dilluns, 27 de gener del 2014

Anàlisi Grup 1 Divisió d'Honor després Ronda 1. Alineació ideal de la jornada



ANÀLISI  DIVISIÓ  D'HONOR  GRUP  1  DESPRÉS  RONDA  1


SANT   JOSEP  DE  BADALONA

Després de la contundent victòria a la ronda 1 davant el Reus el Sant Josep ha confirmat la seva condició de favorit a classificar-se pel grup capdavanter, i lluitar després pel títol. L'alineació va ser Peralta, Fluvià, Lázaro Lorenzo, Fluvià, Panelo, Ducarmon, Ramon José, Ranieri, Gutierrez i Gardela. Tots els jugadors van aconseguir puntuar. S'ha confirmat també el nou fitxatge d'Orelvis Pérez; cada vegada sembla més evident que el Sant Josep serà el principal adversari de l'actual campió SCC Sabadell en la lluita pel campionat. La ronda 2 li toca el Sitges, en principi també un matx asequible, però aquest voldrà reaccionar després de la primera derrota, i sortirà sense cap pressió. La ronda 1 ha demostrat en molts marcadors de resultats que aquest any la Lliga Catalana a Divisió d'Honor pot ser molt disputada.

SCC  SABADELL

L'actual campió SCC Sabadell comença la temporada amb una clara victòria contra el Sitges. Ha presentat un equip força jove en els taulers de darrera que han respós molt bé en aquesta convocatòria; jugadors/res com Imar Tallo, Carles Diaz Camallonga, Gal·la Garcia Castany i Marc Pozanco han estat alineats. Algunes de les primeres espases de l'equip no han debutat i són guardats per a enfrontaments amb rivals directes. Han fet el punt Magem, Alvar Alonso, Michael Rahal, Jose MªHernando, Imar Tallo, Carles Diaz Camallonga i Gal·la Garcia Castany. Dissabte proper jugarà contra Tres Peons; haurà d'anar amb compte perquè aquest equip quasi puntua contra l'Escola d'Escacs de Barcelona. Pot ser un matx interessant, tot i que surt també com a favorit.

SANT  ANDREU

El Sant Andreu presenta la seva candidatura a classificar-se per al grup dels favorits a segona fase. Va guanyar en ronda 1 al Cerdanyola Vallès presentant una alineació de l'1 al 10 de l'ordre de forces; demostrant el nivell d'implicació dels membres de l'equip. Van aconseguir el punt jugadors com Eric Dominguez, Antoni Castelltort, Joan Bautista i Einar Castellano. El grup presenta una interessant barreja entre joventud i experiència, alguns fa anys que juguen junts. Pot seguir sent un equip molt competitiu. El proper dissabte juguen contra Reus Deportiu a casa, matx important per confirmar el bon estat de forma.

ESCOLA  D'ESCACS  DE  BARCELONA

Un dels favorits ha guanyat el primer matx però només per la mínima; el Tres Peons, equip molt sòlid, va resultar un adversari molt dur. L'Escola d'Escacs de Barcelona segueix sent favorit a classificar-se pel grup de favorits a segona fase. Pot ser important que no tingui masses baixes a properes rondes ja que l'equip titular és molt dur, però amb l'entrada de suplents podria minvar el potencial. Els primers taulers Moskalenko, Cruz i Libizewsky van guanyar i demostrar bon estat de forma. Aquest dissabte visita el Cerdanyola Vallès, que voldran recuperar-se de la primera derrota; pot ser un matx molt interessant i important per asegurar places de classificació.

TRES  PEONS

L'equip del Tres Peons ha demostrat resultar molt compacte en el seu primer matx contra Escola d'Escacs de Barcelona; només va perdre per la mínima contra un dels favorits. La impressió és que podria lluitar per alguna plaça classificatòria pel grup de favorits a segona fase, tot i que no ha d'oblidar que en principi el seu objectiu principal és la permanència. Jugadors com Jordi Saenz, Antoni Marques, Joan Prat i Jaume Gallart van aconseguir puntuar;  la majoria als taulers de darrera, on l'equip pot demostrar molta competitivitat. Dissabte proper visiten el SCC Sabadell, molt complicat però si juguen com la ronda 1 poden passar coses.

CERDANYOLA  VALLÈS

Cerdanyola Vallès va perdre 6 a 4 el seu primer matx contra Sant Andreu. Tenia un encontre complicat contra un equip força equilibrat; a més Cerdanyola ha realitzat aquesta temporada alguns canvis importants que podien afectar l'equip. La temporada anterior també van començar irregular i després es van recuperar, o sigui que ningú dubti que Cerdanyola reaccionarà i lluitarà per classificar-se al grup capdavanter de segona fase. Van puntuar jugadors com Oratovsky o Josep Valencia. El proper dissabte juguen contra Escola d'Escacs de Barcelona; matx difícil però Cerdanyola tindrà les seves oportunitats.

SITGES

Tenien una estrena de temporada molt complicada contra el favorit SCC Sabadell. Finalment van perdre aconseguint 2'5 punts. Jaume Almirall i Antoni Escobar van aconseguir punts molt meritoris. Van presentar una alineació molt titular i sòlida, si segueixen així en el futur poden ser un equip competitiu. Molt complicat que tinguin opcions de classificar-se en el grup de favorits, però intentaran aconseguir el màxim de punts possibles que els serveixi per l'objectiu de la salvació. Dissabte proper jugarà contra el Sant Josep, un altre matx complicadíssim per aquest equip.

REUS  DEPORTIU


Aquest equip acabat d'arribar a la Divisió d'Honor ho tenia molt complicat a ronda 1 contra el Sant Josep de Badalona. Finalment van aconseguir tres taules meritòries, la resta van perdre. Saben que el seu objectiu resulta la permanència, per tant intentaran aconseguir el màxim de punts possibles en encontres més igualats. Pedro Zurano va aconseguir unes meritòries taules a la taula 1. El proper dissabte jugaran contra Sant Andreu en un matx on tindran més possibilitats.




ALINEACIÓ   IDEAL   GRUP  1   RONDA  1

Estrenem una nova secció al Blog. En els anàlisi afegirem l'alineació ideal de la jornada després de la respectiva ronda. Serà tauler a tauler; i amb un representant de cada club, sempre que aquest hagi puntuat.

La primera alineació de la setmana del grup 1 és:

1) Pedro Zurano   Reus Deportiu
2) Michael Oratovsky  Cerdanyola Vallès
3) Fabien Libizewsky  Escola d'Escacs de Barcelona
4)Jaume Gallart   Tres Peons
5) Antoni Castelltort    Sant Andreu
6) Jose Maria Hernando   SCC Sabadell
7) Ramon José   Sant Josep de Badalona
8) Joan Bautista    Sant Andreu
9) Gal·la Garcia Castany    SCC Sabadell
10) Jaume Almirall    Sitges





Aquest dijous 30 de Gener classe de MI Richard Guerrero sobre Magnus Carlsen. Al club Barcelona Uga a les 19 h 30 m.