugar la promoció, continuaven alineant els mateixos jugadors titulars. Molt complicada la seva classificació entre els 4 primers però intentaran puntuar al màxim per passar a segona fase amb cert cuixí. Tindran segur possibilitats de salvació. Destaquen jugadors com Lacasa, Beltran o Enrique Fernandez. La primera ronda jugaran contra el potent SCC Sabadell, interessant per provar-se.


REUS  DEPORTIU


Incorporació a Divisió d'Honor d'aquest equip que arribarà segur amb moltes ganes. Pràcticament el mateix equip que la temporada anterior; molt sòlid per darrera però pot patir en els taulers de davant. Integrat en el grup dels "3 favorits" tractarà de fer els màxims de punts possibles que el permetin aconseguir l'objectiu de la salvació; molt complicat somiar en classificar-se entre els 4 primers però tot és possible. Els seus jugadors més destacats són: Pedro Zurano, Juan C Montell, Joan Herrero o Antoni Benet. El primer matx contra Sant Josep de Badalona anirà molt bé per anar-se escalfant a Divisió d'Honor.


MÉS  ENDAVANT   PRÈVIA   DE   L'ALTRE   GRUP

PRIMER  A   LLIGA  CATALANA   DEL   FACEBOOK;  DESPRÉS   AL  BLOG