dimarts, 28 de gener del 2014

Anàlisi Grup 2 Divisió d'Honor després ronda 1.








ANÀLISI  GRUP  2  DIVISIÓ  D'HONOR  DESPRÉS  DE  RONDA  1

BARBERÀ  DEL  VALLÈS

Un dels favorits del grup i segurament al títol tenia a ronda 1 un matx complicat contra el Foment Martinenc. Finalment es va decidir per victòria mínima 5'5 a 4'5, com els altres resultats del grup. Un dels interrogants del matx era veure quina alineació presentava el Barberà, ja que a l'ordre de forces hi havia bastants jugadors possibles que podien entrar. Van alinear a Narciso, Rizouk, Alonso, Grafl, Bergez, Erik Martínez, Benjamin Perez, Francisco Javier Garcia, Sergi Obon i Xavier Bosque. Qualsevol alineació que presentin serà competitiva però no s'han de confiar perquè tots els equips del grup han demostrat nivell en aquesta primera ronda. Dissabte proper protagonitzaran un dels enfrontaments de la jornada contra el també reforçat Figueres que també ha guanyat; pot ser un matx molt interessant.

FIGUERES

Un dels equips més reforçats de la temporada li tocava el sempre complicat desplaçament a Andorra. Victòria per la mínima pels de l'Empordà, aconseguint un punt molt important per l'objectiu de la classificació en el grup capdavanter de segona fase. Van aconseguir victòria Didier Fernandez, Alexandre Pinsach i Jordi Serra. Destacar també que va debutar el seu principal fitxatge Emilio Córdova, guanyador del Circuit Català 2012. El proper dissabte juguen a casa contra un dels favorits el Bàrbera, serà un dels enfrontaments més igualats de la jornada; servirà per determinar quin dels dos equips se li presenta un camí més fàcil per classificar-se per al grup capdavanter.

BARCELONA  UGA

El principal favorit d'aquest grup 2 va patir en el seu debut davant el Peona i Peó. Només van aconseguir victòria per la mínima i després de remontar un 3'5 a 4'5 desfavorable. No van demostrar de moment la solvència d'altres favorits, però aquests resultats ajustats amb marcador favorable acostumen a inicidir positivament en la moral dels equips; a partir d'ara poden resultar un rival perillós. Van aconseguir victòria Axel Delorme, David Pardo, Robert Aloma, Guillermo Arias Boo i Marc Sanchez que debutava amb l'equip. Molt complicat desplaçament a Lleida aquesta propera ronda 2; en aquest grup tots els encontres seran difícils per tothom, també per al Barcelona Uga.

MONTCADA

Segurament l'equip que ha perdut més potencial a Divisió d'Honor respecte a la temporada anterior. Igualment poden presentar un equip competitiu; contra el Lleida a ronda 1 els primers taulers eren de força nivell, i afluixaven l'equip per darrera. Van aconseguir una victòria mínima molt important per aspirar a classificar-se entre el grup capdavant de favorits. Van aconseguir victòria Jose Angel Guerra, Arturo Vidarte, Víctor Vehí, Alberto Gómez Jurado i Eduardo Garcia. Un altre complicat i interessant matx tindran contra el Foment Martinenc a ronda 2; pot decidir places classificatòries per segona fase. Veurem quina alineació presenta el Montcada, moltes possibilitats d'aquest equip pasen per alinear els primers del seu ordre de forces. Serà el matx de retransmissió Dissabte, i publicarem una prèvia al Blog.

PEONA  I  PEÓ

Aquest jove equip que s'estrena a Divisió d'Honor va tenir un debut molt meritori. Només van perdre per la mínima contra el potent Barcelona Uga; a més amb marcador parcial favorable de 3'5 a 4'5. Han demostrat que poden ser un equip perillós i competitiu a properes rondes. La igualtat en els enfrontaments d'aquest grup serà màxima, s'ha demostrat en tots els marcadors de la ronda 1. Van aconseguir victòria Jaime Cuartas, Albert Ezquerro, Guillem Subirachs i Oscar Garcia. La propera ronda tenen un matx molt important per les seves aspiracions contra l'Andorra; l'emoció està asegurada. Estrenaran la nova seu de l'Escola del Mar, una magnífica sala.

LLEIDA

Interessant debut del Lleida a Divisió d'Honor on només va perdre per la mínima davant el Montcada, que es va presentar amb força en els primers taulers. Primer anava amb el marcador per davant però se li van escapar alguns punts a les darreres partides finalitzades. Van aconseguir victòria Ivan Martínez, Josep Maria Rodríguez, Josep Codina i Oscar Vallverdú. El Lleida va demostrar que pot ser molt competitiu en els taulers de darrera. La ronda 2 tornarà a jugar a casa contra el potent Barcelona Uga; matx molt complicat però intentaran demostrar que poden ser un equip de mitja taula en aquest grup.

FOMENT  MARTINENC

El Foment Martinenc va protagonitzar un matx molt interessant contra un dels favorits el Barberà, on finalment només va perdre per la mínima. La igualtat en el grup és molt notòria, i el Foment també serà un equip molt competitiu ronda a ronda contra qualsevol. Presentaran segurament un equip compacte sempre i amb poques baixes. Van aconseguir victòria Manuel Granados, Antonio Torrecillas i Joe Ryan. La ronda 2 també un interessant matx contra el Montcada, que serà l'escollit per retransmissió. El Montcada pot ser un rival directe en la lluita per aconseguir places classificatòries al grup capdavanter.

ANDORRA

L'Andorra iniciar la Lliga Catalana amb una derrota mínima davant el Figueres al Principat. Van aconseguir la victòria Oscar de la Riva i Esteve Mateu. Sembla que l'objectiu principal de l'Andorra serà intentar aconseguir la salvació, de moment intentarà realitzar el màxim de punts possibles que li serveixin per a segona fase. No serà tampoc un equip asequible per a ningú, sobretot a casa. A ronda 2 tindrà un matx molt important contra Peona i Peó, pot haver un punt d'or en joc.





ALINEACIÓ  IDEAL  DE  LA  JORNADA  GRUP   2

1)Oscar de la Riva   Andorra
2)Jose Angel Guerra     Montcada
3)Arturo Vidarte  Montcada
4)Antonio Torrecillas   Foment Martinenc
5)Robert Alomà  Barcelona Uga
6)Didier Fernandez  Figueres
7)Albert Ezquerro  Peona i Peó
8)Guillem Subirachs  Peona i Peó
9) Josep Codina   Lleida
10)Xavier Bosque   Barberà




OPEN  DE  GIBRALTAR








Ha donat inici el prestigiós Open de Gibraltar.

Hi ha importants jugadors com:

- GM Michael Adams.   Anglaterra.



- GM Maxime Vachier Lagrave.   França


- GM Vassily Ivanchuk.   Ukrania.

- GM Nikita Vitiugov    Rússia.

- GM Gata Kamsky    USA

- GM Francisco Vallejo   España.


AL  BLOG  SEGUIREM  AQUEST  TORNEIG  I  TAMBÉ  EL  DE  ZURICH