dissabte, 28 de juny del 2014

Crònica Campionat d'España per edats Sub 8 després ronda 4, per Jordi Morcillo









CRÒNICA PER  JORDI  MORCILLO

CAMPIONAT D’ESPANYA SUB-8: SEGONA JORNADA

La competició comença a fer pujada

La jornada d’avui, divendres 27, per als catalans no ha estat tan productiva pel que fa a resultats respecte la d’ahir, si bé tots han mantingut el bon to i les derrotes han arribat per detalls puntuals, que són els que costen les partides i que per tant cal aprendre a dedicar més temps a aquests moments decisius.

Les rondes 3 i 4, ambdues matinals (9h i 11,30h) han començat, avui sí, amb rigorosa puntualitat i en totes dues les partides dels nostres s’han definit en menys d’una hora. Això ha permès analitzar els errors i descansar per a la següent partida, però pel costat negatiu podem dir que encara no hem assolit la dedicació òptima que els 65 minuts del rellotge ofereixen. Una sala d’anàlisi que ens segueix sorprenent per la seva peculiaritat: avui nens (amb pares) jugant a ping-pong en taules “normals” i una xarxa de treure i posar.

Especialment dura ha estat la ronda de les 9h, on els tres jugadors al grup capdavanter han patit la seva primera derrota contra rivals ja de certa entitat. Són aquells rivals de qui ja no pots esperar errors garrafals per guanyar-los, sinó que simplement cal donar el millor d’un mateix. Acabada la quarta ronda, tenim dos jugadors amb 3 de 4 i altres tres amb 2 punts:

Jordi Camprubí (3/4): ha començat el dia amb derrota, en part per un joc massa ràpid, en una partida on ha oscil·lat l’avantatge posicional fins que el banyolí s’ha deixat material intentant atacar. Afortunadament, s’ha refet ràpid i ha guanyat còmodament la quarta ronda aprofitant una deixada de dama del rival.

Foto Jordi Camprubí a Vilaseca Campionat de Catalunya



Aitor Funes (3/4): el jugador més en forma de dia, l’únic que ha sumat els dos punts. El primer, en una partida on ha aprofitat detalls posicionals per entrar en la posició enemiga, després d’un canvi de dames. I el segon, guanyant la Foix Torrents fent valer dos peons de més en un final treballat.

Foix Torrents (2/4): les dues derrotes d’avui no l’han d’arrugar, perquè segueix mostrant un joc molt valent i en ocasions efectiu. En la primera partida, s’ha llançat a un sacrifici similar al d’ahir (alfil a h3), però aquesta vegada no ha encertat a passar les torres i a més el seu rei també havia quedat al descobert. I en la segona, el destí ha volgut que hagués de jugar contra l’Aitor.

Mihael Shneyderis (2/4): igual que la Foix, ha patit dues derrotes doloroses. La primera, contra un jugador canari molt més experimentat (que ja és molt dir en un sub8) i la segona, després d’una obertura impecable, agafant la iniciativa, però deixant-se el doble mortal de rei i dama. Cada partida que juga, pinta millor aquest noiet, tot i que la seva joventut i precipitació encara es fan notar massa.

Ilyia Shneyderis (2/4): ha enganxat el seu rival a l’obertura, en la primera partida, amb un mat amb alfil a f7. I en la segona, s’ha embolicat en una Escandinava on la dama no ha quedat en bona posició, comportant pèrdua de material i posterior mat. Li manca concepte defensiu, però transmet també bones sensacions.

Després d’una sessió d’anàlisi i piscina (abans de dinar) a tarda de descans ha estat molt profitosa per desconnectar una mica d’escacs i encarar aquesta dura recta final. Bon dinar, una mica de migdiada i turisme familiar: el castell d’Almuñécar, el casc antic i esbarjo a la platja. Demà jornada triple (dues al matí i una a la tarda) que clarificarà força les coses.


Facilitat per Jordi Morcillo