dimarts, 3 de novembre del 2015

Prèvia Magistral de Barcelona 2015. Facilitada per la FCDE



NOTA  DE  PREMSA

Facilitada per la Federació Catalana d'Escacs.

El Magistral d'Escacs Ciutat de Barcelona 2015 es disputa del 4 al 8 de Novembre, per la tarda, a la seu de la Federació Catalana d'Escacs (Recinte de Fabra i Coats). El torneig compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest any destaca la participació del Gran Mestre Alexander Morozevich, una veritable estrella dels escacs, acaparador de nombrosos èxits internacionals, i que compta amb molts fans pel seu espectacular estil de joc. Morozevich ha estat dues vegades campió de Rússia i va arribar a estar al segon lloc de la classificació mundial al 2008. Serà la primera vegada que visita Barcelona i disputa un torneig a la nostra ciutat.

A més de Morozevich també participen els següents jugadors:

GM Csaba Balogh. Guanyador del Magistral els anys 2013 i 2014.

GM Karen Grigoryan. Guanyador del Circuit Català de torneigs internacionals els anys 2014 i 2015.

GM Axel Bachmann. Campió de Paraguay i de nombrosos torneigs internacionals.

GM Marc Narciso. Millor català classificat al Circuit Català de torneigs internacionals.

MI Hipòlit Asís. Actual Campió de Catalunya.

Paral·lelament a aquest Magistral es disputaran dos torneigs amb els millors jugadors catalans de menys de 10 i 12 anys. Aquests tres torneigs es disputaran a la mateixa sala de joc.

Enguany volem que el torneig vagi acompanyat de dues activitats paral·leles de difusió dels escacs a la ciutat, i es per això que organitzem dues exhibicions de partides simultànies a 20 taulers. La primera d'elles serà oferta pel GM Alexander Morozevich per a aficionats el dimarts 3 a les 18 h 30 m al Casinet d'Hostafrancs. L'altre es farà a la plaça de Can Fabra el dissabte 7 de novembre al matí i serà destinat als aficionats més joves. També hi haurà un joc d'escacs gegant.

Totes les activitats tenen accés lliure i gratuït.

La Federació Catalana d'Escacs acaba de registrar el record de llicències de tots els temps. Per primer cop hem registrat el record de 7.500 llicències. Aquesta notícia, associada al tradicional dinamisme dels clubs d'escacs catalans alhora d'organitzar proves esportives, fa de Catalunya un territori al món on més activitat escaquística es desenvolupa al llarg de tot l'any. Barcelona, com a capital de Catalunya, mereix comptar amb un torneig de prestigi internacional, com és aquest Magistral Ciutat de Barcelona, el qual ja acumula vint edicions, de les quals les darreres dotze en format de torneig tancat per a mestres internacionals i grans mestres.