diumenge, 22 de febrer del 2015

Campionat Territorial Per Edats Barcelonès. Crònica del Torneig per Valentina Martos. Resultats Lliga Catalana ronda 5

CAMPIONAT  TERRITORIAL  PER   EDATS   BARCELONÈS











Calendari proper per equips

Calendari definitiu

6, 13, 20 Març

10, 17 Abril

Hora 18 h 30 m

Seus Federació Catalana d'Escacs categories sub 16 i sub 18.

CN Joan Pelegrí categoria sub 14

Casinet d'Hostafrancs categories sub 10, sub 12.


Categoria sub 8

Els dies de joc són els divendres tarda següents:

24 Abril

8, 15 Maig.

A les 18 h a la seu de la Federació Catalana d'Escacs.

NO els dissabtes tarda com figurava a l'anterior calendari o l'individual.


CAMPIONAT  INDIVIDUAL




Categoria sub 18

Oriol Porta de moment és el líder.


Classificacions finals

Categoria sub 16

1) Xavier Povill     Peona i Peó    7 punts.
2) Guillem Porta    Ateneu Colon  6 punts.
3) Xavier Martínez  Tres Peons    6 punts.

1ªnoia  Leire Martínez   Peona i Peó

32 participants.


Categoria sub 14



1) Héctor Sama    La Lira    7'5 punts.
2) Albert Castillo   Vila Olímpica  6'5 punts.
3) Jordi Lladós      Peona i Peó    6 punts.
Alejandro Sama    La Lira           6 punts.
Xavier Marzo        Ateneu Colon  6 punts.
Marc Pera             La Lira            6 punts.

1ªnoia   Andrea Jausàs    Peona i Peó

59 participants.


Categoria sub 12






1) Victor Alvarez     Foment Martinenc    7'5 punts.
2) Sergi Riu            Foment Martinenc      7'5 punts.
3) Laura Povill       Peona i Peó                 6'5 punts.     1ªnoia.
Nerea Sarrio        Escola d'Escacs Miquel Illescas   6'5 punts.

102 participants.


Categoria sub 10



1) Nicolas Jimenez   Peona i Peó               8 punts
2) Daniel Alvarez   Foment Martinenc     7 punts
3) Jan Travesset      Sant Andreu              6 punts.
Arnau Castillo         Vila Olímpica            6 punts.
Aitor Ilincheta       Escola d'Escacs de Barcelona   6 punts.

1ªnoia

Ainhoa Guerrero   CE Badalona

101 participants.


Categoria sub 8





1) Alexander de Blois       Peona i Peó     7'5 punts.
2) Martí de la Riva        Foment Martinenc  6 punts.
3) Gerard Abinel Cortés  Foment Martinenc  6 punts.
Aran Gasull                     Tres Peons              6 punts.
Marc Apinyan                 La Colmena            6 punts.

1ªnoia

Èlia Lloansí        Dominiques de l'Ensenyament 

48 participants.


CRÒNICA  DEL  TORNEIG   VALENTINA  MARTOS


Participant Sub 14.

Escola d'Escacs de Barcelona

“De pocas partidas he aprendido tanto como de la mayoría de mis derrotas.” –José Raúl Capablanca.

Quina raó tenia Capablanca, crec que defineix aquest torneig, en el qual, com passa moltes vegades, hi hagut tota mena de sorpreses.

A priori el títol de campió de Barcelona s’havia de debatre entre l’Andrea Jausàs (Peona i Péo) i l’Héctor Sama (La Lira), però ha estat l’Héctor el que ho ha aconseguit amb un torneig impressionant, on ha guanyat totes les partides excepte l’última que va fer taules contra el seu germà, Alejandro. L’Andrea en canvi, ha quedat onzena.

Els quatre primers van classificats al campionat de Catalunya amb el 100% de les despeses cobertes, i el cinquè amb la meitat. Aquesta ha estat, des del meu punt de vista, la seva trajectòria:
1.Héctor Sama, 7½ (La Lira), com ja he comentat abans ha completat un torneig fantàstic i no ha tingut un rival que li fes ombra.

2.Albert Castillo, 6½ (Vila Olímpica), va començar amb 4/4 però va perdre a la ronda 5ª amb l’Héctor i a la 6ª va fer unes taules, de forma que encara no es veia clar que anés a quedar sub-campió. Però ha demostrat ser un molt bon jugador guanyant les dues últimes rondes, i cal destacar que a la última va guanyar a l’Andrea Jausàs amb la que casualment ja havia jugat l’any passat també a  l’última ronda i havia perdut, demostrant la seva millora que el porta directe al Ct. de Catalunya.

3.Jordi Lladós, 6.0 (Peona i Peó) ha aconseguit pujar al podi (per desempat), jugant un torneig bo (tot i perdre dues partides amb els germans Sama). La seva victòria a la darrera ronda contra el Guillem Català va ser decisiva. Felicitats, Jordi!

4.Alejandro Sama, 6.0 (La Lira), crec que ha millorat molt des de l’últim cop que havia jugat amb ell i l’havia guanyat. A la nostra partida em va fer un truc tàctic molt senzill en el que vaig caure, perdent immediatament jo. A les tres últimes rondes ha fet una performance molt bona guanyant al Jordi Lladós, i fent taules amb el Xavier Marzo i amb el seu germà.

5.Xavier Marzo, 6.0 (Ateneu Colón), només ha perdut una partida en tot el torneig. Tot i així, no ha quedat millor classificat per dues taules, però serà un rival molt dur al campionat de Catalunya, i a més li han fet una entrevista molt interessant a Catalunya Ràdio fa poc!
I a la part femenina, no menys important:

1.Andrea Jausàs 5.0 (Peona i Peó) (11ª de la classificació general i la primera del rànking inicial del torneig). A la segona i tercera ronda va fer dues sorprenents taules (però no per mal joc, sinó per manca de temps). Les tres següents les va guanyar, i ha perdut les dues últimes però amb el número 1 i el número 2 de la classificació final. Potser no ha arribat al resultat esperat, però això no vol dir que no sigui una rival dura (personalment crec que té un joc molt bo) i a més, ha estat jugant tot el temps a la primera meitat del torneig, així que la gran Andrea Jausàs estarà lluitant al campionat de Catalunya.

2.Neus Gascon (Col·legi Dominiques de l’Ensenyament) 5.0 (empatada amb l’Andrea però la 13ª de la classificació general per desempat), ha estat una sorpresa per la seva millora, però cal destacar que dues de les partides (afegint l’última que era decisiva) les ha guanyat per incompareixença. I al contrari que l’Andrea ha estat jugant a la segona meitat del torneig. Però en definitiva s’ha de destacar que la Neus es reivindica com una jugadora en franca progressió que donarà guerra al de Catalunya. Moltes felicitats, Neus!

3.Valentina Martos 4.5 (Escola d’Escacs Barcelona). Vaig millorar la meva puntuació del darrer campionat, però encara hagués pogut fer més. Potser la partida que vull destacar és la que vaig guanyar a l’Alexandre Bonada, una autèntica bogeria amb els dos apuradíssims de temps amb una posició molt tensa, on finalment l’Alexandre pràcticament es va oblidar del rellotge. M’emporto el tercer lloc de Barcelona femení i una de les places classificatòries al campionat de Catalunya, on estaré aquesta Setmana Santa i espero haver millorat molt!

He de destacar el bon joc del Pol Brunet (La Lira) a les 5 primeres rondes on portava 4½, però va ser derrotat després pel campió del torneig (Héctor Sama) i per un altre dels jugadors que hem de destacar, el meu company d’escola Martí González (Escola d’Escacs Barcelona), que a la ronda 6ª va fer taules amb un dels favorits (Albert Castillo, subcampió del torneig) a una partida amb un final molt complicat, i uns grans apurs de temps per part seva que va saber gestionar molt bé.  A la ronda 7ª, el Martí va derrotar al Pol Brunet i es va col·locar tercer empatat al segon. Però a l’última ronda, el Pol Brunet va guanyar una partida amb molta autoritat i en Martí va perdre, així que han quedat el dos empatats amb 5½ als llocs 7è i 8è.

També volia esmentar molt especialment als meus amics de classe a l’Escola d’Escacs Barcelona Ivan Morales (5.0) i Adrià Duràn (4.0), que han millorat de manera destacada, i a la meva amiga Laura Julian (Edami 4.0).

Aquests mesos de torneig per mi sempre són molt especials: m’agrada estar allà jugant cada divendres, i emportar-me bons records de cada territorial de Barcelona. A més de trobar-me a la gent de sempre, que em demostra que tots som i juguem diferent, és un festival d’anècdotes divertides: alguns a les últimes rondes porten bosses gegants de magdalenes o de Kinder (Jordi i Pol J), a les últimes rondes a d’altres els hi acaba tocant el seu germà (Sama) o el seu company de club (Ivan i Adrià), es trenquen els prejudicis de que les jugadores d’escacs han de ser lletges, i fins i tot el dia de Carnaval ens atrevim a venir disfressades (Laura i jo). I per suposa, es fan grans sacrificis, obertures inesperades i vivim tot aquest ambient que m’encanta dels tornejos.

“El ajedrez puede aliviar penas, unir diferencias, ser regio e imperial, un misterio sin encontrar. Pero en pleno siglo XXI, lo importante es demostrar que un rey no es nada sin su dama.”


Crònica facilitada per Valentina Martos


RESULTATS   LLIGA   CATALANA  RONDA  5



Segueix en directe





Grup 1

Catalunya  -  Sant Josep de Badalona        3  -  7
Peona i Peó  -  Montcada                           5  -  5
Tres Peons  -  Barcelona Uga                    1'5  -  8'5
Figueres  -  Foment Martinenc                  6  -  4


Grup 2

Cerdanyola Vallès  -  Sitges                            9  -  1
Terrassa   -   Mollet                                        2'5  -  7'5
Escola d'Escacs de Barcelona  -  Barberà        7  -  3
Sant Andreu  -  SCC Sabadell                         2'5  -  7'5


Classificació grup 1

Barcelona Uga     5 punts.
Sant Josep de Badalona   3'5 punts.
Figueres       2'5 punts.
Tres Peons    2'5 punts.
Foment Martinenc   2 punts.
Peona i Peó         2 punts.
Montcada           1'5 punts.
Catalunya          1 punt.


Classificació grup 2

Barberà     4 punts.
SCC Sabadell    4 punts.
Mollet         4 punts.
Sant Andreu    3'5 punts.
Escola d'Escacs de Barcelona   3 punts.
Cerdanyola Vallès    1'5 punts.
Terrassa      0 punts.
Sitges         0 punts.


VIATGE  ALS  ESCACS


Partida comentada per Marc Narciso a la web Viatge als escacs.