dijous, 20 de febrer del 2014

Prèvia del Matx SCC Sabadell - Sant Josep de Badalona. Prèvia del Matx Barberà - Barcelona Uga.






Grup Lliga Catalana a Facebook



PRÈVIA  DEL  MATX  DE  RETRANSMISSIÓ



SCC SABADELL - SANT  JOSEP  DE  BADALONA

Anàlisi Grup 1 Divisió d'Honor


Arriba el que segurament serà el gran enfrontament de la temporada. Els dos equips més potents de la lliga cara a cara, imbatuts amb 4 punts tots dos. Duel que pot ser decisiu en la lluita pel títol, el guanyador tindrà molt a favor o sortirà com a favorit en la recta final. No cal oblidar també que quedarà la segona fase i matxs contra per exemple els dos equips que s'enfronten en l'altre grup: Barberà - Barcelona Uga (duel que també fem "Prèvia" a sota). La temporada no acaba aquí però serà un matx apasionant, amb emocions, i molt recomanable per seguir en directe. Reservem la tarda del dissabte......els dos equips sortiran a totes. Un dels enfrontaments amb més nivell de la història del Per Equips.


SCC  SABADELL. 4 punts.



Ha jugat contra Sitges, Tres Peons, Escola d'Escacs de Barcelona i Cerdanyola Vallès; sempre amb victòries. Ara li toca el rival més dur del grup i probablement l'altre gran favorit de la Lliga. El més probable serà que el SCC arribi amb un equip molt competitiu, i segurament reforçat en els taulers del davant. Un dels dubtes del matx serà esbrinar quin jugador o jugadors reforçaran aquest equip. El Sant Josep pot presentar una alineació d'alt nivell i el SCC Sabadell no es pot confiar si vol revalidar el títol. Lluís Comas i Oms no habituals, probablement jugaran; també tenen opcions en els taulers de davant Navara, Argest o Francisco Vallejo, que ja va ser alineat en determinats matxs la temporada anterior. Els jugadors amb millor "score" de l'equip són Jose Maria Hernando amb 4 punts, Michael Rahal i Alvar Alonso amb 3'5.

Punts a favor:

- Ser l'actual campió li treu certa pressió en un matx com aquest.
- Més incertesa sobre qui reforçarà l'equip. Pot dificultar la preparació.
- De moment ha guanyat per més marge de punts contra els rivals.

Punts en contra:

- Pot haver excés de confiança en portar molt temps sense caure derrotat al Per Equips.


SANT  JOSEP  DE  BADALONA. 4 punts.



Ha jugat contra Reus Deportiu, Sitges, Tres Peons i Escola d'Escacs de Barcelona; sumant també els seus enfrontaments amb victòries. Li arriba el moment clau de la Lliga, amb l'enfrontament contra l'actual campió. El Sant Josep de Badalona s'ha reforçat de forma important aquesta temporada amb l'objectiu d'intentar lluitar pel títol, aquest pot ser un moment clau per demostrar-ho. Destaquen puntuacions de jugadors com Joan Fluvià 4 punts, Marcelo Panelo 3 punts o Ramón José 3'5 punts. Podria repetir la mateixa alineació que contra l'Escola d'Escacs de Barcelona, o probablement presentar el reforç de Kiril Georgiev al primer tauler. En qualsevol cas presentarà un equip molt competitiu.

Punts a favor:

- Les ganes de molts jugadors de quedar campions per primera vegada.
- Van alinear un potent equip contra Escola d'Escacs de Barcelona, pressumiblement serà el mateix o amb el reforç de Georgiev. L'alineació serà suficientment competitiva.
- Ha disputat algun matx igualat aquesta temporada. Ja han experimentat amb les diferents alternatives d'un encontre equilibrat.

Punts en contra:

- El rival té més jugadors amb millor puntuació fins al moment.
- Més complicat predir els possibles reforços del Sabadell.


POSSIBLES  ALINEACIONS

SCC Sabadell                                  Sant Josep de Badalona

Francisco Vallejo                               Fernando Peralta
Jose Manuel López                            Arthur Kogan
Jordi Magem                                     Danyyil Dvirnyy
Alvar Alonso                                     Joan Fluvià
Lluís Comas                                      Lázaro Lorenzo
Josep Oms                                        Jordi Fluvià
Lluís Rojas                                        Amador Rodriguez
Lluís Maria Perpinyà                         Marcelo Panelo
Michael Rahal                                   Orelvis Pérez
Jose Maria Hernando                        Ramón José



PRÈVIA  DEL  MATX  BARBERÀ -  BARCELONA  UGA



Aquest mateix dissabte s'enfronten els dos líders de l'altre grup 2, on molts matxs estan resultant emocionants i disputats. Els dos equips tenen dos punts i aspiren a passar a segona fase amb possibilitats de lluitar pel títol; el guanyador d'aquest encontre tindrà una posició més privilegiada per fer-ho. Els enfrontaments durant la segona part de temporada entre aquests dos equips i els altres dos prometen molta emoció també. Però encara queda diputar aquest fort matx i igualment els dos equips els hi quedaran enfrontaments amb altres equips del grup que seran complicats igualment.


BARBERÀ.  4 punts.


Ha guanyat a Foment Martinenc per la mínima, Figueres en un complicat desplaçament, Peona i Peó també per la mínima i Lleida per un resultat còmode. Una de les grans incognites d'aquest equip és si davant els equips favorits, com en aquest enfrontament, sortirà reforçat amb alguns dels seus jugadors de l'ordre de forces no habituals. Pressumiblement alinearà reforços, el dubte es saber qui jugarà. Complicat determinar els deu jugadors del Barberà, malgrat fins ara han utilitzat pocs recanvis a les seves alineacions.Podrien jugar per exemple Ipatov que ja va jugar l'any passat; Thomas Willemze també utilitzat la temporada passada; o potser Christian Seel que va jugar la ronda 4 anterior. Destaquen puntuacions com les de Aimen Rizouk amb 2'5 de 3; Sergi Obon, Erik Martínez, Luc Bergez o Benjamin Pérez amb 3 punts de 4 partides.

Punts a favor

- Molts jugadors d'alt nivell a l'ordre de forces. Alineació força imprevissible. Dificultats pel Barcelona Uga per preparar les partides.
- Han solventat dos matxs guanyats per la mínima. Això els hi pot donar força i moral. 

Punts en contra

- Si es reforcen poden haver jugadors encara poc compenetrats amb la Lliga i l'equip.
- Menys puntuacions dels jugadors a les 4 primeres rondes respecte al Barcelona Uga.


BARCELONA  UGA.  4 punts.


Ha guanyat a Peona i Peó en un matx complicat per la mínima, al Lleida en desplaçament, al Montcada còmodament, i també a l'Andorra. Aquest equip presumiblement farà poques variacions a la seva alineació que està resultant força compacte, excepte alguns canvis al darrer tauler. Hi ha força jugadors que presenten puntuacions i "score" interessants com Daniel Alsina 3 punts, Axel Delorme 3'5, David Pardo 2'5 de 3, Robert Aloma 2'5 de 3, Marc Sanchez 3'5, Eduard Ibañez 3, o Guillermo Arias Boo 3 punts. A tots els taulers seran molt competitius perquè estan demostrant una bona forma. Només van demostrar certa debilitat en el primer matx contra Peona i Peó, després els resultats han estat contundents. Aquest matx serà important per demostrar si està a l'alçada aquest equips dels altres dos grans favorits de l'altre grup.

Punts a favor

- Equip sempre amb pocs canvis i semblant a la temporada anterior.
- Estat de forma excel·lent de molts jugadors. Porten puntuacions altes.

Punts en contra

- Complicat conèixer l'alineació del rival. Incertesa i difícil preparar algunes partides.
- Alguns jugadors importants encara no han jugat, com Xavi Vila o Orestes Rodríguez. Podria ser aquest el moment d'alinear Xavi Vila per exemple?.



POSSIBLES  ALINEACIONS

Barberà                                     Barcelona Uga

Marc Narciso                              Daniel Alsina
Aimen Rizouk                             Axel Delorme
Cristian Seel                                  Xavi Vila
Jonathan Alonso                              Hipòlit Asís
Florian Grafl                               David Pardo
Luc Bergez                             Olga Alexandrova
Erik Martínez                                Robert Alomà
Benjamin Pérez                          Marc Sanchez
Francisco Javier Garcia              Angel Martin
Sergi Obon                                Eduard Ibañez


Nota: Alineacions corregides per haver comés il·legalitat.



ANUNCI   DEL  BLOG




Desde avui als arbitres catalans se'ls hi ha bloquejat el seu accés per pujar resultats, classificacions i dades del torneig a Chess Results. S'ha donat ordre desde la FEDA a Chess Results que se'ls hi bloquegin les llicències. Els motius estan relacionats amb la no renovació d'un conveni entre la FEDA i la FCDE,

Estarem atents a si hi ha novetats.

També el Blog podria penjar resultats, inscrits o classificacions d'algun torneig si resulta necessari.